دانشگاه تمدن‌ساز؛ پیشران تمدن نوین اسلامی» شعار نکوداشت ۱۷۵۷ سال سنت دانشگاهی

به گزارش خبرگزاری موج


، رئیس دانشگاه تهران با اعلام متمدن بودن دانشگاه؛ «مترقی تمدن نوین اسلامی» به عنوان شعار سنت ۱۷۵۷ ساله آموزش عالی ایران مطابق با مأموریت محوله. شورای عالی انقلاب یک عالم برگزیده دانشگاه تهران گفت: ما که مدتی در رأس تمدن جهان بودیم امروز سیمرغ تمدن ایرانی اسلامی با پیروزی انقلاب اسلامی دوباره بیدار شده و در حال پرواز و با به خواست خداوند این سیمرغ تمدنی به زودی برپا خواهد شد و دانشگاه تهران و پژوهشگاه علوم ایران باید به عنوان مروج تمدن نوین ایرانی اسلامی نقش محوری و اساسی ایفا کنند.

سید محمد مقیمی رئیس دانشگاه تهران به گزارش مجمع عمومی یونسکو، امروز سه شنبه 4 اردیبهشت ماه در نشست خبری به مناسبت 1757 سال سنت آموزش عالی در ایران که با حضور نمایندگان رسانه های داخلی و خارجی در باشگاه دانشجویان دانشگاه تهران برگزار شد. وی با بیان اینکه دانشگاه جندی شاپور با قدمتی بیش از 17 قرن به عنوان قدیمی ترین موسسه آموزش عالی جهان شناخته شد، گفت: تا پیش از این مصوبه یونسکو، دانشگاه بولونیا در ایتالیا و دانشگاه هایی مانند آکسفورد انگلستان با بیش از 12 قرن قدمت داشتند. تاریخ به عنوان مؤسسات مؤسس آموزش عالی در جهان شناخته می شود.

رئیس دانشگاه تهران یادآور شد: پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران برای ثبت این رکورد و افتخار به نام جمهوری اسلامی ایران و دانشگاه جندی شاپور بر اساس سند 15/3930 مجمع عمومی یونسکو در بند 19 تصویب شد و به تصویب رسید. تایید کرد که تمدن ایرانی یکی از سه تمدن بزرگ جهان بوده است. آموزش عالی نیز به عنوان قدیمی ترین مؤسسه متمدن در کشور ما وجود داشت و در قالبی ساختارمند ادامه یافت.

وی با اشاره به مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی که طی آن ماموریت تکریم سنت دانشگاهی و آموزش عالی به دانشگاه تهران محول شد، گفت: مفتخریم که دانشگاه تهران نماد آموزش عالی ایران است. در بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی از «دانشگاه ایران» نیز نام برده شده است که ایشان به عنوان وارث این افتخار تمدنی، می توانند به بهترین نحو در ایران سامان دهنده سنت ۱۷۵۷ ساله دانشگاهی باشند.

رئیس دانشگاه تهران افزود: در راستای نقش تمدن ساز نهاد علم و دانشگاه همانگونه که مقام معظم رهبری بارها در بیانات گام دوم انقلاب اسلامی به آن اشاره کردند و محوریت موضوعات مطرح شده است. برای رسیدن به تمدن نوین ایرانی اسلامی دانشگاه است. از این رو شورای عالی انقلاب فرهنگی به دانشگاه تهران مأموریت داد تا نظام سنت دانشگاهی را تدوین کند. بنابراین «متمدن کردن دانشگاه; «مبلغ تمدن نوین اسلامی» شعاری است که برای ارج نهادن به سنت ۱۷۵۷ ساله آموزش عالی و در راستای مأموریت محوله به شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزیده ایم.

رئیس ستاد بزرگداشت 1757 سال سنت آموزش عالی از برگزاری 90 رویداد در سال 1403 در قالب ویژه برنامه های بزرگداشت 1757 سال سنت دانشگاه ایران خبر داد و گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوان بالاترین ارگان سیاسی در عرصه فرهنگ کشور مسئولیت این رویداد بزرگ مهر را بر عهده دارد. امیدواریم با کمک دوجانبه این نقش و وظایف محوله را به بهترین نحو ممکن انجام دهیم.

دکتر مقیمی در ادامه با تبیین نقش رسانه در تمدن گفت: در فضای پیشرفت و تمدن، رسانه یکی از مهمترین نقش ها را ایفا می کند. اگر بهترین دارایی ها را داشته باشیم اما نتوانیم ارائه کنیم یا نتوانیم این سرمایه ها را در سطح جامعه در قالب یک جهاد تبیینی تبلیغ کنیم، این سرمایه های فرهنگی و تاریخی حتی گاهی از منظر ما علما پنهان می ماند. دانشگاه جندی شاپور به عنوان یک افتخار بزرگ بین المللی متعلق به ما ایرانیان است اما نتوانسته ایم از این غرور بین المللی بهره کافی ببریم زیرا در سایر زمینه ها نیز کمبودهای زیادی داریم.

وی افزود: تمدن بزرگ ایرانی که بعدها توسط تمدن اسلامی تکمیل و ارتقا یافت، سرشار از ذخایر و عناصر فرهنگی است که هر کدام می توانند راهگشای دنیای امروز باشند. اما نه تنها آنها را به خوبی توضیح نداده ایم بلکه گاهی می بینیم ذخایر فرهنگی و ارزشمند ما که مهمترین سرمایه یک ملت است دستکاری شده و برخی کشورها این عناصر و مولفه های تمدنی را به نام خود ثبت می کنند. بنابراین ما به عنوان دانشگاه تهران معتقدیم که در این زمینه ماموریت خاصی داریم و از منظر سازمانی به این ماموریت نگاه نمی کنیم.

رئیس دانشگاه تهران ادامه داد: در بیانات مقام معظم رهبری و مسئولان و سیاستمداران در قوا و عرصه های مختلف و سخنانی که دکتر ذوالفیگل وزیر علوم در سخنرانی های مختلف به آن اشاره کردند، همواره بر پیشگامی دانشگاه تهران تاکید دارند. که اگر دانشگاه تهران بتواند دیدگاه درستی را دنبال کند. می توان به آینده آموزش عالی امیدوار بود و تا زمانی که این چشم انداز به خوبی دنبال نشود، شاهد تاثیر منفی بر کارکردهای آموزش عالی در ایران خواهیم بود.

بیشتر بخوانید:

نشست خبری رئیس دانشگاه تهران

استاد دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: ما نه تنها از نظر نهاد و سازمان دانشگاه تهران، بلکه از طرف آموزش عالی ایران که در دنیا به عنوان یک دانشگاه به رسمیت شناخته شده است وظیفه خطیر و مهمی داریم. پیشگام بوده و علاوه بر اینکه می‌توانیم مسیر آینده را تبیین و مدون کنیم، برای چشم‌انداز آینده، از این مسیر است که می‌توان به رشد و پیشرفت دست یافت. مقام معظم رهبری در بیان گام دوم انقلاب اسلامی همواره بر «تجربه گذشته» تأکید می‌کنند و خاطرنشان می‌کنند که برای گشودن افق‌های جدید و دستیابی به تمدن نوین اسلامی باید همواره به تجربه گذشته توجه داشت و این فضا ما ارائه می دهیم، با این سازگار است. رهنمود ارزشمندی که در بیانیه ارائه شده است، گام دوم انقلاب اسلامی است.

وی افزود: ما که مدتی در رأس تمدن جهان بودیم امروز سیمرغ تمدن ایرانی اسلامی با پیروزی انقلاب اسلامی دوباره بیدار شده و در حال پرواز است و به خواست خدا این سیمرغ تمدنی به زودی برخواهد آمد و تهران دانشگاه و مؤسسه علمی در ایران به عنوان موتور محرک تمدن نوین ایرانی اسلامی باید نقشی محوری و اساسی داشته باشد. بنابراین دیدگاه ما در این جستار این است که بتوانیم جایگاه دانشگاه ها را به جای عناصر تمدنی که باید ترویج شوند به تصویر بکشیم.

رئیس دانشگاه تهران در پایان بخش اول سخنان خود اظهار داشت: برای گرامیداشت 1757 سال سنت آموزش عالی در ایران باید به دنبال مشارکت ذینفعان مختلف و ایجاد مشارکت فعال آنها باشیم. با سامانه پروپوزال که در دانشگاه تهران راه اندازی شد و از مدت ها قبل این رویداد مهم در سایت دانشگاه تهران اعلام شد، 1399 پروپوزال به دبیرخانه سامانه پروپوزال ارسال شد. این گزاره ها منبع ارزشمندی هستند که می توانیم برای توضیح این عناصر تمدنی از آنها استفاده کنیم.


آیا این خبر مفید بود؟




خدمات سئو برای وب سایت ها