جزئیات حمله وحشیانه به وکیل دادگستری در سعادت آباد

روزنامه اعتماد: سال هاست که تلاش علیه وکلا و قتل آنها واکنش منفی این گروه را به دنبال داشته است. در حالی که این اتفاقات ناگوار هنوز نتوانسته تغییری در کار مدیران دفاتر حقوقی و مسئولان دادگاه ایجاد کند تا امنیت نسبی وکلا را تامین کنند.

جزئیات حمله وحشیانه به وکیل دادگستری در سعادت آباد

بر اساس بررسی های منتشر شده در اخبار رسمی، در دو سال گذشته (1401 و 1402) حداقل 21 وکیل کشته شده اند که از این تعداد 6 وکیل کشته شده اند. در سال 1401 4 قتل و 10 مورد قتل جزء آمار وکلای در معرض خطر و در سال 1402 2 قتل، 1 مورد مرگ مشکوک و 4 مورد قتل بخشی دیگر از این آمار است که البته به لطف رسانه ها در دسترس قرار گرفت.

در چند روز گذشته خبر سوء قصد به قتل وکیل افشین قاسمی در رسانه ها منتشر شد. در 7 خرداد 1403، زمانی که قاسمی در نزدیکی دفتر خود در سعادت آباد تهران بود، چند مهاجم که صورت خود را پوشانده بودند به او حمله کردند و او را مجروح کردند. فیلم این حادثه ناگوار توسط دوربین های مداربسته ضبط و چند روز بعد در شبکه های اجتماعی منتشر شد.

افشین قاسمی درباره روز حادثه به «اعتماد» گفت: 100-200 متری دفترم در سعادت آباد بودم که مهاجمان از پشت من را غافلگیر کردند. دو سه ساعت قبل از خروج من از دفترم، این افراد با یک خودروی پژو 405 سفید رنگ که شیشه های آن نیز دودی بود، در همان حوالی حضور داشتند و مشغول انجام وظیفه بودند. ساعت های حضور این افراد در فیلم دوربین های مداربسته ثبت شده است. وقتی از دفترم بیرون آمدم بلافاصله پشت سرم حرکت کردند و در آن لحظه این اتفاق برای من افتاد.

این وکیل دادگستری ادامه می دهد: «من به دلیل برخی از پرونده های مواد مخدر و تجاوز جنسی که انجام داده ام، تهدید شده ام. اتفاقی که برای من افتاد احتمالاً مربوط به یکی از این موارد است. پلیس در حال حاضر در حال بررسی است. اگر مهاجمان دستگیر شوند، به افرادی می رسیم که آنها را استخدام کرده اند. مهاجمان ماسک و کلاه مخصوصی به سر داشتند که صورتشان دیده نمی شد.

افشین قاسمی در پاسخ به اینکه مهاجمان چه سلاحی به همراه داشتند و از کدام منطقه مورد حمله قرار گرفتید، می گوید: مهاجمان با قمه، قمه، چاقو و دسته ای چوب های عجیب و غریب که به زنجیر و تیغه متصل شده بود، به من حمله کردند. تا آن روز چنین سلاح عجیبی ندیده بودم. بدنم از 7 ناحیه آسیب دیده بود. «حتی تاندون پای چپم قطع شد و مجبور شدم تحت عمل جراحی قرار بگیرم و کف دستم نیز به شدت آسیب دیده بود.

قاسمی همچنین گفت: امیدوارم این حادثه نقطه آغازی برای جلوگیری از کشتار وکلا باشد و کانون های وکلا و قوه قضائیه با حساسیت بیشتری پیگیر این مسائل باشند.

قتل و ترور وکلا در سال 1402

23 فروردین ماه، مهدی عمارلویی، یکی از وکلای دادگستری در دفتر خود در حوالی میدان امام نیشابور کشته شد. با وجود اینکه جسد خون آلود مهدی عمارلویی توسط همسرش در دفتر وکیلش کشف شد و وی با افت شدید علائم حیاتی به اورژانس منتقل شد، اما عمارلویی در بیمارستان جان باخت. متهم قتل او مدتی بعد دستگیر شد و یکی از مشتریان مقتول شناخته می شود که در فروردین 1400 برای وکالت در پرونده حضانت فرزندش به دفتر وی مراجعه کرد. در این پرونده به دلیل شهادت کذب موکل، حکمی به نفع وی وارد نشد، متهم به دنبال انصراف از حق الوکاله بود و با وجود انصراف، عمارلویی را به قتل رساند.

امین الله صفایی از اعضای کانون وکلای فارس و کهگیلویه و بویراحمد روز 31 اردیبهشت در حال خروج از منزل خود در شهر یاسوج بود که یک خودروی پژو 405 با پلاک مخدوش از پشت به وی شلیک کرد. در جریان این شلیک 16 گلوله به انگشتان پا نفوذ کرده و تاندون های 2 انگشت پا جدا و استخوان انگشت دیگر پا شکسته شد. صفایی گفت: این حادثه بر اساس تعهدات قانونی وی اتفاق افتاده است.

نسرین کی قبادی، عضو کانون وکلای دادگستری مرکز، روز ۱۹ مرداد پس از خروج از دادسرای شاهرود مورد حمله چهار موتورسوار قرار گرفت. مهاجمان با یک میله فلزی با ضربه دوچرخه سوار شیشه ماشین کی کبادی را می شکنند و موتورسوار دیگر برای جلوگیری از حرکت او به سر این وکیل ضربه می زند. کی کبادی در مصاحبه ای که در همان روزها با دووری انجام داد، گفت: «پس از این حادثه به سرعت از محل متواری شدم و مهاجمان به دلیل حضور در مجموعه پلیس راهور از تعقیب من خودداری کردند. این وکیل دادگستری علت حادثه را پرونده ای در رابطه با شکایت کیفری عنوان کرد که با وجود ارتکاب جرایم سنگین و مجازات های کیفری، متهمان به جزای نقدی محکوم شدند و کیق آبادی نیز شکایت دیگری را ارائه کرد که به گفته مقامات قضایی، 4 نفر از قاتلان شناسایی و دستگیر شدند در تاریخ 27 خرداد، حسین محمدزاده، وکیل کارآموز کانون وکلای دادگستری بوشهر در شهر وحدتیه استان بوشهر کشته شد، درباره این حادثه گفت که قتل هیچ ربطی به وظایف حرفه ای کارآموز ندارد. نتیجه یک دشمنی طولانی مدت

13 مهرماه برخی منابع محلی در استان آذربایجان شرقی از مرگ مشکوک رحیم ساعدی، یکی از اعضای کانون وکلای مرکز در منزلش در شهر مرند خبر دادند. وی در خانه باغ خود در حومه روستای دولت آباد شهرستان مرند درگذشت. به گفته حسین عبدالله پوراقدم شربیانی، رئیس سابق کانون وکلای آذربایجان شرقی، متوفی به دلیل املاکی که در مرند داشته ساکن تهران بوده و به آن شهر سفر کرده است. بر اساس آخرین اطلاعات موجود، کانون وکلای دادگستری مرکز در مرگ مشکوک وکیل رحیم سعیدی دخالتی ندارد.

چهارم آذرماه حامد میرابول القاسمی از اعضای کانون وکلای دادگستری مازندران در حوالی دادگستری نوشهر مورد حمله مردان چاقودار قرار گرفت و خودروی وی با تبر و قمه منهدم شد. از پنج متهم پرونده، دو متهم اصلی که از سرکردگان گروهک جنایی و از اشرار نوشهری هستند دستگیر و بازداشت شده اند. وکیل میرابوالالقاسمی در خصوص اتفاقاتی که برای موکلش افتاده است گفت که موکلش در روز حادثه از میرابوال کاسمی خواست تا او را به مسیری برساند اما افراد طرف مقابل مسیر را مسدود کردند. این افراد مسلح با داس و تبر و … راه را بستند و میرابوالقاسمی راهی برای فرار نداشت. در این حادثه حامد میرابوالکاسمی موکل خود را قربانی کرد و به شدت مجروح شد. موکل وی در آن حادثه آسیبی ندید و عاملان با تجمع مردم متواری شدند.

احسان روانگردی، یکی از اعضای کانون وکلای دادگستری بوشهر، روز سوم دی ماه، هنگام بردن دختر خردسالش به مهدکودک، مورد حمله چهار مرد ناشناس با سلاح سرد قرار گرفت و مورد ضرب و شتم شدید قرار گرفت. آن افراد سوار بر خودروی سفید 206 بدون پلاک با اسلحه غوغا به سایکر ضربه زدند و او را به شدت مجروح کردند که قسمتی از بدنش (سر، صورت، دست و پا) شکسته شد. به گفته برادر این وکیل، این حادثه مربوط به وظایف قانونی وی بوده است.