روز یکشنبه ۲۷ تیرماه، دیوان عدالت اداری خبر «لغو رأی میشم لطیفی، رئیس سازمان اداری استخدامی کشور» را به دلیل حضور در هیئت علمی دانشگاه امام صادق (ع) منتشر کرد. مبنای این تصمیم بر مبنای قانونی است که؛ انتصاب و انتصاب افراد از مؤسسات خصوصی در مناصب دولتی در کشور ممنوع است. این رای باعث شد تا برخی از فعالان فضای مجازی از وجود چنین نهاد مستقلی ابراز تاسف کنند. نهادی که بدون ترس و واهمه با شکایت یک شهروند عادی مجوز انتصاب غیرقانونی رئیس دولت را لغو می کند و حتی آن را نشانه «بازکردن راه برای فعالیت مدنی» می داند اما بدون اطلاع از واقعیت. که تصمیم دادگاه اتحادیه اروپا برای لغو چنین انتصاباتی قبلاً به جایی نرسیده است.
در این مورد اخیر، اولین نقل قول را علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت بیان کرد. وی در پاسخ به این رای گفت: انتصاب مدرس در دانشگاه های آزاد و غیردولتی بر اساس قانون بوده و مغایر با ضوابط و مقررات نیست و پس از آن محمد دهقان معاون حقوقی ابراهیم رئیسی این حکم را پذیرفت. صحت استدلال دیوان عدالت اداری اعلام کرد: «لغو دستور رئیس جمهور از مصادیق اختیارات دیوان تلقی نمی شود». بحثی که برخی آن را به این معنا دانستند که رئیس جمهور ربطی به قانون ندارد و احتمالاً قصد کشتن میشم لطیفی را داشته است.
آن را در پست خود نگه دارید!
نادیده گرفتن تصمیم دادگاه بی سابقه است
طبق اصل 173 قانون اساسی، دیوان عدالت اداری برای رسیدگی به شکایات، دعاوی و اعتراضات مردم نسبت به مأموران یا واحدها یا مقررات دولتی و استیفای حقوق آنان تشکیل میشود.
اما نگاهی اجمالی به برخی از تصمیمات این دادگاه نشان می دهد که آرای این گروه – حداقل در مواردی خاص – چندان ضمانت اجرایی نداشته است که مهم ترین آنها مربوط به تصمیمی است که باید منجر به صدور رأی می شد. برکناری شهردار فعلی تهران
24 مردادماه سال گذشته، دیوان عدالت اداری اعلام کرد که بر اساس آیین نامه انتخاب شهردار، مشخص شده است که مشکل قانونی وجود ندارد و تمامی شهرداران شهرهای بالای یک میلیون نفر از جمله تهران باید دارای متخصص مربوطه باشند. اما علیرضا زاکانی این سوابق را نداشت و در نتیجه حضورش در پست شهرداری تهران «خلاف قانون» است.
با این حال، به نظر می رسید هاله حمایت آنقدر زاکانی را در بر گرفته بود که تصمیم دادگاه اداری محدودیتی برای قدرت اریک ایجاد نمی کرد و موقعیت او را تهدید نمی کرد.
مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران حتی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه طبق رای دادگاه امکان خداحافظی زاکانی از شهرداری تهران وجود دارد، گفت: خوشحال نباشید! آقای زاکانی نمی رود».
میشم لطیفی کیست؟
در حالی که اصولگرایان در جریان انتخاب زاکانی به عنوان شهردار تهران به تصمیم دادگاه عمل نکردند، برخی معتقدند میشم لطیفی نیز تحت پوشش هاله حمایت زاکانی قرار خواهد گرفت.
در حالی که استخدام مشکوک رئیس سازمانی که وظیفه اصلی آن باید جلوگیری از تخلفات استخدامی در کشور باشد، بقای لطیفی را کمی سخت می کند، نگاهی به سابقه لطیفی نشان می دهد که علیرغم سن کم، وی به دلیل وجود تهدیدات است.
شهریور ماه سال 1400 بود که ابراهیم رئیسی چند دستور کار صادر کرد و چند شخصیت سیاسی را به کابینه خود اضافه کرد. در میان نام ها، شخصیتی کمتر شناخته شده بود. میثم لطیفی; فردی که به سمت معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان اداری و کار کشور منصوب شده بود و برای مردم شناخته شده نبود.
وی پیش از این از قم نامزد انتخابات مجلس شورای اسلامی بود، اما نتوانست وارد مجلس شود. با این حال، ایجاد دولت رئیس جمهور باعث شد که اگر نتواند وارد مجلس شود، یکی از مهم ترین بخش های دولت به او سپرده شد.
در زندگینامه مختصر لطیفی آمده است که وی در سال 1357 در همدان به دنیا آمد، اما دوران نوجوانی خود را در قم گذراند و رویکرد سیاسی وی متاثر از فضای قم بود. وی دارای مدرک دکتری تخصصی مدیریت منابع انسانی است که از اعضای هیات علمی دانشگاه، رئیس دانشکده مدیریت دانشگاه امام صادق (ع) و عضویت در شورای نخبگان بنیاد ملی نخبگان است. و حتی مدتی ریاست دانشکده معارف اسلامی و مدیریت دانشگاه امام صادق(ع) را بر عهده داشت.
برخی معتقد بودند؛ حضور چهره امام صادقی در سازمان کارگزینی کشور این پیام را داشت که از این پس باید منتظر بکارگیری بیشتر امام صادقی در دولت سیزدهم باشیم.
در گزارشی که اخزاده 24 در مورد زندگینامه وی در همان زمان منتشر کرد، آمده است: «نگاهی به مقالات منتشر شده لطیفی نشان می دهد که وی علاقه زیادی به نحوه مدیریت مسجد و کارکنان آن دارد. برخی از مقالات وی عبارتند از: «مبانی تعامل مردم و حکومت از منظر تفسیر المیزان»، «شناسایی و رتبه بندی معیارهای مؤثر مکان یابی مسجد»، «الگوی پارادایمیک داده های استقرایی بنیاد – اردوهای نور استقرایی از منظر». مقام معظم رهبری».
میثم لطیفی نیز مبدع نظریه «امام و امت» است. نظریه مورد قبول ما «امام و امت» است.
اظهارات وی تنها به ارائه نظریه های جدید خلاصه نمی شود، برخی از اظهارات وی در دوران تصدی ریاست سازمان استخدامی کشور حتی در فضای مجازی نیز منتشر شده و مایه تعجب است و در اظهاراتی عجیب گفت: آلمان تنها دارد. 5 فرودگاه، اما ما 50 فرودگاه داریم!
اگرچه چنین سخنانی در جایگاه مردم در برخی جریان های اصولگرایی متزلزل نیست، اما برخی دیگر به حضور افرادی مانند لطیفی در دولت اعتراض دارند.
پس از ابطال رای میثم لطیفی، رئیس سازمان استخدامی کشور، ابراهیم رئیسی معاون حقوقی با قبول صحت دلایل دیوان عدالت اداری گفت: «لغو رای دادگاه رئیس جمهور از مصادیق اختیارات دادگاه نیست.
جلال رشیدی کوچی چندی پیش در توئیتر خود خطاب به رئیس دولت سیزدهم نوشت: «از سر حسن نیت می گویم; آقای رئیسی قبل از اینکه آبروی شما و دولتتان بازیچه شود این سه نفر را بگذارید کنار. اشاره او به حضور; مخبر میرکاظمی و لطیفی در دولت سیزدهم بود. معاون اول رئیس جمهور، رئیس مدیریت و مدیریت اشتغال کشور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور که طبق قانون از تیغ نظارت مجلس (تذکرات، سؤالات، استیضاح) محفوظ هستند. ).
اصرار بر حضور لطیفی
طبق این رزومه؛ بسیاری بر این باورند که لطیفی در این خط قرار دارد که دولت برای دفاع از وی در مقابل دادگاهی که منتخب رئیس قوه قضائیه است بایستد.
او خود در مورد نحوه برخورد با این تصمیم SAS در توییتر توضیح داد: «نیروی انتظامی هزینه دارد». قدرت مردم کنار نخواهد رفت. قانون سر حرف است. ما در مسیر قانونی پیش می رویم.»
رئیس دیوان عدالت اداری روز گذشته با وجود مخالفت های دولت بار دیگر تاکید کرد که «انتصاب رئیس سازمان اداری برای استخدام در کشور مغایر با مفاد ماده 47 قانون مدیریت کارکنان دولت است. “. در دست است یا نه؟
همانطور که قبلا گفته شد، علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت نیز به این تصمیم واکنش نشان داد و گفت: دولت اقدامات قانونی لازم را از طریق معاون حقوقی رئیس جمهور در اعتراض به تصمیم اخیر دیوان عدالت اداری و اصلاح و منتظر ماندن انجام داده است. بررسی نهایی ما از قوه قضائیه هستیم.»
همچنین محمد دهقان معاون حقوقی رئیس جمهور گفت: معاون حقوقی رئیس جمهور طی نامه ای خطاب به رئیس محترم قوه قضائیه و ریاست محترم دیوان عدالت اداری، ایراداتی را در موارد اخیر مشاهده کرد. رای دادگاه و بر اساس ماده 91 قانون تشکیلات و فعالیت دیوان، این اداره درخواست تجدیدنظرخواهی از این رای کرده است.
به گفته وی، فرمان ریاست جمهوری نه آیین نامه ای است و نه بخشنامه ای برای ابطال مجمع عمومی. بر اساس اختیارات فراوانی که قانون اساسی به وی داده است، رئیس جمهور می تواند هر فردی را از داخل یا خارج از دولت به عنوان معاون خود انتخاب کند. بر اساس اصل 124 قانون اساسی «رئیس جمهور می تواند برای انجام وظایف قانونی خود معاونانی داشته باشد» و همچنین طبق اصل 126 قانون اساسی «رئیس جمهور مسئول مستقیم برنامه و بودجه، امور اداری و کاری کشور است و می تواند مدیریت آن را به دیگری بسپار.»
دیروز اما حکمت علی مظفری رئیس دیوان عدالت اداری با اشاره به تصمیم اخیر این نهاد مبنی بر خلاف قانون بودن انتصاب میثم لطیفی در دولت گفت: انتصاب رئیس سازمان اداری برای استخدامی ها. کشور با مفاد ماده 47 قانون مدیریت کارمندان کشور مغایرت دارد.
حال با اصرار دیوان عدالت اداری و امتناع دولت، آیا لطیفی همچنان متولی استخدام در کشور خواهد بود یا خیر؟