بازی دولتی جدید با ساعات کاری

بازی دولتی جدید با ساعات کاری

دولت سیزدهم در سال جدید برخلاف روال معمول هر سال ساعت رسمی کشور را جابجا نکرد تا محمود احمدی نژاد رئیس دولت نهم و دهم در این تصمیم تنها نباشد. با شروع فصل گرما و افزایش مصرف انرژی و مشکلات دیگر، تبعات منفی این تصمیم آشکار شد و دولت برای جبران بخشی از آن که مخالفان زیادی نیز داشت، اقداماتی انجام داد. دولت به جای عقب بردن ساعت، کارمندان را عقب راند و طی حکمی مقرر شد که کارمندان دولت از 24 خرداد تا 15 شهریور از ساعت 6 صبح تا 14:45 بعد از ظهر سر کار بیایند.
پیامدهای این تصمیم تنها جابجایی دو یا سه ساعت کاری کارمندان نبود. این تصمیم منجر به تغییرات زیادی در بسیاری از زمینه ها شد. مثلا اتوبوس های شرکت خصوصی موظف شدند از اول صبح شروع به کار کنند. فقط اتوبوس نبود، ساعت مترو را هم عوض کردند، که علاوه بر گران شدن، ظلم مضاعفی در حق راهبرها بود، چون باید ساعت 3:30 یا 3:30 سر کار بودند تا ساعت 4 شروع به کار کنند: 30 صبح رانندگی و تردد در ساعات اولیه صبح علاوه بر افزایش هزینه ها، احتمال تصادفات فوتی ناشی از خواب آلودگی راننده را نیز افزایش می دهد، تاخیر در ساعت کاری کارمندان به جای ساعات رسمی نیز مشکلات زیادی را برای آنها به همراه داشت که تفاوت ساعت شروع کار را نیز به همراه داشت. مهدکودک ها خدمات دولتی یکی از اساسی ترین مشکلاتی بود که گریبان خانواده ها را گرفت، به ویژه مادران شاغلی که در خانه صاحب فرزند می شدند.
انصراف دولت از تغییر ساعت کار کارکنان
اکنون نزدیک به یک ماه از تصمیم دولت برای عقب انداختن ساعات کاری می گذرد، گویی دولت تصمیم گرفته است که آزمایش این موضوع را متوقف کند و ساعات کاری کارمندان را به روال قبلی خود بازگرداند. سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس روز گذشته در گفتگو با پایگاه اطلاع رسانی شورای اسلامی (خانه ملت) از انصراف دولت از تصمیم خود و احتمال بازگشت به ساعت کاری ادارات خبر داد. : بر اساس مصوبه دولت که بر اساس آن مقرر شد کارکنان از 24 خردادماه از ساعت 6 الی 14:45 به محل کار خود مراجعه کنند و برای جلوگیری از بروز مشکل برای خانواده ها با پیگیری رئیس جمهور شورای اسلامی در این مورد توسط کمیته. مرکز اجتماعی و تحقیقات مجلس در قالب طرحی در جلسه سران قوا مطرح و به تصویب رئیس جمهور رسید. ساعت 6 برق عوض شد به حالت عادی برمی گردد اما کار کارکنان ساعت 14:45 به پایان می رسد و 44 ساعت مابه التفاوت به صورت دورکاری محاسبه می شود و به حالت اداری برمی گردد. .
ساعات اداری دو بار در یک روز تغییر کرد
جالب اینجاست که ساعت اداری دیروز دو بار تغییر کرده است. روز گذشته اداره استخدامی با انتشار بخشنامه ای اعلام کرد که پایان ساعت کاری رسمی که تا ساعت 14 و 45 دقیقه بود به ساعت 13 تغییر می کند، بخشنامه اداره کار در کشور صادر شد. به منظور حفظ پایداری شبکه سراسری برق و کاهش عدم تعادل تولید و مصرف برق، جهت رفاه حال شهروندان و عدم وقفه در ارائه خدمات، در اجرای اصلاحیه بند 4 تصویب نامه مورخ 28. اسفند 1401 هیئت وزیران.
در این بخشنامه تاکید شده است که کلیه واحدهای سرمایشی از ساعت 12 ظهر خاموش می شوند و بر این اساس روشن شدن واحدها تا 15 شهریور ماه الزامی است ضمن برنامه ریزی مناسب برای تداوم خدمات و حفظ رضایت مشتریان، پایان ساعت کاری. کلیه کارکنان آنها و سایر افراد شاغل (اعم از رسمی، قراردادی، قراردادی، شرکتی و …) باید حداکثر تا ساعت 13:00 تعیین و ساعات کار باقیمانده کارمند را از طریق دورکاری (با اقدامات لازم) جبران کنند.
بازی با ساعت کاری کارکنان واکنش کاربران شبکه های اجتماعی و بسیاری از مردم را برانگیخت.حسن ظهوری روزنامه نگار این حوزه در عصرایران نوشت: به نظر می رسد آزمایش آنها نتیجه بسیار مخربی داشته که مجبور به بازگشت به عقب شدند. بر تصمیم آنها باید به آنها گفت که ما موش های آزمایشگاهی شما نیستیم که روی ما آزمایش می کنید. در جای دیگر و به روشی دیگر آزمایش کنید که چگونه می توان پولی را که برای ساعت ها طوفان فکری برای تغییر ساعت کار کارکنان هدر رفت به خزانه بازگرداند!!»
تاریخ تغییر ساعت ایران
لازم به ذکر است تغییر ساعت رسمی در سال 1370 در دوره ریاست جمهوری اکبر هاشمی رفسنجانی به تصویب شورای دولت ایران رسید که در شهریور 1386 مجلس شورای اسلامی به قانون لازم الاجرا تبدیل شد. این قانون در دوره ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد با پیشنهاد ریاست جمهوری به مدت دو سال لغو شد و علی لاریجانی پس از دو سال این قانون را لغو کرد. تعدادی از نمایندگان یازدهمین جلسه شورای اسلامی ایران طرحی را برای لغو قانون تغییر ساعت رسمی کشور مصوب 1385 شورای اسلامی و جلوگیری از تغییر ساعت رسمی کشور تدوین کردند. طرح مذکور پس از بحث و بررسی در صحن علنی شورای اسلامی در تاریخ 3/3/1400 به تصویب رسید، اما با توجه به ابهاماتی که از جمله نامشخص بودن زمان اجرای قانون و نامشخص بودن قدرت تصمیم گیری دولت بود. برای تغییر ساعت، به تصویب شورای نگهبان نرسید پس از بازگشت به مجلس و رفع ابهامات در 21 اردیبهشت 1401، شورای نگهبان طرح مذکور را مغایر با شرع و قانون اساسی ندانست و این طرح به قانون تبدیل شد. .

  حرکت جنجالی پیکه مقابل شکیرا

دیدگاهتان را بنویسید