دکتر محمودرضا امینی – خبرگزاری موج; انتخابات این هم حق است و هم تکلیف. درست است، چون مردم باید بتوانند سرنوشت خود را انتخاب کنند، این حق قانونی آنهاست. اما وقتی می بینیم که دریافت آنقدری که ما تصور می کنیم نیست، احتمالاً در نتیجه عملکرد دستگاه، بین برداشت افراد تضاد ایجاد می شود. دلیل دیگر می تواند وجود تبلیغات منفی و عدم وجود تبلیغات مثبت در فضای عمومی باشد. اما این حقوق مردم را از بین نمی برد. بنابراین تامین تریبون انتخابات بر عهده هیات حاکمه است. همچنین شرکت در انتخابات یک وظیفه است، بنابراین نهادی مانند مجلس در تعیین امور مردم تأثیر دارد. بنابراین برای شرکت در انتخابات باید افرادی را انتخاب کنیم که تاثیرگذار باشند. ضمن اینکه اگر انتخاب نکنیم افرادی با رای کم وارد مجلس می شوند به خصوص در دور دوم. بنابراین انجام این وظیفه به معنای تأثیرگذاری در انتخاب نماینده و نیز تبیین قدرت تعامل و محبوبیت دولت و اقتدار نظام است. ما که توانسته ایم خود را به عنوان یک نیرو در منطقه نشان دهیم و توجه جهانیان را به خود جلب کنیم، اکنون باید در ابعاد دیگر نیز فعال باشیم.
در خصوص مشکلات مجلس یازدهم نیز باید به این نکته اشاره کرد که بدون شک مجلس تمام تلاش خود را برای انجام وظایف خود می کند. اما شاید مردم عمق تلاش نمایندگان را در زندگی روزمره و تعاملات خود احساس نمی کنند. هر تصمیمی سطوحی دارد و آثار یک تصمیم اساسی و اساسی را می توان پس از چندین سال مشخص کرد. با این حال، نمایندگان باید توجه داشته باشند که مردم عواقب اعمال خود را در زندگی خود احساس کنند. اگر زیرساختی بسازیم که مردم نفهمند و نتیجه آن را نبینند، فایده ای ندارد. از سوی دیگر تعامل نمایندگان مجلس در دو سطح کلان و خرد ضروری است. امروز مردم نمی خواهند مسئولان را جدا از خود ببینند. بنابراین، نمایندگان باید به راحتی در دسترس باشند.
نماینده مردم نباید در دفترش بنشیند تا مردم به سراغش بیایند و سوال بپرسند، بلکه باید مشکلات و معضلات حوزه خود را محاسبه کند و سعی کند در تصمیمات کلان مجلس بگنجاند. اینکه مردم از نماینده ای روی گردان می شوند و فرد جدیدی را انتخاب می کنند به این دلیل است که فکر می کنند او هیچ خاصیتی ندارد یا فکر می کنند نماینده از اعتماد آنها بر اساس مصلحت آنها استفاده کرده است بنابراین از او بیزار می شوند.
از نظر اولویت های مجلس دوازدهم نگاهم به جامعه است. همچنین اولویت ها در کار مجلس در دو دسته است: یکی تصمیمات کلان و دیگری نیازهای جامعه. امروزه نیاز مهم جامعه مسائل اقتصادی است. مسائلی مانند کنترل قیمت ارز، نوسانات بازار، کنترل قیمت، بحث اشتغال و درآمد برای مردم مهم است. افرادی که با انجام عملیات وعده صادقانه شادی می کنند و به خود تبریک می گویند، درست نیست که در غم و اندوه روزانه خود باشند و یا سرمایه گذار از سرمایه خود پشیمان شود.
البته باید الگوی مصرف درستی داشته باشیم که در حال حاضر نداریم، اما این بدان معنا نیست که هر روز قدرت خرید مردم کاهش می یابد. بنابراین اولویت مجلس خرد باید حل مشکلات اقتصادی و همچنین فرهنگی باشد.
وقتی صحبت از مسائل فرهنگی می شود، برخی مسائل باعث می شود از هویت و انقلاب خود عقب نشینی کنیم. بنابراین، باید به طور عمده در مورد آنها فکر کرد. مثلا چرا حل مسئله؟ حجاب خیلی طول کشید! برای حل این مشکل نیاز به کار کارشناسی داریم. نکته دیگر اینکه مسائل فرهنگی به ویژه برای نسل های آینده ما بسیار مهم است. با توجه به این موضوع، تحصیلات همچنین بحث مهم و موثری محسوب می شود.