پس از نتایج نسبتا موفق تیم ملی نوجوانان در جام جهانی، حسین عبدی سرمربی این تیم از تیم ملی جوانان جدا شد و حالا تفکرات، اهداف و چشم اندازهای خود را در این تیم دنبال خواهد کرد تا این بار موفقیت های بیشتری کسب کند. . وی گفت وگویی با فرهیختگان داشته که در ادامه می خوانیم:
شروع کنیم به این که چقدر امکانات و زیرساخت ها برای موفقیت تیم ملی جوانان وجود دارد؟
تعدادی از امکانات ما مانند گذشته تحت تأثیر استفاده یا کمبودهای موجود است که باعث می شود همچنان با مشکل مواجه شویم. پارسال که در تیم ملی جوانان بودیم، زمین خیلی مساعد نبود، حتی از چمنش هم اصلا نمی شد استفاده کرد. الان هم تلاش می کنند این چمن را ترمیم کنند اما هنوز فوتبال روی آن قابل بازی نیست. در هر صورت این سرزمین ارتفاع بسیار بالایی دارد. زمین شماره دو هم برای تیم ملی بزرگسالان است و نمی دانم آن زمین را به ما می دهند یا نه. در هر صورت تجمع تیم های لیگ برتری و دسته اولی در تهران ما را از نظر چمن طبیعی در مضیقه قرار داده است. بنابراین باید تلاش خود را برای یافتن زمینه مناسب افزایش دهیم و در این مسیر فدراسیون فوتبال ما را برای رسیدن به آن یاری کند. زمان بسیار کم است و شبانه روز تلاش می کنیم تا کار را به خوبی انجام دهیم، اما واقعیت این است که چنین مشکلاتی وجود دارد.
رویداد مهم بعدی تیم ملی جوانان چه زمانی است؟
به غیر از KAF که در تیرماه برگزار می شود، مسابقات رسمی مقدماتی قهرمانی آسیا و جام جهانی را داریم که 31 شهریور برگزار می شود.
آیا با ساختار پایه تیم ملی جوانان چه در ترکیب و چه در بازیکنان به تیم ملی جوانان خواهید رفت؟
هیچ برنامه ای برای ورود به تیم ملی جوانان نداشتم. در هر صورت پیشنهادهای داخلی و خارجی دیگری هم داشتم که می خواستم به آنها فکر کنم. اما یک بحثی وجود دارد و آن این است که ابتدا باید به وظیفه خود در قبال کشورمان عمل کنیم. ما در دو سال گذشته سرمایه گذاری و کار اساسی انجام داده ایم، بنابراین اگر ما، فدراسیون یا سایر مسئولان بخواهیم از آن صرف نظر کنیم، این سرمایه به هدر می رود. پس این رویداد در مکان و زمان خود اتفاق خوبی بود. با وجود اینکه در آسیا سوم شدیم و به جمع 4 تیم برتر جام جهانی نرسیدیم، اما احساس کردم از سوی جوانانی که در جامعه آموزش دیده اند رضایت زیادی وجود دارد. در این راستا اگر بخواهیم درست فکر کنیم راهش ادامه کار با نوجوانانی است که در جام جهانی خوش درخشیدند. البته ما جوانان بزرگتر از این افراد را هم در نظر می گیریم اگر از بازیکنانی که نام بردیم بهتر باشند و باز هم با آن نفرات کار می کنیم که انشالله سال آینده آنها را در جام جهانی جوانان ببینیم. . مطمئناً با این کار پایه خوبی برای تیم ملی و آینده خوبی برای تیم ملی بزرگسالان رقم خواهد خورد. البته نظرات متفاوتی وجود دارد اما بهتر است این بچه ها تیم ملی نوجوانان را در قالب تیمی با استعدادهای دیگر تشکیل دهند.
البته انتخاب شما برای تیم ملی جوانان از این نظر عجیب بود که میرشاد مجدی در یکی از آخرین مصاحبه هایش انتخاب شما برای این پست را رد کرد.
من هم این خبر را دیدم. به هر حال حرف خودش را زد و نظرش هم محترم است. اما گاهی اتفاقاتی می افتد که ممکن است با نظرات مطرح شده همخوانی نداشته باشد. من قصد ندارم بیشتر در این مورد بحث کنم.
با این چشم انداز که صحبت کردید، آیا به عنوان سرمربی به تیم ملی بزرگسالان فکر می کنید؟
اینها دیدگاه های من است و شاید نتوانیم در مورد آنها و کاری که می خواهم در آینده انجام دهم صحبت کنیم، اما هر اتفاقی بیفتد، اولین چیزی که برای من مهم است کشورم است که در کنار فوتبال و خانواده برای من مسائل مهمی هستند. اول از همه، کشور من مهم است و هر جا که بتوانم خدمت کنم، قطعا خدمت خواهم کرد، زیرا هر چه داریم از این کشور و این فوتبال است، پس باید به آن خدمت کنیم و فقط از آن انتظار نداشته باشیم. حتی اگر پیشنهادات وسوسه انگیز باشد، کشور ما به کمک نیاز دارد. هر چقدر هم که کوچک باشد باید این کار را انتخاب کنیم. در مورد خانواده ام، برای من مهم است که چگونه می توانم از آنها حمایت کنم تا بتوانیم همیشه زندگی بهتری را در کنار هم در جامعه کوچک خانواده داشته باشیم. بعد از آن فوتبال است، اگر از طریق این رسانه در قلب مردم جایگاهی کسب کرده ایم، باید تخصص و اطلاعات خود را به آن بازگردانیم. بنابراین دیدگاه من هر چه باشد، اینها اولویت های او هستند.
برگردیم به جام جهانی اندونزی. به نظر می رسد پس از پیروزی مقابل برزیل، جام حذفی برای تیم ملی به پایان رسیده است.
اصلا انتظارات این نبود که تیم ملی به جام جهانی برسد. وقتی این اتفاق افتاد خیلی ها تعجب کردند. از دو سال پیش، ما چشماندازی برای بچهها ایجاد کردیم که جام جهانی را ببرند و همیشه به فکر صعود به جام جهانی یا بردن یک بازی یا مرحله صعود در این جام نباشند. نوع بازی ها و نوع تمرینات به گونه ای پیش رفت که نه تنها از نظر فنی، بلکه انگیزه لازم برای رسیدن به جایی که می خواهیم را داشته باشیم. اگر فکر می کنید ما فقط یک تیم را شکست می دهیم و این برای ما اوج خواهد بود، نه، اینطور نبود. همه چیزهایی که ما طراحی کردیم و اسناد آن مکالمات نیز وجود دارد.
چرا بعد از برزیل این اتفاق تکرار نشد؟
بعد از صعود خیلی ها گفتند الان به جام جهانی رفته اند. بعد از اینکه در یک گروه سخت قرار گرفتیم، هیچکس باور نمی کرد که حتی از آن گروه صعود کنیم، اما نه من، همه بچه ها، ذهنیت برنده ای که ایجاد کردیم نه تنها در بازی با برزیل شکوفا شد، بلکه دیدیم که این اتفاق افتاد و در گروه بعدی بازی ها. در بازی با انگلیس، اگر باران شدیدی نمی بارید یا خستگی و تنش بازی با برزیل نبود، شاید آن بازی را هم می بردیم. اما ما آن بازی را به خاطر دو اشتباه کوچک باختیم. من هم عذرخواهی کردم، نه به این دلیل که شکست خوردیم، بلکه به این دلیل که می توانستیم جام جهانی را ببریم، چون این انتظار را داشتیم و نتوانستیم آن انتظار را برآورده کنیم. بنابراین مجبور شدم عذرخواهی کنم زیرا در ذهنمان طوری برنامه ریزی کرده بودیم که بتوانیم قهرمانی جهان را هم ببریم. بنابراین در بازی با برزیل، قله زیر بار نرفت و جام برای ما تمام نشد.
شما هم در شرایط عجیبی از بازی با مراکش کنار رفتید.
تا دقیقه 95 از این تیم پیش بودیم. شاید طول سفر ما باعث شد که نتوانیم آنطور که برنامه ریزی کرده بودیم بهبود پیدا کنیم. برای بازی سوم سه ساعت راه رفتیم و دوباره از همان راه به جاکارتا برگشتیم و دوباره این سفرها ادامه یافت و در نهایت پس از ساعت ها پرواز و سفر زمینی به شهری رسیدیم که با مراکش بازی کردیم در حالی که مراکشی ها فقط در همان شهر استراحت می کردند. به مدت 5 روز اینها دلایل و جزئیات مهمی بود که باید مورد بحث قرار گیرد. بهبودی ما همچنان به تاخیر می افتد. برنامه ما این بود که به نیمه نهایی برویم و اگر به فینال می رسیدیم برنامه مان محقق می شد اما متاسفانه نشد.
ارشا شکوری به تیم ملی جوانان بزرگسال دعوت شد. برخی این نمایش را نامیده اند. فکر می کنی ارشا ظرفیت دعوت شدن به تیم ملی بزرگسالان را داشت؟
بعد از جام جهانی یکی از بچه های ما در روسیه بازی می کند، یکی دیگر با تیم های اسپانیایی قرارداد بسته است. دو سه تای آنها پیشنهادهای اروپایی خوبی دارند. برخی از آنها به ترکیب تیم های لیگ برتری رسیدند و برخی نیز مانند عسکری در ترکیب ثابت فولاد بازی می کنند. به همین دلیل همه بچه های ما بعد از جام جهانی به لیگ برتر رسیدند و خوب بازی می کنند. یعنی اگر به برچسب نوجوانان بسیار پیشرفته نچسبند، هیچکس متوجه تفاوت آنها با بزرگسالان نخواهد شد. ارشا هم همینطور. او تمام پارامترهای یک دروازه بان خوب را دارد. اگر قرار است در باشگاه ها به آینده نگاه کنیم باید در تیم ملی هم این کار را انجام دهیم. بنابراین شکوری به حق دعوت شده است. اتفاقا آرشا در آخرین بازی هوادار در جام حذفی برای هوادار بازی کرد و اگر خودش گل نمی زد می توانست کلین شیت کند. وقتی او با خیالی آسوده در این سطح بازی می کند، چرا حتی با این سن کم از او دعوت نشود؟
به پرسپولیس برسیم. وقتی این تیم یحیی را از دست داد، نام های زیادی از جمله شما برای جانشینی گل محمدی مطرح شد. در آن زمان چه اتفاقی افتاد؟
من در ایران نبودم و فقط اخبار را شنیدم. تماس های رسمی با من نشده است، اما تماس های غیررسمی است. البته این اتفاقات در ایران در حال رخ دادن است که به صورت غیررسمی در مورد آن صحبت می شود اما هیچ تماس رسمی برقرار نشده است. اصرار من این بود که اگر کسی میخواهد کاری را انجام دهد، آن را شفاف و رسمی انجام دهد. همچنین در این مدت اسمار کار بدی انجام نداده و به نتایج خوبی رسیده و کار آنطور که باید پیش می رود. اما بحث پرسپولیس بحث روند و تاریخ در فوتبال است و این تیمی است که به سادگی نمی توان آن را تیم فوتبال نامید. میلیون ها نفر با این تیم زندگی می کنند و با یک جرقه یا چند بازی نمی توان تصمیمات مدیریتی برای آن گرفت. بنابراین برای یک فرآیند بلندمدت باید تصمیم درست و اساسی گرفت. حالا که خصوصی شده، باید برای یک تیم بزرگ کار طولانی مدت انجام دهند تا این تیم را برای سال های آینده تضمین کنند، مثل همه تیم های خصوصی دنیا.
سرنوشت شما چه خواهد شد؟ با تیم ملی ادامه می دهید یا به نیمکت پرسپولیس چشم دوخته اید؟
نه فقط برای این مدت، حتی برای قرارداد پارسال با فدراسیون، اما نکته خدمت به کشورم است. البته در حال حاضر از چند تیم لیگ برتر پیشنهاد دارم و اینطور نیست که به آن فکر کنم یا نه، اما بین افتخار ملی، درآمد یا لیگ برتر، قطعاً افتخار ملی را انتخاب می کنم.