طرح ساماندهی نیروهای شرکتی و پیمانکاری در بخش های دولتی با وجود تصویب نمایندگان همچنان درگیر کار بین مجمع تشخیص مصلحت نظام و مجلس، دولت و شورای نگهبان است و پس از گذشت چندین سال و تصویب نهایی در مجلس، طرح ساماندهی کارکنان را مغایر با سیاست های کلی نظام تشخیص داد
سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس در جلسه این هفته مجلس از بررسی و رفع نواقص و ابهامات طرح تشکیلاتی کارکنان دولت خبر داد.حسین گودرزی سخنگوی کمیسیون اجتماعی شورای اسلامی به فارس، با اشاره به آخرین وضعیت بررسی طرح ساماندهی به کارگیری کارکنان دولت در مجلس، گفت: این طرح در جلسه کمیته تخصصی کمیسیون اجتماعی بررسی شد و 2 ابهام و ایراد رسمی شورای نگهبان در خصوص طرح حل شد
وی افزود: مقرر شد ابهامات و نواقص باقی مانده در جلسات این هفته با حضور کارشناسان بررسی شود.
آخرین وضعیت طرح ساماندهی جذب کارکنان دولت
در ابتدای اسفندماه سال گذشته طرح «ساماندهی کارکنان مؤسسات موضوع ماده (29) قانون برنامه ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران» که به عنوان طرح ساماندهی کارکنان دولت» در شورای اسلامی به تصویب رسید.
طرح ساماندهی کارکنان دولت بین شورای نگهبان و مجلس رفت و آمد داشت و سرانجام در 27 شهریور 1402 سخنگوی شورای نگهبان در گزارش نهایی خود ایراداتی را نسبت به طرح ساماندهی کارکنان کشور مطرح کرد.
طحان نظیف در توضیح این گزارش می گوید: این طرح مورد توجه و پیگیری ویژه اعضای شورای نگهبان و پس از برگزاری جلسات متعدد با کارشناسان و نهادهای ذیربط و انجام بررسی های فنی لازم در پژوهشکده شورای نگهبان قرار گرفت. در نهایت مصوبه مذکور در این شورا مورد بررسی مجدد قرار گرفت.
سخنگوی شورای نگهبان در ادامه تاکید می کند: علیرغم اینکه تغییرات زیادی در مجلس نسبت به مصوبه اولیه صورت گرفته است، می توان گفت که برخی از ابهامات قبلی برطرف شده است، اما برخی همچنان پابرجاست، اما نکته مهم این است که ابهامات شورا در این جهت شفاف سازی متن و جلوگیری از مشکلات اجرایی بعدی است.
طحان نظیف به مهم ترین ابهامات مصوبه اصلاحی مجلس اشاره می کند: عبارت «تأمین نیروی انسانی» به دلیل گنجاندن آن در قراردادهای حجمی و خرید خدمات، ابهام عنوان «شغل های تخصصی» به دلیل عدم وجود وی با اشاره به ابهام تعهدات قراردادهای جاری بین شرکت های منابع انسانی و کارکنان آنها و ابهام در نحوه استخدام افراد در مواردی که پست های سازمان مربوطه پر می شود، اشاره کرد. همچنین شورای نگهبان فقدان ضوابط مشخص برای قرارداد مستقیم با نیروهای شرکتی از جمله سطح تجربه افراد، نیاز به دستگاه و مواردی از این قبیل را مبهم دانست.
سخنگوی شورای نگهبان همچنین افزود: دو مورد از ایرادات قبلی شورای نگهبان همچنان در مصوبه اصلاحی معتبر بود که شورای نگهبان مجدداً به آن اعتراض کرد، مثلاً بر اساس بند «2» تبصره قبلی شورا مبنی بر ممنوعیت عقد قرارداد با شرکتها. تأمین نیروی انسانی و ممنوعیت برون سپاری کلیه فعالیت های دستگاه اجرایی، موضوع بند «10» اصل سوم قانون اساسی مغایر با نظام اداری صحیح شناخته شد.
ابهامات و نواقص طرح ساماندهی کارکنان کشوری رفع می شود
مصوبه مجلس با توجه به مشکلات کمیسیون عالی نظارت بر حسن اجرای سیاست های کلی نظام و همچنین ابهامات و نکات شورای نگهبان و با توجه به اینکه از مهرماه مجدداً به شورای اسلامی بازگردانده شد. 3 بررسی لایحه برنامه هفتم توسعه در تالار شورای اسلامی دستور کار قرار گرفت و به گفته نمایندگان مجلس از آنجایی که جلسات کمیسیون ها تشکیل نشد، امکان رسیدگی به ایرادات و ابهامات وجود نداشت. در خصوص طرح ساماندهی کارکنان دولت در کمیته اجتماعی، در حالی که پس از بررسی این لایحه، تصمیم به بررسی ابهامات و نواقص باقی مانده گرفته نشد.
مخالفت دولت دوباره با طرح سازماندهی کارمندان دولت و نیروهای شرکتی
در حالی که مجلس در حال بررسی و رفع ایرادات شورای نگهبان به طرح ساماندهی کارکنان دولت است، دولت بار دیگر با طرح ساماندهی سیگنا مخالفت کرده است.میثم لطیفی، رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور با اشاره به تاکید مجلس بر لزوم تغییر این قانون گفت: وضعیت همه شرکت ها: این طرحی بود که مجلس مطرح کرده بود، اما این شیوه دولت برای تغییر وضعیت آزمون است.
لطیفی: راه تغییر وضعیت یک شرکت از طریق آزمایش است
میشم لطیفی رئیس سازمان اداری و سازمان استخدامی در گفت و گو با برنا در پاسخ به سوالی مبنی بر برنامه دولت برای استخدام شرکت ها در سال آینده گفت: اکنون بر اساس نیاز شرکت ها مجوز کار می دهیم و طبیعتا کسانی که در روابط غیر قراردادی و خدماتی با سازمان هستند راه تغییر وضعیت آنها آزمونی است.