دولت چاق بازار سهام را برای جبران کسری بودجه سقوط می کند چرا فعالان بورس تا این حد عصبانی هستند؟

دولت چاق بازار سهام را برای جبران کسری بودجه سقوط می کند چرا فعالان بورس تا این حد عصبانی هستند؟

قوانین مردمی دولتی که هر روز صادر می شود نیز ریشه در بازار دارد. دولت برای تامین مالی و پوشش کسری بودجه، نرخ بهره اوراق قرضه و همچنین مالیات را افزایش می‌دهد، در حالی که اجزای بازار سهام شرکت‌های تولیدی هستند که چرخه اقتصاد را به حرکت در می‌آورند و آسیب به چرخه پوشش کسری بودجه در بلندمدت سقوط می‌کند. بازار و این بسیار آسیب زا است.

در روزهای اخیر میزان انتقادات و خشم فعالان بورس در گروه ها و صفحات اینترنتی به شدت افزایش یافته است به طوری که گودری و جنانی، دو کارشناس این حوزه در گفتگو با آفتاب نیوز تایید کردند، فعالان بورس، دولت را مقصر رکود می دانند. این روزهای بازار سرمایه

دولت سیزدهم برای جبران کسری بودجه به طور منظم اوراق با بازدهی نزدیک به 30 درصد منتشر می کند که به نوبه خود سرمایه را از بورس خارج کرده و به سمت سپرده ها جذب می کند، فشار مالیاتی این دولت بزرگ و فربه نیز در حال افزایش است و اخیرا هم قوه مقننه و هم قوه مجریه قوانین مالیاتی جدیدی را تصویب کردند که سطح سود شرکت ها را کاهش داد.

به گفته فعالان بورس و ناظران اقتصادی، این مالیات نباید توسط مردم هزینه شود، بلکه باید از هزاران نهاد فرهنگی کوچک و بزرگ مانند صدا و سیما برای تامین خواسته ها و سیاست های دولت در حوزه های مختلف گرفته شود.

2 یک سال است که سود نکرده اند

علیرضا گودری، یکی از اعضای هیئت مدیره شرکت سبد هیوا در گفتگو با آفتاب نیوز گفت: اگر بخواهیم دلایل عصبانیت و ناامیدی سهامداران بورس را ریشه یابی کنیم، این است که بازار سرمایه ما نتوانسته است با سایر رقابت های رقابتی رقابت کند. بازارهایی مانند دلار، طلا و املاک و مستغلات در 2 سال گذشته بازده خوبی به سرمایه گذاران داده اند، در این 2 سال سرمایه گذاران بورس هیچ سود و بازدهی نداشته اند و اگر داشته باشند. اگر پولشان را در سپرده بانکی می گذاشتند سودشان خیلی بیشتر می شد، در حالی که توصیه همه مسئولان این است که مردم سرمایه گذاری کنند. وارد فعالیت های تولیدی می شوند و مظهر این فعالیت تولیدی بورس است.

بند 3 تبصره 6 میخ نهایی تابوت بورس بود

مدیرعامل سابق هلدینگ سرمایه گذاری سبحان افزود: مهمترین موضوعی که باعث این رکود و عصبانیت سرمایه گذاران شده رفتار دولت است. شاهد تضاد و دوگانگی در رفتار و گفتار دولتمردان در تعامل با بازار سرمایه هستیم. در تمام این مدت تنها رئیسی که در بحبوحه مسائل انتخاباتی به بورس رفت، آقای رئیسی بود، اما انتظارات سهامداران را برآورده نکرد. دولت به معنای واقعی در مقابل بازار سرمایه ایستاد، موضوع قیمت گذاری دستوری، شکاف بسیار زیاد بین نرخ ارز نیما و نرخ ارز، قوانین و مقررات مالیاتی و صادراتی که بر شرکت ها وضع کردند، قیمت گذاری خوراک شرکت ها و هر چیز دیگری سنگین شد. وارد بازار سرمایه شود. آخرین میخی که بر تابوت بازار سرمایه کوبید بحث بند 3 تبصره 6 قانون بودجه کشور بود که بر اساس آن سقف معافیت مالیاتی در نظر گرفته شده به عنوان مشوق سرمایه گذاری تغییر کرد و بازار سهام را هم برای سرمایه گذاران و هم برای سرمایه گذاران جذاب کرد. زیرا شرکت ها با کاهش و تردید جدی مواجه هستند. مایه تاسف است که در سالی که با مشارکت مردم در جهش تولید همراه شده است، رفتار دولت ضد مشارکت بوده و همه اینها باعث ایجاد جو بد در بورس شده است.

یکی از شاهکارها انتشار اوراق 30 درصدی بود که بازار را به هم ریخت

گودری گفت: یکی دیگر از شاهکارهای سیاسی انتشار اوراق با سود 30 درصدی بود که اوضاع بازار را آشفته کرد و این منابع را از بازارهای مولد مانند بازار سرمایه به سمت سپرده ها و اوراق سوق داد. یکی از مهم ترین دلایلی که دولت را مجبور به این کار کرد، بحث کاهش فروش نفت و کسری بودجه است، اما دولت به عنوان یک رگولاتور کلان نباید نگاه کوتاه مدت داشته باشد، اگر دولت بازار سرمایه را فدای آن کند. اهداف کوتاه مدت، در آینده نیز همین اتفاق خواهد افتاد. به عنوان مثال، برخی از بزرگترین ذینفعان بازار سرمایه، صندوق ها و مؤسسات تأمین اجتماعی هستند که می توانند از این سود بورس، مستمری خود را پرداخت کنند. از سوی دیگر، یکی از بزرگ ترین سودهای بازار سرمایه، سهام است. اگر دولت برای منافع کوتاه مدت بخواهد فضای اقتصادی را از بین ببرد، نمی تواند در بلندمدت به بازار سرمایه به عنوان محرک اقتصاد تکیه کند و این اهرم مهم را از دست خواهد داد.

موتور بورس پول است، از پول فرار کردند

امیرحسین جنانی، تحلیلگر بازار سرمایه نیز در پاسخ به سوال آفتاب نیوز گفت: همپوشانی های بازار در نرخ نیما، معافیت مالیاتی و مسائل مختلف زیاد است و همگی بازار را تحت تاثیر قرار می دهند. امروز بحث معافیت مالیاتی شرکت ها در مجلس مطرح شد و سقف مالیات از 500 میلیارد تومان به 750 میلیارد تومان تغییر یافت، این موضوع قطعا تاثیر روانی خود را بر بازار سرمایه گذاشت. بورس باید اخبار مثبت ارائه و جاری کند، مشکل خروج سرمایه نیز در سطح هفتگی چند صد میلیارد تومانی بسیار موثر است، موتور بورس پول است، اگر پول از بین برود یعنی این پول به داخل سرازیر می شود. حوزه هایی مانند دلار، طلا و امثال آن و کل اقتصاد را مختل می کند. اما بالاتر از همه، افزایش نرخ سود بسیار موثر بود. از سال گذشته با ورود اوراق گواهی 30 درصدی و اوراق خزانه دولت (اخزا) هزینه های زیادی در این مسیر رفته است. زیرا خرید اوراق، سود بدون ریسک است. در کنار این بحث، کنترل سرعت سامانه نیما نیز بسیار موثر است.

وی افزود: قوانین ایجاد دولت که هر روز صادر می شود نیز ضربه سنگینی به بازار وارد کرده است. دولت برای تامین مالی و پوشش کسری بودجه، نرخ بهره اوراق قرضه و همچنین مالیات را افزایش می‌دهد، در حالی که اجزای بازار سهام، شرکت‌های تولیدی هستند که چرخه اقتصاد را به حرکت در می‌آورند و آسیب به چرخه پوشش کسری بودجه در بلندمدت سقوط می‌کند. بازار. و این بسیار آسیب زا است.