افزایش حقوق بازنشستگان چه شد؟

افزایش حقوق بازنشستگان چه شد؟

پیش از این سازمان تامین اجتماعی از افزایش حقوق بازنشستگان در اردیبهشت ماه خبر داده بود. این سازمان طبق روال معمول پیشنهاد خود را مبنی بر افزایش حقوق بازنشستگان به دولت ارسال می کند و پس از تصویب هیأت وزیران در مورد درآمد مستمری بگیران نیز اعمال خواهد شد.

علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت دیروز در حاشیه جلسه هفتگی شورای دولت از تصویب پیشنهاد سازمان تامین اجتماعی و وزارت کار برای افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی در هیات دولت خبر داد. .

جزئیات اعلام شده از سوی بهادری جهرمی درباره افزایش حقوق بازنشستگی بازنشستگان نشان می دهد که پیشنهاد تامین اجتماعی بر اساس مصوبه شورای عالی کار برای دستمزد کارگران در سال 1403 است.

وی بیان کرد: بر اساس مصوبه دولت حداقل دستمزد مستمری بگیران تامین اجتماعی 35 درصد افزایش می یابد و مستمری بگیر دارای همسر و فرزند حداقل 10 میلیون تومان حقوق دریافت می کند. همچنین برای سایر سطوح 22 درصد علاوه بر مبلغ ثابت 690 هزار تومان به تصویب هیات وزیران رسید.

چندی پیش میرهاشم موسوی، مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی اعلام کرد: حقوق بازنشستگان در فروردین ماه بدون تغییر نسبت به سال قبل پرداخت شد. این در حالی است که افزایش دستمزد بازنشستگان تامین اجتماعی به حقوق اردیبهشت آنها اعمال می شود و مابه التفاوت دستمزد فروردین ماه آنها با حقوق خرداد ماه آنها پرداخت می شود.

به گزارش همشهری، بر اساس ماده ۱۱۱ قانون تامین اجتماعی، افزایش حقوق مشمولان سازمان بیمه گر اعم از مستمری بگیران و مستمری بگیران هر ساله به تصویب هیات وزیران می رسد تا حداقل درآمد مستمری بگیران نباشد. کمتر از حداقل دستمزد مصوب همان سال برای کارگران.

این در حالی است که بر اساس ماده 96 قانون تامین اجتماعی، هیات مدیره این سازمان پیشنهاد افزایش مستمری بازنشستگان این سازمان را تدوین و به شورای دولت تقدیم کرده است و تاکید اصل 96 برای جبران افزایش هزینه زندگی در طول یک سال است و نرخ تورم رسمی یکی از مصادیق افزایش هزینه های زندگی است، در تعیین مستمری باید سطح تورم را نیز در نظر گرفت، در حالی که این موضوع وجود ندارد. لزوماً در تعیین دستمزد کارگران در نظر گرفته می شود.

کارگران با استناد به همین ماده قانونی خواستار افزایش حقوق بازنشستگان به میزان بیش از حقوق مقرر شده اند. از آنجایی که این ماده قانونی تنها دولت را موظف می کند که حداقل درآمد مستمری بگیران کمتر از حداقل دستمزد مصوب همان سال برای کارگران شاغل نباشد و همچنین شرایط معیشتی مستمری بگیران مساعد نبوده و فرصتی برای آنان وجود ندارد. آنها برای اینکه بیشتر کار کنند و شغل دومی داشته باشند، از دولت می خواهند که مستمری ها را بیشتر افزایش دهد.

پیمایش به بالا