اگر این روزها طیف ضد فرش برای حمله به آن هزینه های زیادی خرج می کند، بحث «شفافیت» و مسائلی از این دست نیست. بلکه به دنبال اهداف کوتاه مدت و بلند مدت هستند.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، چند روز مانده به دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم، هجمه ها و افشاگری های جدیدی علیه محمدبکر کلیباف در حال انجام است; خودش، همسرش، فرزندانش و البته مشاورانش و نهادهای منتسب به او. همه آنها در معرض این افشاگری ها یا حملات هستند و در همه موارد پای قالیباف در وسط است.
محمدباقر قالیباف در نیمه دوم سال گذشته تا چند روز مانده به دور اول انتخابات مجلس دوازدهم هدف حملات مشابهی قرار داشت. اما آنچه جای سوال دارد این است که مواد خام افشاگری در دو دوره انتخابات چقدر فراوان است! البته اینها با موضوعاتی که در دوران ریاست جمهوری وی و پیش از آن در دو دوره انتخابات ریاست جمهوری که درباره او منتشر شده بود، متفاوت است.
افشاگری های کلیباف و اطرافیانش به دو صورت انجام می شود. اول از چهره های سیاسی و دوم از حساب های توییتر در فضای مجازی. در کوتاه مدت، هدف این است که از ریاست مجلس دوازدهم که جبهه پایداری و افراط گرایان احتمالا بیشترین سهم را دارند، جلوگیری شود.
قسمت اول چگونه کار می کند؟
یکی از اشکال افشاگری توسط برخی نمایندگان مجلس یا شخصیت های سیاسی صورت می گیرد. آنها مطالب را در قالب توییت و مصاحبه بیان می کنند. کسانی که در این قسمت از سناریو نقش آفرینی می کنند بیشتر عملکرد مدیریتی و سیاسی قالیباف را زیر سوال می برند و از چهره های نزدیک به او مانند مشاورانش صحبت می کنند.
به عبارت دیگر این دسته از افراد سعی می کنند با قواعد بازی های سیاسی بازی کنند و در مشکلات خانوادگی دخالت نکنند. از سوی دیگر، تریبونی که این افراد بر روی آن سخنان یا بهتر بگوییم افشاگری های خود را بیان می کنند، معمولا سایت ها و خبرگزاری هایی هستند که مواضع ضد فرش دارند.
به عنوان مثال دیروز بیژن نوبوه وطن، نماینده مجلس یازدهم و منتقد کلیباف با خبرگزاری دولتی ایرنا گفت و گو کرد. این گفتگو هر دو شرط را داشت. یکی از چهره های سیاسی منتقد رئیس مجلس با خبرگزاری دولتی که با مجلس و به ویژه تولیدکننده فرش زاویه جدی دارد گفت و گو کرد. وی در این گفتوگو تاکید کرد که «بسیار شاهد این هستیم که دستهای بیشتری نسبت به مطالبات نمایندگان مردم در میان است، یعنی افرادی که نمیخواهم نام ببرم آشکارا در بودجه دخالت میکنند». وی در بخشی دیگر مستقیما مشاوران قالیباف را مورد انتقاد قرار داد و از آنها انتقاد کرد و گفت: مشاوران رئیس مجلس هر بودجه ای را بررسی می کنند، نمی دانم قانونی است یا نه؟ می آیند و می روند و آنقدر طول می کشند که نماینده به چیزی رای می دهد که آنها نمی خواهند. اینجا قدرت و اختیار نماینده سلب می شود و این خطر است».
نوا وطن که به تفکراتش در جبهه پایداری شهرت دارد، این بار شورایاری قالیباف را مقصر دانست و گفت: گاهی افرادی که در مجلس شورایاری هستند مدام رفت و آمد می کنند و بین نمایندگان می نشینند و تصمیم می گیرند، فکر می کنند و می خواهند رای دهند به کسی رای بده، اوست که می گوید به کی رای بدهی و به کی رای نده. قول می دهند که فلان کار را برای شما انجام دهیم، فلان وام می دهیم و در حوزه شما فلان کار را انجام می دهیم».
نوباوه بخش دیگری از سخنان خود را به نقل از خبرگزاری دولتی طی روزهای گذشته بیان کرد؛ یعنی فشار و حمله به مرکز پژوهش های مجلس برای انتشار گزارش های خلاف میل دولت. وی گفت: برخی از کارکنان مرکز پژوهش ها در بررسی برخی طرح ها یا لوایح، نفوذ شخصی و سیاسی داشته اند و جریان خاصی را در آنجا به ویژه در بحث ساماندهی طرح فضای مجازی که 100 درصد از طریق آن انجام می شود، دیده ایم. رسانهها مستقیماً از طریق فضای مجازی و اینترنت پخش میکردند، قبل از تصویب یا رأیگیری، شاهد انتشار آن در فضای مجازی از طریق مرکز تحقیقات بودیم.»
خبرگزاری ایرنا در هفتههای اخیر مجموعهای از مصاحبهها را منتشر کرد که ظاهراً مرکز پژوهشهای مجلس را تضعیف کرد. گفت و گوهای ایرنا با نمایندگانی بود که از یک سو منتقد عملکرد قالیباف و از سوی دیگر حامیان دولت هستند. آنها از عملکرد مرکز تحقیقات انتقاد کردند که به این ترتیب به قالیبافان نیز ضربه می زند.
قسمت دوم فیلمنامه که این روزها در ارتباط با کلیباف در حال پخش است، افشاگری درباره خانواده اوست. برخی از حسابهای توییتر، گاهی بدون نام و شخصیت واقعی، اسنادی درباره فرزندان قالیبافها منتشر میکنند. اسناد تحصیل اسحاق کلیباف در استرالیا و تراکنش های مالی دو پسر کلیباف (اسحق و الیاس) و همسر رئیس مجلس.
معلوم است که اسناد منتشر شده در اختیار این حلقه منتقدان این روزهای قالیبافی است; البته منظور ما ناشران نیست، بلکه کسانی هستند که این اسناد را در اختیار ناشران قرار داده اند. یعنی این اسناد را در کشوهای خود نگه داشته بودند تا در موعد مقرر و در مواقع لازم منتشر شود تا فرش تحت تأثیر افکار عمومی قرار گیرد.
یعنی از قالیشویی به عنوان ابزار استفاده می کردند و حالا که پاهایشان در حال رشد است احتمالا دیگر نیازی به حضور قالیشویی حداقل روی صندلی ندارند. به همین دلیل است که در مورد قالی بافی وحی پس از وحی بیان می شود.
اگرچه برخی احساس می کنند که مسائل خانوادگی نباید وارد بحث های سیاسی شود، اما این واقعیت را نمی توان نادیده گرفت که افرادی مانند قالیباف و تصمیم گیرندگانی که شبانه روز شعارهای خود را سر می دهند، موفق شده اند این شعارها را در میان خانواده های خود پخش کنند. نه؟ آیا آنها توانستهاند فرزندان خود را متقاعد کنند که سبک زندگی خود را که موعظه میکنند داشته باشند؟ قاعدتا با لو رفتن رفت و آمدها و هزینه ها و سبک زندگی فرزندان کلیباف او به شدت مورد ضرب و شتم قرار می گیرد اما همچنان همان شعارها را سر می دهد.
اهداف چند لایه وحی
قاعدتا با تحقیق و جمع آوری اثر انگشت در این اقدامات علیه کلیباف، طیف سیاسی که مشغول حمله به رئیس مجلس هستند مشخص می شود. آنها اهداف چندلایه داشته و دارند که تاکنون با موفقیت نسبی مواجه شده است.
اولی ناکامی قالیشویی در راهیابی به مجلس بود که البته هدف بلندپروازانه ای بود و بیشتر روی ورود یک فرش ضعیف به مجلس تمرکز کردند. آنها به هدف اول خود رسیدند و قالیباف که نفر اول رای گیری سال 2018 بود، در رتبه های پایین تر از محمود نبویان، حمید رسایی و امیرحسین ثابتی قرار گرفت. البته همه اینها مدیون ضعیف ترین حضور در انتخابات مجلس در تاریخ جمهوری اسلامی است.
هدف دوم برکناری قالیباف از صندلی ریاست است که در حال حاضر تا انتخاب رئیس جدید مجلس بر روی آن تمرکز شده است. اگر موفق شوند کلیباف را از ریاست جمهوری برکنار کنند، عملاً موفق شده اند او را از دوران سودآور سیاست حذف کنند. زیرا در این صورت هدف سوم آنها که خنثی کردن قدرت سیاسی قالیباف برای انتخابات ریاست جمهوری 1404 و رقابت با ابراهیم رئیسی است، خود به خود محقق می شود.
بنابراین اگر این روزها طیف مخالف کالیباف هزینه های زیادی برای حمله به او می کنند، برای «شفافیت» و مسائلی از این دست نیست; بلکه به دنبال اهداف کوتاه مدت و بلند مدت هستند; کوتاه مدت؛ به جای هیأت مدیره باسابقه، بر کرسی قالیباف مجلس نشست و فرش را از سیاست حذف کرد و فاقد توانایی سیاسی برای کاندیداتوری ریاست جمهوری در سال 1404 بود.