برخورد قالیبافان و ثبات بر سر قانون حجاب پرهیز از دخالت دولت در حاشیه

برخورد قالیبافان و ثبات بر سر قانون حجاب پرهیز از دخالت دولت در حاشیه

این روزها علیرغم کشمکش های داخلی اصولگرایان بر سر موضوع حجاب و تصویب قانون آن، ابراهیم رئیسی و دولتش تمایلی به اظهار نظر در این خصوص ندارند و به نظر می رسد پرهیز از رسیدگی به این موضوعات را در این موضوع قرار داده اند. برنامه کاری آنها

با انتشار لایحه حجاب و عفاف، برخی نمایندگان با نگاهی انتقادی به بررسی این لایحه پرداختند. از نگاه این گروه قاین، لایحه سختگیری لازم برای مبارزه با حجاب را ندارد. اما دولت عموماً بر اصل اهمیت رعایت حجاب به عنوان یک قانون تاکید می کند و از مداخله در بیشتر کشورها خودداری می کند.

این موضوع در دوران اصولگرایان حتی از چشم یاران و حامیان دولت سیزدهم نیز پنهان نماند. حمید رسایی در واکنش به صحبت‌های ابراهیم رئیسی در گفت‌وگوی ویژه خبری سه‌شنبه شب گذشته، در توئیتی نوشت: «در گفت‌وگو با آقای رئیسی، موضوعی درباره حجاب مطرح نشد. انگار نه انگار این یکی از مشکلات کشور است! کما اینکه کار دولت در این زمینه مورد بحث و تردید بخش بزرگی از مردم کشور است؟ جناب آقای رئیسی! یعنی اعلام موضع در مورد حجاب و بی حجابی اینقدر سخت است؟

محمد جواد حاج علی اکبری، رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه ۲۴ فروردین ماه سال جاری، جمع بندی نهایی مذاکرات و نتایج آخرین جلسه نمایندگان ولی فقیه را «در قالب یک توضیح، تفصیلی و نامه انتقادی وضعیت عفاف و حجاب به ابراهیم رئیسی «محرمانه» خواهد بود. حاج علی اکبری با این دیدگاه اظهار می دارد که «دشمن می خواهد جبهه انقلاب را در محاسبات اشتباه کند و نتیجه آن می تواند انفعال خطرناک باشد. در مقابل جعل یا بزرگ نمایی و تعمیم فراتر از واقعیت رفتار هنجارشکنانه یک اقلیت، به گونه ای که کل جمهوری اسلامی در معرض خطر قرار گیرد». گرفته است”.

  مراسم تشییع امام جمعه سابق یاسوج در دهدشت

به نام اصولگرایان…؟

به نظر می رسد بخشی از جریان اصولگرا که عمدتاً گروه میانسالی این جریان هستند، به این تجربه و درک رسیده اند که در سال قبل از انتخابات، آستانه تحمل جامعه و گروه های انتخاباتی را نباید بر روی این جریان محک زد. موضوع حجاب – هر چند حداقلی – «سلام» غلامعلی حددادال در دی ماه سال گذشته در برنامه زنده تلویزیونی خطاب به زنان «ضعف حجاب» که پای نظام ایستاده اند این درک و رویکرد را نشان می دهد. اعتقاد به این که این «زنان کمتر محجبه» جمعیت قابل توجهی هستند و در صورت تغییر تعادل، مشارکت هر چند کم می تواند در تعیین برنده میدان موثر باشد. این همان مشکلی است که باعث شد غلامعلی حدادال، چهره محافظه کار اصولگرایان و رئیس شورای ائتلاف در رسانه های رسمی کشور و پخش زنده به خاطر جذب زنان به آنها «سلام» بگوید.

غلامعلی حدادال که دولت اصلاحات، احمدی نژاد، روحانی و حالا ابراهیم رئیسی را با رویکردهای متفاوتی در بحث حجاب دیده است، تجربه کافی برای صحبت در این زمینه را دارد. محمد باقر کلیباف، رئیس مجلس یازدهم نیز وضعیتی مشابه حدادال دارد. وی همچنین در تلاش است تا از رقابت حداقلی در انتخابات مجلس دوازدهم جلوگیری کند که قطعاً نیروهای باثبات و جلیلی پیروز خواهند شد. به همین دلیل، سؤال از رای دهندگان برای او مهم است، زیرا جلب رضایت جامعه خاکستری برای شرکت هر چند محدود در انتخابات برای او مهم است. همین رویه پرهیز از تصمیم گیری فوری در مورد تصویب قانون حجاب است که در هفته های اخیر به تنش و درگیری بین قالیباف و ثبات در مجلس منجر شده است. در عین حال نیروهای مرتضی آقا تهرانی در مجلس و اعضای رسمی و غیررسمی جبهه پایداری در مذاکرات فروردین و اردیبهشت امسال بارها مدعی شدند که قالیبافی مانعی برای طرح موضوع عفاف و حجاب در مجلس است.

  آزادی یا تنبلی؟؟

به نظر می رسد این رویکرد کلی بخشی از جریان اصولگرایی است که جبهه پیروان خط امام (ره) و رهبری بخشی از آن است. محسن کوهکن از اعضای شورای مرکزی جبهه پیروان امام (ره) و رهبری چند روز قبل از سلام حدادال به زنانی که پای نظام و انقلاب ایستاده اند در تلویزیون گفته بود که حوادث اخیر باعث شده است. آنها را متوجه مفهوم حجاب کرد. برای تغییر، از زنان «کم‌حجاب» تشکر کرد و گفت: «اگر از گذر زنانی با موهای نمایان می‌گذشتیم، فکر می‌کردیم او را هدف قرار دهیم، اما اکنون که از کنار آن‌ها رد می‌شویم، با آن‌ها خداحافظی می‌کنیم، زیرا با وجود این، برخی کشف کرده‌اند. حجاب، این روسری را نگه داشته اند و این نشان از اعتقادشان به حجاب است.

این قشر از اصولگرایان در صدد سلب مالکیت بخشی از جامعه هستند و در این راه دو هدف را نیز دنبال می کنند. اولاً در طرف، دیدگاه‌های ایدئولوژیک سعی در رواج موضوع حجاب دارند و ثانیاً در مقابل نیروهای جوان‌تر جریان اصولگرا و طیف‌هایی مانند جبهه پایداری نیز در حال کمک هستند.

منبع: آرماند تودی

دیدگاهتان را بنویسید