نصرالله دریابیگی (نایب رئیس کانون تامین اجتماعی بازنشستگان کشوری و دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران) در خصوص اقدام اخیر کمیسیون تلفیق مجلس مبنی بر حذف کامل سطر دوم بند اول الحاقی ماده 29 قانون برنامه هفتم توسعه. ، گفت: متأسفانه سازمان تامین اجتماعی امروز به شدت بدهکار است. پ
وی افزود: امروز به دلیل مشکلات مالی سازمان فشار زیادی به مدیران تامین اجتماعی وارد می شود اما با وجود این همه تلاش مدیران سازمان، نارضایتی بازنشستگان همچنان ادامه دارد. دلیل این نارضایتی این است که ما قوانین ناپخته ای را برای سازمان تامین اجتماعی و صندوق بازنشستگی آن وضع کرده ایم که باعث ایجاد نابرابری در هزینه ها و درآمدهای سازمان شده است.
این فعال حقوق بازنشستگان تصریح کرد: در شرایطی که سازمان تامین اجتماعی بیمه شدگان اجباری و وجوه ورودی صندوق های بازنشستگی با خروجی این صندوق (بازنشستگان) که 30 سال حق بیمه پرداخت کرده اند مطابقت ندارد. در این صورت بیمه اجتماعی تنها مسئول پرداخت مستمری بازنشستگان نیست. ما همچنین خدمات دیگری را به ویژه در بخش درمان به بیمه شدگان و مستمری بگیران ارائه می دهیم.
نایب رئیس کانون بازنشستگان تامین اجتماعی ادامه داد: از آنجایی که بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی بر اساس برآورد ما از سال 54 تا امروز از مرز 800 هزار میلیارد تومان گذشته است، بنابراین اگر سازمان طبق برنامه هفتم توسعه و متن اصلی، سالی است که بیش از 130 هزار میلیارد تومان از طریق واگذاری اموال و رد بدهی دولت وجود دارد، اگر دولت منابعی را تامین نکند، احتمالاً بیمه شدگان این سازمان دچار بحران اقتصادی و اجتماعی می شود. این بحران منجر به نارضایتی بیشتر از الان خواهد شد.
دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران تاکید کرد: از آنجایی که قرار بود در برنامه هفتم توسعه بدهی دولت به سازمان افزایش پیدا نکند و بدهی های گذشته نیز ابطال شد، شاهد کوتاهی این سازمان در وصول مبالغ تعیین شده از بدهی بودیم. حتی شاهد بودیم که با وجود تکلیف قانونی دولت مبنی بر پرداخت 90 هزار میلیارد تومان از بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی، اواخر بهمن ماه سال گذشته متوجه شدیم که این اقدام صورت نگرفته است.
وی تصریح کرد: در خصوص سال 1403 چند سوال داریم: اولاً آقای کلیباف، نمایندگان مجلس بدانند که افزایش حقوق مستمری بگیران تامین اجتماعی به میزان تعیین شده از سوی دولت هیچ حق قانونی و شرعی ندارد زیرا حقوق مصوب شورای عالی کار. تحت فشار وزرای اقتصادی دولت است. بدون امضای نمایندگان کارگری به تصویب این هیئت رسید. همچنین طبق قانون، حقوق و مزایای مستمری بگیران باید متناسب با حداقل دستمزد معیشت و تورم تعیین شود که هر دو بر خلاف قانون و کمتر از آن میزان افزایش یافته است.
دریابیگی افزود: سازمان تامین اجتماعی مدعی است پس از مشورت با اعضای کانون بازنشستگان نسبت به افزایش حقوق بازنشستگان اقدام کرده در حالی که بنده به عنوان نایب رئیس کانون و عضو هیات مدیره در جریان نبودم. در مورد این روند به هر طریق اما طبق ماده 96 قانون تامین اجتماعی برای حداقل حقوق بگیران از سازمان تامین اجتماعی و سایر رده های مستمری بگیران باید دستمزد 23 میلیون تومانی رد می شد و در صورت احتساب ماده 41 قانون کار، کلیه حقوق بگیران. سطوح باید حداقل 35 درصد افزایش یافته باشد. هیچ کدام از این دو کار انجام نشد.
نایب رئیس هیئت مدیره مرکز عالی تامین اجتماعی مستمری بگیران کشور افزود: علیرغم کمبود مستمری معیشت بازنشستگان حتی در 10 روز اول ماه، نمایندگان مردم با اقدامات انجام شده و در مطابق با به ادعای دولت، مبلغی را به سازمان تامین اجتماعی پرداخت نکرده است در سال 1403 اجتماعی در قالب رد دیون توسط دولت توزیع نخواهد شد. بیش از 40 میلیون نفر در کشور به این تصمیم دولت و مجلس وابسته هستند و عدم رد بدهی خلاف قانون، عرف، علم، شرع و عدالت اجتماعی است.
وی با بیان اینکه این رفتار مجلس و سایر نهادهای مسئول باعث افزایش نارضایتی غیرمنتظره می شود، گفت: امروز به دلیل این بحران ناهماهنگی، برخورد با سازمان بیمه گر اصلا برخورد مناسبی نیست. طبق قانون اجباری، تمامی امکانات پزشکی باید در مراکز خصوصی سازمان رایگان باشد، اما به دلیل کمبود منابع، در حین عمل پزشک نداریم و در حین تحویل دارو، بسیاری از داروها یافت نمی شود. یا به تدریج از لیست داروهای بیمه شده خارج می شوند.
دریابیگی ادامه داد: امید ما این بود که بعد از خدا و دولت امروز مجلس برای بازنشستگان چنین تصمیمی بگیرد. در شرایطی که دولت و مجلس چنین ظلمی را انجام می دهند، دیگر موضوع نارضایتی مستمری بگیران زمین و زمان نخواهد بود، بلکه خود مسئولین مربوطه خواهند بود. این روزها شعارهای رئیس مجلس و رئیس دولت در زمان انتخابات در حمایت از محرومان زیر پا گذاشته می شود و زمانی که نمی توانند آنچه را که مجلس و برنامه شرط بندی کرده اند بدهند، یعنی. از منویات رهبر معظم انقلاب در ابلاغ سیاست های کلی سازمان تامین اجتماعی دور زدند.
دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران تصریح کرد: ابلاغ سیاست های کلی سازمان تامین اجتماعی که دستور مدیریت است پشتوانه استدلال های نمایندگان مستمری بگیران ما است. دولت و مجلس باید دور هم جمع شوند و پس از مذاکره این موضوع را حل کنند. این بحثی که قبلاً به آن رأی داده شده است، اصلاً از سوی رئیس مجلس قابل قبول نیست. آیا رای قبلی نمایندگان ملی در مورد موضوعی وحی است که با رای دیگری قابل اصلاح نیست؟
این فعال کارگری افزود: روابط کار و مشکلات اقتصادی ما باید دلسوزانه از سوی وزیر کار برخورد می شد و با توجه به اجرای دستورات مدیریتی در ابلاغ سیاست های کلی تامین اجتماعی، مجلس و هیات وزیران می بایست به آنها رسیدگی می کرد. حل این مسئله اما این کوتاهی و تعلل نشان از بی اهمیت بودن مشکل و درک نادرست از شرایط بحرانی کنونی معیشتی اقشار فرودست جامعه دارد.
صدور بخشنامه افزایش حقوق مستمری بگیران و مستمری بگیران
حقوق مستمری بگیران و یکسان سازی حقوق مستمری بگیران که در ماه های اخیر اعتراضات تند مستمری بگیران و مستمری بگیران را در پی داشت، اکنون با ابلاغ بخشنامه جدید سازمان تامین اجتماعی مشخص می شود. میزان افزایش مستمری و مزایای اضافی مستمری بگیران تامین اجتماعی در سال 1403 اعلام شد.
تصویب نامه هیات وزیران در خصوص افزایش حقوق بازنشستگان و مستمری بگیران رسما ابلاغ شد.
در بخشی از این تصویب نامه آمده است: از تاریخ 1/1/1303 کلیه مستمری های سابقه کار، مستمری از کارافتادگی و مستمری بازماندگان عمومی موضوع قانون تامین اجتماعی برای حداقل مستمری بگیران به میزان 35 درصد افزایش می یابد به نحوی که کل مبلغ دریافتی با احتساب خانواده. اعضا، فرزندان، معیشت و مسکن حداقل 100,961,560 ریال
در بخشی دیگر می خوانیم: مستمری از کارافتادگی جزئی و سایر افرادی که مستمری آنها نسبت به سنوات حق بیمه پرداختی 35 درصد افزایش یافته و از مزایای اضافی تعیین شده برخوردار خواهند شد. مستمری مشمولان بالاتر از حداقل 22 درصد به اضافه 6 میلیون و 900 هزار و 780 ریال افزایش می یابد.
نکته اینجاست که بر اساس این مصوبه، کمک هزینه اعضای خانواده و فرزندان کلیه مستمری بگیران واجد شرایط، همانند نیروی انتظامی کشور افزایش می یابد.