بازار مسکن خالی است/ باید منتظر کاهش شدید قیمت مسکن باشیم؟

بازار مسکن خالی است/ باید منتظر کاهش شدید قیمت مسکن باشیم؟

یک کارشناس مسکن گفت: در هفته های اخیر قیمت آپارتمان های بزرگ بیش از آپارتمان های کوچک کاهش یافته است. در حال حاضر هیچ مشتری در بازار مسکن وجود ندارد و این بازار در رکود است. در این شرایط دولت باید برای جلوگیری از جهش قیمتی در آینده تلاش کند تولید مسکن را افزایش دهد.

ایسنا: حسن محتشم اظهار کرد: در دو سال اخیر در شرایطی بودیم که اقتصاد کلان ما تا حدودی انقباضی بوده و حجم پول به نوعی در بانک ها حبس شده است. شرایطی که در حال حاضر هم تا حدودی وجود دارد. نقدینگی که در بانک ها وجود دارد متعلق به سرمایه گذاران بزرگی است که معمولا به هر بخشی مراجعه می کنند و آن بخش پف کرده است.

وی افزود: به برکت تعاملات بین المللی ایران، غرب، عربستان و سایر کشورها امیدی برای اقتصاد کشور ایجاد شده است. در عین حال، سرمایه‌گذاران در بخش‌های مختلف برای ورود به یک بازار خاص، بلاتکلیف و بلاتکلیف هستند. در واقع هر دو بخش تولیدی و غیرتولیدی در رکود هستند و به همین دلیل در حال حاضر پول در سیستم بانکی منجمد شده است.

این کارشناس املاک با بیان اینکه بازار بورس، خودرو، ارز، طلا و مسکن به ثبات رسیده است، گفت: گزینه خوب این است که وجوه به سمت تولید برود تا گردش مالی و اشتغال ایجاد شود. اگر وجوه به بازار مسکن بیاید، اثری جز افزایش قیمت نخواهد داشت و تقاضای مصرفی از مسکن مورد تقاضا دور می شود.

محتشم تاکید کرد: برخی هلدینگ ها، شرکت های بزرگ و بانک ها اعتبارات هنگفتی را برای خرید و فروش ملک اختصاص داده اند. این تقاضای کاذب در سال های اخیر اثرات منفی بر بازار مسکن ایجاد کرده است که باید کنترل شود. اگر دولت بتواند حجم نقدینگی را به سمت تولید سوق دهد خوب است. در غیر این صورت، نگهداری وجوه در بانک ترجیح داده می شود. زیرا در صورت برداشت، هم بانک ها ورشکست می شوند و هم بازارهای غیرمولد دچار حباب می شوند.

  تغییر روش های جذب نیرو در آموزش و پرورش نیازمند تصویب قانونی است

وی با اشاره به کاهش قیمت مسکن در هفته های اخیر گفت: قیمت آپارتمان های بزرگ بیش از واحدهای کوچک کاهش یافته است. در حال حاضر هیچ مشتری در بازار مسکن وجود ندارد و این بازار در رکود است. در این شرایط دولت باید برای افزایش تولید مسکن از طریق گروه های تخصصی صنعت ساختمان تلاش کند. افزایش عرضه منجر به جلوگیری از افزایش قیمت مسکن در آینده می شود.

یکی از اعضای هیات مدیره انجمن انبوه سازان استان تهران با اشاره به تلاش دولت برای اجرای طرح نهضت ملی مسکن گفت: ساخت و ساز در حال حاضر در دو حوزه فعال است. یکی بخش خصوصی است که تقریباً 400000 واحد مسکونی در سال تولید می کند. حوزه دیگر مربوط به برنامه دولت برای ساخت یک میلیون واحد در سال است که در این بخش در هفته های اخیر وزارت راه و شهرسازی همکاری خوبی را با مجتمع های انبوه سازی آغاز کرده است که امیدواری برای افزایش عرضه مسکن ایجاد کرده است. .

دیدگاهتان را بنویسید