سیدمحمود حسینی پور درباره اهمیت «قانون اصلاح قسمت (2) بند (ر) ماده (28) و تبصره (4) ماده (29) قانون برنامه پنج ساله هفتم توسعه کشور گفت: جمهوری ایران» بند (ر) ماده (28) قانون پنج ساله هفتم توسعه جمهوری اسلامی ایران مصوب 1403.3.1 صرفاً به تناسب مستمری بگیران غیرحداقل مزد اشاره دارد و با توجه به اینکه مستمری بازنشستگان حدود 75 درصد از مستمری بگیران سازمان تأمین اجتماعی دارای حداقل دستمزد هستند و یا کمتر از آن هستند، عبارت «غیرحداقل دستمزد» در مؤلفه مذکور به این معناست که این افراد مشمول تناسب نیستند. لایحه اصلاح قسمت (2) بند (ر) ماده (28) و تبصره (4) ماده (29) قانون برنامه پنج ساله هفتم توسعه جمهوری اسلامی ایران برای انجام تشریفات قانونی مربوطه. ، با دو فوریت در شورای اسلامی
وی خاطرنشان کرد: در لایحه مذکور با حذف عبارت «غیر حداقل کارگران» در جزء مذکور، افراد دارای حداقل دستمزد به تناسب مشمول خواهند شد.
علیرغم اخبار جنجالی که در فضای مجازی مبنی بر تناسب حقوق مستمری بگیران کارگری و صدور احکام جدید برای این مستمری بگیران در حال انتشار است، سازمان تامین اجتماعی هنوز حکمی برای تنقیح بازنشستگان صادر نکرده است.
پیگیری های کانون مستمری بگیران نشان می دهد در روزهای آینده اعضای VTS با روسای تامین اجتماعی جلسه خواهند داشت و برای صدور احکام تناسب تصمیم گیری خواهد شد.
برای بازنشستگان کشوری، تقریباً همان شرایط حاکم است. این احکام هنوز صادر نشده و زمان دقیق آن مشخص نیست. به گفته معاون امور فنی و بیمه ای صندوق بازنشستگی کشوری، صدور احکام جدید «حقوق» مستمری بگیران پس از محاسبه حقوق کارمندان معادل آنها صورت می گیرد.
یک فعال بازنشسته صنفی گفت: هر سال که پیشرفت کردهایم شکاف بین دستمزد و مستمری و خط فقر بیشتر شده و البته در یکی دو سال اخیر نیاز به تطبیق افزایش حداقل دستمزد با نرخ رسمی تورم نیز نادیده گرفته شده است.
«حسین غلامی» فعال صنفی بازنشستگان به بیان واقعیت سرکوب دستمزدها در سال های اخیر و شکاف عمیق دستمزد و خط فقر در رابطه با عملکرد وزارت تعاون، کار و رفاه پرداخت و افزود: آقای صولت مرتضوی در وی در جلسه اخیر مجلس به بررسی دستاوردهای دولت سیزدهم در مقوله افزایش دستمزد کارگران و مستمری بگیران پرداخت و اظهار داشت: دستمزدها بیش از تورم افزایش یافته و وضعیت کارگران در این مدت بهبود یافته است. باید گفت وی در این آمار هیچ توجهی به حقایق و واقعیت های بدیهی زندگی کارگران و مستمری بگیران که از جمله خانواده های آنها بیش از 60 میلیون نفر از جمعیت کشور را تشکیل می دهند، ندارد.
وی افزود: وزیر کار در گزارش خود از افزایش بیش از 170 درصدی دستمزد کارگران در یک دوره سه ساله خبر داد. افزایش دستمزد از 1401 تا 1403 57%، 28% و در سال گذشته حدود 36% بوده است. باید تعجب کرد که چگونه توانستند با سه عدد بالا به عدد 170% و بیش از 170% رسیدند!
به گفته غلامی، اگر سه عدد مربوط به افزایش حقوق را در سه سال متوالی جمع کنیم به عدد 121 درصد می رسیم و اگر به صورت مختلط و تصاعدی محاسبه کنیم، عدد 270 درصد می شود. ، در سه سال حقوق 2 7 برابر شده است.
وی با بیان اینکه در آن سه سال شکاف دستمزد و خط فقر به طور تصاعدی افزایش یافت و هر سال نسبت به سال قبل بیشتر بود، یک سری داده ها از دستمزد، تورم و خط فقر ارائه می دهد: در سال 1400 افزایش حقوق ها. 40 درصد و حداقل حقوق و مستمری 4 میلیون و 100 هزار تومان است. در آن سال تورم رسمی 40 درصد و خط فقر حدود 10 یا 11 میلیون تومان بود. سال بعد (1401) افزایش 57 درصدی حداقل دستمزد و مستمری را به حدود 56 میلیون تومان رساند، در آن سال خط فقر حدود 15 میلیون تومان یا کمی بیشتر بود.
به گفته گلمی، هر سال که پیشرفت می کنیم، فاصله دستمزد و مستمری و خط فقر بیشتر می شود و البته این در حالی است که در یکی دو سال اخیر نیاز به همسان سازی افزایش حداقل دستمزد با نرخ رسمی است. تورم نیز نادیده گرفته شده است.
این فعال بازنشسته صنفی ادامه داد: تورم رسمی برای 486 قلم کالا است در حالی که کارگران فقط می توانند مواد غذایی بخرند و میانگین تورم مواد غذایی 70 تا 80 درصد است، بنابراین تورم کارگران بالاتر از تورم رسمی است. با این حال، همین تورم رسمی در افزایش دستمزدها نادیده گرفته شد. در مذاکرات دستمزد سال 1403 حداقل دستمزد حدود 36 درصد افزایش یافت در حالی که تورم رسمی در همان زمان بالای 45 درصد بود.
وی با بیان اینکه «این عقب ماندگی تصاعدی افزایش دستمزدها از خط فقر و سپس نرخ رسمی تورم باعث اختلاف عمیق معیشتی شده است»، می گوید: وزیر کار چگونه مدعی بهبود معیشت کارگران زحمتکش شده است؟ زمانی که دولت سیزدهم و وزیر کار آقای مرتضوی شروع به کار کردند، شکاف دستمزد نسبت به خط فقر حدود 7.5 میلیون تومان بود، اما امروز این فاصله به بیش از 20 میلیون تومان رسیده است، یعنی افزایش یافته است. سه بار.