جزئیات افزایش سن بازنشستگی در قانون جدید

جزئیات افزایش سن بازنشستگی در قانون جدید

1. بیمه گزارانی که 28 تا 30 سال سابقه خدمت دارند برای بازنشستگی به سنوات اضافه نمی شوند.

2. بیمه شدگانی که دارای 25 تا 28 سال سابقه خدمت باشند به ازای هر سال تا زمان بازنشستگی دو ماه به سنوات اضافه می شود.

3. بیمه گرانی که 20 تا 25 سال سابقه خدمت دارند به ازای هر سال سه ماه تا زمان بازنشستگی به سنوات اضافه می شود.

4. بیمه گرانی که طبق ضوابط دارای 10-20 سال سابقه خدمت هستند به ازای هر سال تا زمان بازنشستگی چهار ماه به خدمت آنها اضافه می شود.

5- بیمه گرانی که طبق قانون تا 10 سال سابقه خدمت دارند به ازای هر سال پنج ماه تا زمان بازنشستگی به خدمت آنان اضافه می شود.

بلافاصله پس از انتشار خبر این مصوبه، بسیاری از رسانه ها از افزایش 12 ساله سن بازنشستگی خبر دادند. حتی برخی دیگر از این شایعه به عنوان حاشیه ساز و مشکل ساز یاد کردند.

رئیس شورای اسلامی برای ابهامات پیش آمده توضیح داد که سقف افزایش سابقه کار برای آقایان «حداکثر 35 سال یا 62 سال» و سقف سن بازنشستگی برای زنان 55 سال است.

معرفی – مشاوره تلفنی – تعیین بهترین پزشکان اطراف شما

روابط عمومی مجلس همچنین گزارش داد که بر اساس مصوبه مجلس، افزایش مدت خدمت به صورت تدریجی است و اکثر افراد چند ماه به مدت خدمت اضافه می کنند، در حالی که برای افرادی که تازه شروع به کار کرده اند حداکثر 5 سال به مدت خدمت اضافه می شود. مدت خدمت آنها. .

زمان اجرای افزایش سن بازنشستگی از دیگر ابهامات این مصوبه بود. زنگنه، سخنگوی کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه در این خصوص می گوید: در صورت تصویب (در شورای نگهبان) این عنصر «از سال 1403 اجرایی می شود» یعنی برای کسانی که 28 خدمت کرده اند تغییری ایجاد نمی شود. و 29 سال

بر اساس آنچه در بند الحاقی ماده ۲۹ لایحه آنده درج شده است، این تصمیم به منظور «کاهش عدم تعادل صندوق‌های بازنشستگی و تقویت ظرفیت صندوق‌ها» اتخاذ شد.

از سوی دیگر، بر اساس گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، امید به زندگی در ایران از سال 1330 تا کنون از 46 سال به 76 سال افزایش یافته است، در حالی که میانگین سن بازنشستگی از 57 سال به 51 سال کاهش یافته است. شکاف بین سن بازنشستگی و امید به زندگی که تعیین کننده تعداد سنوات مستمری دریافتی اعضای صندوق بیمه و هزینه آن است، از منفی 10 سال در سال 1330 به 25 سال مثبت در سال 2019 افزایش یافته است. سن بازنشستگی که 10 سال بیشتر از امید به زندگی بود، اکنون 25 سال کمتر است.

با ظهور بحران سالمندی در جهان و افزایش امید به زندگی و به منظور حفظ تعادل منابع و مصارف صندوق های بازنشستگی، سن و سابقه شرط بازنشستگی در اکثر کشورهای جهان افزایش یافته است. ، ایجاد تناسب شرط بین سن و سابقه بازنشستگی و تغییرات جمعیتی.

در سال‌های اخیر، سیستم‌های بازنشستگی در سراسر اروپا نیز به‌دلیل پیری جمعیت، محدودیت‌های مالی و اصول حاکم بر پایداری صندوق، به سمت عمر کاری طولانی‌تر و به تعویق انداختن بازنشستگی حرکت کرده‌اند.

سازمان توسعه اقتصادی و همکاری پیش بینی می کند که سن بازنشستگی در کشورهای عضو با استناد به روند افزایش سنوات بازنشستگی مورد انتظار همچنان رو به افزایش باشد.

اتحادیه اروپا پیش بینی می کند که میانگین سن بازنشستگی برای مردان به 66.1 سال و برای زنان به 65.9 سال برسد.

همچنین بررسی ها نشان می دهد در یک دوره بیست ساله از سال 1995 تا پایان دسامبر 2015، پنجاه کشور از جمله آلمان، اسپانیا، کره جنوبی، فرانسه، یونان و … برای کاهش هزینه های مالی سن بازنشستگی را افزایش دادند.

اکثر کشورهای OECD تا اواسط این قرن حداقل سن بازنشستگی 67 سال خواهند داشت. تعدادی از کشورها با ایجاد ارتباط مستقیم بین افزایش سن بازنشستگی و پیشرفت در امید به زندگی از این سن فراتر خواهند رفت.

علی بابایی کارنامی از مخالفان این طرح گفت: سن بازنشستگی گروه های مختلف کارگران در این بخش افزایش یافته است. مسلم است که تصویب این بند تبعات اجتماعی و ایجاد تشویش در بین کارگران را به دنبال خواهد داشت. از طرفی در نحوه پرداخت حقوق و دستمزد اختلال ایجاد می کند. این پاراگراف فرمول پیچیده ای را برای تعداد کارمندان و افزایش سن بازنشستگی مورد بحث قرار می دهد.

سید محمدرضا میرتاج الدینی در موافقت با این بند از لایحه گفت: دولت نیز با آن موافق است. در حال حاضر متوسط ​​سن بازنشستگی در دنیا بالای 63 سال است، از طرفی در کشور ما به دلیل ارتقای سطح بهداشت و سلامت امید به زندگی افزایش یافته است اما سن بازنشستگی 50 سال است، برای جذب مفید نیست. جوانان در زمینه اشتغال

ارکانی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه نیز می گوید: دولت در تلاش است تا ناهماهنگی این صندوق ها را به دلیل ناتوانی در مدیریت صندوق های بازنشستگی و بیمه برطرف کند، اما مجلس تمام تلاش خود را برای کنترل تصمیمات دولت در این زمینه به کار گرفته است. این منطقه حداقل فشار را بر مردم وارد می کند.

محسن زنگنه سخنگوی کمیسیون تلفیق در دفاع از این بند از لایحه برنامه گفت: اکنون امید به زندگی به 76 سال و برای زنان به 78 سال رسیده است و در سازمانی مانند آموزش و پرورش میانگین سنی برای بازنشستگی از 48 تا 50 سال است، یعنی. مستمری بگیر از سن 50 سالگی تا 78 سالگی شغلی ندارد.

ناهید حیدری کارشناس مسائل بیمه ای و بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی می گوید: تغییر ناگهانی روش محاسبه و اندازه سن بازنشستگی منطقی نیست. سازمان تامین اجتماعی دارای مشترکین فعلی است که بر اساس قوانین جاری مشترک سازمان تامین اجتماعی شده اند، بنابراین راه اصلاح سن بازنشستگی باید به آرامی انجام شود و سازوکاری در این زمینه در تغییر اصلاحات دیده شود تا بالقوه بیمه شدگانی که مایل به ثبت نام در صندوق هستند می توانند با شرایط موجود و با اطلاع از این موضوع وارد صندوق شوند.

جیهانی، کارشناس اقتصادی و استاد دانشگاه می گوید: افزایش سن بازنشستگی از 30 سال به حداقل 35 سال منطقی است، اما نخبگان باید با اختیارات دستگاه و سازمان مربوطه بازنشسته شوند نه اینکه الزاما با 30 سال بازنشستگی مجبور شوند. از تجربه

وی همچنین به نسبت اکچوئری (نسبت دستمزد کارگران به مستمری بگیران) اشاره می‌کند و می‌گوید: در حالی که در اوایل انقلاب نسبت دستمزد هفت بیمه‌گر به ازای هر مستمری بگیر بود، اکنون این نسبت به حدود ۳.۵ پرداخت‌کننده بیمه در هر روز کاهش یافته است. یافته‌های مستمری بگیران از سوی دیگر نرخ بازده سرمایه‌گذاری در صندوق‌های بازنشستگی بسیار پایین است و این دو مشکل باعث بحران صندوق بازنشستگی شده است. بحران صندوق ها باعث شده است که هر ساله حدود 25 درصد از بودجه عمومی به صندوق های بازنشستگی و بیمه اختصاص یابد.

هادی ابویی، دبیرکل کانون عالی انجمن های صنفی کارگران، معتقد است: این مصوبه قرار بود تبعیض بین کارگر و کارمند را از بین ببرد. اگر کارگری مدتی بعد از بازنشستگی مبتنی بر نیاز استخدام شود، تامین اجتماعی مشکلی برای مستمری وی ایجاد نمی کند. اگر کارمندان بتوانند پس از بازنشستگی به راحتی کار کنند.

احمد دلبری، رئیس مرکز تحقیقات سالمندی و انجمن علمی سالمندان ایران می گوید: نباید به بهانه ایجاد اشتغال برای جوانان، دیگران را بازنشستگی پیش از موعد بدهیم تا در خانه بمانند در حالی که تجربه سالمندان همراه با نشاط جوانی منجر به توسعه می شود.

حسن صادقی، رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری نیز می گوید که افزایش سن بازنشستگی به ضرر کارگران است. این باعث کاهش انگیزه پرداخت بیمه و افزایش بیکاری می شود. این مصوبه پایداری سازمان را از بین می برد. وی معتقد است که کارگری با 30 سال سابقه کار «از فرسودگی شغلی و فرسودگی جسمی و روحی رنج می برد» و با افزایش این سن نمی تواند مؤثر باشد.