معاون پزشکی دانشگاه علوم پزشکی قم اعلام کرد؛
معاون پزشکی دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: 3 هزار و 811 نفر مبتلا به بیماری های خاص و صعب العلاج به سامانه مدیریت بیماران نادر در این استان مراجعه کرده اند.
به گزارش خبرگزاری موج از استان قم
مجید محبی گفت: بر اساس تعریف وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، بیماری های خاص شامل ام اس، دیالیز، هموفیلی و تالاسمی و بیماری های صعب العلاج و نادر از جمله پروانه، MPS، SMA (آتروفی عضلانی نخاعی)، CF، اوتیسم است. بیماری های روانی مزمن، پیوند اعضا و سرطان.
وی خاطرنشان کرد: با ایجاد صندوق بیماری های خاص و صعب العلاج 107 بیماری تحت پوشش قرار می گیرند.
وی با اشاره به ایجاد 3811 مورد در سامانه مدیریت بیماران نادر در استان قم گفت: 144 مورد تالاسمی ماژور، 202 مورد هموفیلی، 1734 ام اس، 830 مورد دیالیز، 648 پیوند، CF 41، PI D 8، EB 18، متابولیک 15، SMA 23 و اوتیسم 98 مورد.
به گفته محبی، کلیه بیماران ایرانی و شهروندان مجاز دارای کارت اقامت که تحت پوشش بیمه های پایه هستند می توانند با مراجعه به سامانه های بیمه پایه مربوطه و ارائه مدارک پزشکی و مرتبط با بیماری از خدمات صندوق بیماری های خاص و صعب العلاج بهره مند شوند. .
وی خاطرنشان کرد: این خدمات شامل دارو، دارو، تصویربرداری، معاینه، جراحی، بستری، پرتودرمانی و دندانپزشکی تا سقف بیمه است.
وی افزود: بیماران هر ساله علاوه بر بسته های خدماتی می توانند با ارائه فاکتور و مدارک پزشکی از خدمات صندوق های بیمه برای بازپرداخت هزینه های خارج از پوشش بیمه ای تا سقف تعهد بیمه ای استفاده کنند.
معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: 175 تخت دیالیز فعال در استان قم وجود دارد و این بیماران در 10 مرکز دیالیز در بخش دولتی و خصوصی خدمات رایگان دریافت می کنند.
وی از مراکز دیالیز نام برد و افزود: کلینیک کامکار، شهید بهشتی، شهدا و حضرت معصومه (س)، حضرت علی بن ابیطالب (علیه السلام)، آیت الله گلپایگانی و حضرت ولیعصر (عج)، بقیه الله، بهار و خرم به بیماران دیالیز خدمات ارائه می کنند. بیماران. فراهم می کنند
وی افزود: در حال حاضر شاخص تخت بیمار به دیالیزی در استان قم 4.7 است که بر اساس شاخص کشوری چهار و نرخ رشد بیماران دیالیزی استان قم در سال گذشته نسبت به سال 1401، 3.6 درصد است و 40 تخت دیگر نیز خواهد بود. تا پایان سال جاری افتتاح شود.
محبی خاطرنشان کرد: با توجه به افزایش بیماری های عمده مانند دیابت و فشار خون، این میزان رشد در سال های آینده افزایش خواهد یافت که در مطالعات اپیدمیولوژیک شایع ترین علل نارسایی مزمن کلیه هستند.