طوفان با سرعت بیش از 100 کیلومتر و حرکت گرد و غبار چند روزی است که در منطقه سیستان آغاز شده است. بر اساس اعلام اداره کل هواشناسی سیستان و بلوچستان، وزش باد شدید با سرعت حداکثر 101 کیلومتر بر ساعت از صبح روز شنبه (3 تیرماه) آغاز و از روز دوشنبه (14 تیر) شدت آن به حدی افزایش یافت که دید افقی و غلظت گرد و غبار در حال حاضر کاهش یافته است همچنین در اطلاعیه اداره کل هواشناسی استان، وزش باد شدید و گرد و خاک، گاهی طوفان گرد و خاک با کاهش دید افقی و کاهش کیفیت هوا برای منطقه سیستان پیش بینی شده است و این روند پیش بینی می شود از روز سه شنبه (6 تیرماه) با کاهش همراه باشد، اما از روز چهارشنبه وزش باد شدید و گرد و خاک که در برخی نقاط به صورت طوفان خواهد بود.
مدیرکل ستاد بحران سیستان و بلوچستان گفت: طوفان و طوفان سیستان در روزهای اخیر یک هزار و 59 نفر را راهی بیمارستان ها و مراکز درمانی کرده است.
مجید محبی در گفت و گو با ایسنا، افزود: وقوع طوفان گرد و غبار و پراکندگی ریزگردها در سیستان شامل پنج شهرستان زابل، زهق، هامون، هیرمند و نیمروز واقع در شمال سیستان و بلوچستان یک هزار و 59 نفر را فرستاده است. مردم از منطقه به بیمارستان از اول جولای. و مراکز درمانی که از این تعداد 913 نفر به صورت سرپایی درمان و 145 نفر به دلیل شدت عوارض این پدیده در بیمارستان بستری شدند. مشکلات تنفسی، قلبی و چشمی از مشکلات اصلی مردم منطقه سیستان در این مدت است.
مدیرکل بحران استانداری سیستان و بلوچستان گفت: تمامی امدادگران و خدمات رسان در مسیرهای ارتباطی منطقه سیستان در آماده باش هستند تا در صورت نیاز به شهروندان امداد رسانی کنند. ،
به گفته رئیس اداره پیش بینی و مدیریت بحران هوای سیستان و بلوچستان؛ براثر فعالیت سامانه بارشی در جنوب استان، بارندگی در سراوان به 15 میلی متر و سرعت باد در زابل به 101 کیلومتر در ساعت رسید.
علی ملاشاهی اظهار داشت: وزش باد شدید با حداکثر سرعت 101 کیلومتر بر ساعت امروز زابل را درنوردید و گرد و خاک ناشی از آن دید افقی در محدوده فرودگاه را به 600 متر کاهش داد. در شهرستان زهک حداکثر سرعت باد به 75 کیلومتر در ساعت رسید و دید افقی ایستگاه هواشناسی را به 1200 متر کاهش داد.
ملاشاهی گفت: تا پایان هفته در ساعات بعد از ظهر در کوه های مرکزی و جنوبی استان شرایط افزایش ابر، رگبار پراکنده، گاهی رعدوبرق و وزش باد شدید وجود دارد و تا روز سه شنبه این ناپایداری ها شدیدتر خواهد بود. تا پایان هفته وزش باد شدید و گرد و خاک در شمال این ولسوالی وجود خواهد داشت که طی این مدت وزش باد و گرد و خاک برای ساعاتی در نواحی مرکزی و جنوبی استان شدت می یابد و افزایش خواهد داشت. دمای هوا در نیمه شمالی استان از روز جمعه.
رئیس اداره پیش بینی و مدیریت بحران هواشناسی سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: شهروندان شمال استان در هنگام غبارآلود شدن هوا از تردد جاده ای و تردد غیرضروری بیماران تنفسی، سالمندان و کودکان خودداری کنند.
ورودی شبکه آب زاهدان 400 متر بر ثانیه افزایش می یابد / آبرسانی سیار به روستاهای کم آب
مدیر امور آبفای شهرستان زهک گفت: پس از بروز مشکل فنی در ایستگاه پمپاژ آب روستا در حوضه آبریز نیم یک چاه و افت شدید فشار در شبکه های توزیع آب روستا و تنش آبی رخ داد. در برخی روستاهای بالادست شبکه، آبرسانی سیار تعدادی از روستاهای شهرستان در برنامه کاری آبرسانی و زهکشی قرار گرفت.
غلامحسین لکزاییان پور از تامین آب شرب برخی مناطق بالادست روستاهای جریکه، نواب، خالقداد، شهرک کهک، دشت امیرنظام و … خبر داد. با مخزن آبرسانی سیار و اظهار داشت: با ارسال مخزن آبرسانی سیار 14 هزار لیتری از ستاد آب و فاضلاب استان به منطقه و همچنین استفاده از ظرفیت موجود شهرستان (شهرداری زهک و روستای کوهک)، کار تامین آب شرب روستاهای دارای تنش آبی تا رفع کامل مشکل ایستگاه پمپاژ آب زیرزمینی نیمی یک ادامه خواهد داشت.علاوه بر آبرسانی سیار در روستاهای دارای تنش آبی برای کاهش مشکلات آب ساکنان، نصب شیر آب عمومی، بهسازی شبکه و استقرار تانکر ثابت در روستای مذکور در برنامه کاری آبفای شهر زهک قرار دارد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان همچنین به وضعیت بحرانی منابع آبی اشاره کرد و گفت: با در نظر گرفتن میزان آبی که به سفره های زیرزمینی تزریق می شود، حجم آب ذخیره شده در پشت سدها و میزان آب آن. با ورود به منابع تامین آب، بیش از 90 درصد مساحت استان دچار خشکسالی می شود.
علیرضا قاسمی در حاشیه بازدید از پروژه های آبرسانی استان افزود: دوره خشکسالی در سیستان و بلوچستان از سال 76 آغاز شد و در سه سال اخیر با تشدید این معضل طبیعی بی سابقه ترین خشکسالی را در حداقل 20 سال گذشته تجربه کرده ایم. سال ها.
وی میزان مصرف سالانه آب شرب شهری و روستایی این استان را 224 میلیون مترمکعب اعلام کرد و اظهار داشت: از این میزان حدود 105 میلیون مترمکعب از منابع زیرزمینی، حدود 88 میلیون مترمکعب از آب های سطحی و تقریبا 31 مترمکعب از آب های زیرزمینی تامین می شود. میلیون متر مکعب از آب های زیرزمینی آب شیرین کن نیز برنامه ریزی شده است.
این مسئول اذعان داشت: در حال حاضر حدود 65 میلیون مترمکعب در سال کمبود آب داریم و در صورت رعایت الگوی مصرف با این میزان آب تولیدی می توانیم تابستان امسال را با حداقل استرس پشت سر بگذاریم. تمام شهرهای سیستان و بلوچستان به جز تعدادی از شهرهای کوچک از جمله خاش، کل منطقه سیستان، زاهدان، مهرستان، هیدوچ، چابهار، کنارک و آسپیچ محمدی سراوان از تنش آبی رنج می برند، شرایط اقلیمی و منابع آبی بحرانی است و این مشکل. سال به سال ادامه دارد داره جدی تر میشه
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان میانگین سرانه مصرف آب کشور را برای هر نفر 150 لیتر در روز اعلام کرد و افزود: با توجه به وجود عواملی مانند شرایط اقلیمی و شرایط آب و هوایی مرکز استان، سر هر نفر در روز حدود 200 لیتر است.
وی با بیان اینکه در فصل تابستان عاملی به نام پیک روزانه به این رقم اضافه می شود که برای منطقه ما تا 1 درصد است، افزود: این یعنی 70 درصد به سرانه اضافه می شود و مصرف هر یک فرد به 340 لیتر در روز می رسد. اگر خانواده چهار نفره را در نظر بگیریم مصرف روزانه آب حدود 1 می شود 4 متر مکعب و اگر 30 روز حساب کنیم می شود حدود 40 متر مکعب.
قاسمی با تاکید بر لزوم اصلاح رویه مصرف آب گفت: با توجه به کمبود و اهمیت حفظ منابع گرانبهای آبی، باید از آب بهینه استفاده و سپس سرانه مصرف آب طبق استاندارد ملی به 150 لیتر برای هر نفر برسد. در هر روز در برنامه هر فرد
معاون فنی فاضلاب استان نیز گفت: 15 حلقه چاه جدید حفر شده در منطقه دشتک برای جبران کمبود آب به بهره برداری می رسد.
با اشاره به اینکه تولید روزانه آب در زاهدان 2100 لیتر است، مصرف آب در پیک مصرف آب 2300 لیتر در ثانیه است و می افزاید: تا یک ماه آینده 400 لیتر در ثانیه تولید آب از این چاه ها آزمایش و آزمایش می شود. پس از این بهره برداری و وارد شبکه آبرسانی زاهدان می شود که در حال حاضر 50 درصد آب مورد نیاز از طریق چاه ها و نیمی از 50 درصد باقی مانده از چاه های حفر شده و دستگاه های آب شیرین کن تامین می شود.
نورا مدیر فاضلاب شهری زاهدان نیز گفت: عدم مدیریت مصرف، شستشوی بی مورد مانند خودرو، زندگی و فضای سبز منزل و موارد دیگر، استفاده از برخی مجتمع های تولید انبوه با پمپاژ قوی که شبکه آب را تخلیه می کند. منطقه همچنین مواد دیگری هستند که با متخلفان برخورد می کنند و ما از حقوق سایر شهروندان حمایت می کنیم.
.