رصد الکترونیک برای ۸۱۲ سارق سابقه‌دار فعال است

رئیس قاضی استان تهران:

رئیس قاضی استان تهران از رصد الکترونیکی 812 نفر از محکومان سرقت در استان های تهران بزرگ و غرب تهران خبر داد.

به گزارش خبرگزاری موج


علی القاصی قاضی ارشد استان تهران در جلسه ستاد مبارزه با مجرمان حرفه ای، مجرب و خطرناک استان، ضمن گرامیداشت روز بیماری های خاص و صعب العلاج، رویکرد دوگانه غرب در خصوص مقوله حقوق بشر وی خاطرنشان کرد و گفت: بی شک بسیاری از بیماران خاص و صعب العلاج در کشور به دلیل تحریم های غیرانسانی کشورهای مدعی حقوق بشر در تامین برخی از داروهای خود با مشکلات عدیده ای مواجه هستند و بر این اساس می توان به این واقعیت پی برد که ادعاها حقوق بشر استکبار جهانی در عمل توهمی، پوچ و بی معناست.

رئیس قاضی استان تهران در ادامه به تحلیل جرم «سرقت» و تبعات و پیامدهای تحقق آن در جامعه پرداخت و گفت: البته عواقب و عواقبی که پس از ارتکاب جرم سرقت در جامعه رخ می دهد بسیار بیشتر از سایر موارد است. جنایات و حتی گاهی بیشتر از برخی جرایم خشن و مهم هستند. زیرا در بسیاری از موارد مرتکب جرایم خشن پس از ارتکاب جرم احساس ندامت می کند، اما در مورد سرقت با افرادی مواجه هستیم که اقدامات مجرمانه خود را از قبل برنامه ریزی می کنند تا اموال افراد را به سرقت ببرند و پس از دستگیری و مجازات به زندگی خصوصی آنها تجاوز کنند. آنها اصرار دارند که جنایت را دوباره تکرار کنند.

وی با تاکید بر لزوم حساسیت ویژه نسبت به جرم سرقت در رابطه با رسیدگی مثبت و منفی قوه قضائیه و فراژ، تصریح کرد: در این راستا و در پی تعامل فاراژ و قوه قضائیه، طرح نظارت الکترونیکی محکومین با سابقه سرقت به عنوان یک اقدام ابتکاری و ابتکاری مدتی است که کار می کند و در همان مدت دارای اثرات مثبت و عوارض جانبی است. بنابراین گزارش های دریافتی از ابتدای اجرای این طرح تاکنون 412 نفر با سابقه سرقت در تهران بزرگ و 400 نفر در غرب استان تهران تحت مراقبت الکترونیکی قرار گرفته اند.

چه کسانی مشمول نظارت الکترونیکی هستند؟

القاصی با تاکید بر لزوم هماهنگی و تعامل ویژه قوه قضائیه و شهرستان فرجه برای اجرای طرح نظارت الکترونیکی بر محکومان سابقه دار سرقت گفت: بر اساس دستورالعمل ابلاغی دادستان کل کشور در راستای اجرای این طرح، با رعایت حقوق افراد، افرادی که در دهه اخیر بیش از چهار فقره محکومیت یا حداقل چهار فقره محکومیت به جرم سرقت داشته اند، مشمول دستورالعمل تلقی می شوند و باید تحت نظارت الکترونیکی باشند.

رئیس کل دادگستری استان تهران ضمن قدردانی از اقدام مهم دادستان کل کشور در تدوین و ابلاغ دستورالعمل نظارت الکترونیکی محکومان دارای سابقه سرقت، مزایای اجرای این طرح را در زمینه «پیشگیری از وقوع جرم» برشمرد. «کاهش به بهای ارتکاب جرم» و «کشف جرم» خاطرنشان کرد و اظهار داشت: در حال حاضر طبق هماهنگی های انجام شده تمامی سارقان از مزایای مؤسسات عرفاقی در استان تهران محروم هستند اما با این وجود پس از پایان حکم، فرصت ارتکاب مجدد شخص مورد نظر، دزدی دور از ذهن مجرم نیست و بر این اساس لازم است از نظر پیشگیرانه و مثبت، برای اجتماعی شدن مجدد وجود داشته باشد. یک مرتکب باید ابزار مؤثر و مسئولانه ای برای ورود به میدان وجود داشته باشد و از طرف دیگر در صورت مظنون به مجرمان که اعمال مجرمانه علیه آنها مؤثر واقع نشده است، اتخاذ تصمیمات قضایی قاطع در مورد آنها ضروری است.

وی با بیان اینکه بخشنامه دادستان کل کشور به منظور نظارت الکترونیکی بر محکومان سابقه سرقت با هدف اصلاح شخصیت، پیشگیری از وقوع جرایم و مصون ماندن عموم از افراد متجاوز به حریم خصوصی است. به دیگران اعلام کرد: روح قوانین نشان می دهد که اقدامات پیشگیرانه و حفاظتی باید همیشه مقدم بر اقدامات سلبی و اقدامات قانونی و کیفری باشد. زیرا بر اساس آموزه های دینی، همه نهادها در جامعه اسلامی در زمینه پیشگیری از وقوع جرم و امر به معروف و نهی از منکر وظایف و وظایفی دارند.

القاصی با اشاره به اینکه نظام قانونگذاری باید به سمت اولویت بندی اقدامات کنترلی و پیشگیرانه سوق پیدا کند، گفت: بی شک برخی از جرایم آثار ضد اجتماعی دارد و عاملان آن بر تکرار جرم اصرار دارند. مثلاً در بحث خرید و فروش مواد مخدر، افرادی هستند که بارها محکوم شده اند، اما پس از انقضای حکم، مجدداً به سمت ارتکاب همان جرم می روند، بنابراین در چنین مواردی، قوه مقننه باید طرح جامعی را تهیه کند. برای جرائم با عواقب ضداجتماعی، تا از طریق او با حمایت از جامعه، مرتکب به زندگی سالم بازگردد.

رئیس کل دادگستری استان تهران با تاکید بر اینکه دستورالعمل های صادره از سوی دادستان کل کشور ملاک عمل به منظور رصد الکترونیکی سارقان با سابقه است، گفت: بر این اساس مسئولیت شناسایی مشمولان این طرح به عهده می گیرد. ، وظیفه نیروی انتظامی است و سایر نهادها از جمله سازمان زندان و قوه قضائیه وظیفه دارند در بازیابی پرونده افراد کمک کنند.

وی مجددا بر لزوم توجه به معضل اجتماعی شدن مجدد متخلفان تاکید کرد سرقت تاکید کرد و در عین حال به معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان تهران ماموریت داد تا از ظرفیت نهادهای فرهنگی و مسئول در این زمینه نهایت استفاده را ببرد.



آیا این خبر مفید بود؟




خدمات سئو برای وب سایت ها