روزهای عجیب دانشگاه تهران روز جدید

روزهای عجیب دانشگاه تهران روز جدید

این روزها خبر دانشگاه تهران است. در حالی که فضای قانونی طی چند روز گذشته نسبت به سالگرد حمله چهار سال پیش به پردیس دانشگاه مملو از واکنش ها بود، دو رویداد در این دانشگاه به خبر بازگشت. اولی انتشار تصاویری عجیب از شست و شوی قابلمه های مربوط به جشن 10 کیلومتری غدیر و البته ذبح گوسفند در مقابل دانشگاه تهران. این ساختمان که در دهه 1940 ساخته شد، خیلی زود به نماد یادگیری تبدیل شد.

امروز سرپرست دانشگاه تهران به نمادی از دانشگاه و آموزش عالی ایران تبدیل شده است. این بنا به عنوان یکی از نمادهای شهر تهران و حتی ایران در ذهن همه مردم بیش از یک نماد دانشگاهی است. یکی اینکه نماد آزادی و مثبت اندیشی است اگر از دور به این سازه نگاه کنید پایه ها به هم نزدیک است. فضای باز شبیه به طاق شکسته ایرانی در بالای آن دیده می شود که نشان از استفاده از معماری اصیل ایرانی دارد. یکی دیگر؛ این نمایشی تخیلی از بال های دو پرنده است که آنها را برای بلند شدن و پرواز از زمین باز کرده اند. در واقع علم و دانش یکی شده اند و به عقیده برخی دیگر فصل دانشگاه تهران نماد کتابی باز است که ارزش مطالعه و آموزش و پژوهش علمی را نشان می دهد.

همچنین در سال 57 ریاست دانشگاه تهران به یکی از نمادهای انقلاب تبدیل شد. علاوه بر حضور دانشجویان این دانشگاه در مبارزات قبل از انقلاب، این مکان در اوایل انقلاب به محلی برای برگزاری جلسات و مناسک سیاسی نیز تبدیل شد، بنابراین به محلی برای اقامه نماز جمعه از مهمترین آنها تبدیل شد. مناسک مذهبی و سیاسی جمهوری اسلامی در چند دهه گذشته.

حال این بنا را با این ارزش های نمادین در کنار تصاویر عجیب و غریب از بارگیری تعداد زیادی دیگ بزرگ جلوی این ساختمان و توسط عده ای شسته شده در یک روز صاف و بیرون کشیدن لاشه گوسفند و چند نفر قرار دهید. ذبح آن در شب

موضوعی که در دو روز اخیر بازتاب گسترده ای در فضای مجازی داشته است. برخی از کاربران، اقدامات در مقابل مهمترین مرکز علمی کشور را نادرست و نوعی مغرضانه ارزیابی کردند، در حالی که گروهی برعکس آن را عمدی و برنامه ریزی شده و میزان تحقیر دانشگاه دانستند. توسط گروه های خاصی انجام شد؛ به خصوص در روزهای گذشته بیست و چهارمین سالگرد حمله به دانشگاه کوی تهران بازتاب گسترده ای در فضای مجازی داشته است.

اما خبر دیگری نیز دانشگاه تهران را در خبرها قرار داد. ظاهر این خبر عجیب به نظر می رسد: «حشد الشعبی در دانشگاه تهران» یک گروه نظامی عراقی در دانشگاه تهران چه می کند؟ حشدالشعبی که به آن گفته می شود، نیروی نظامی عراقی است که به «بسیج مردمی عراق» معروف است. گفته می شود این نهاد بخشی از نیروهای جنگنده عراق است که از سال 2014 برای مبارزه با داعش سازماندهی شده اند. این نیرو متشکل از حدود 40 گروه مختلف است که اکثراً گروه های مسلح شیعه هستند اما برخی از گروه های سنی، مسیحی و ایزدی نیز در آنها حضور دارند. بسیاری از گروه های شیعه آن قبلاً به طور مستقل در عراق به ویژه علیه نیروهای ائتلاف عمل کرده اند. در 26 نوامبر 2016 با اکثریت آرای پارلمان عراق به عنوان سپاهی جدا از ارتش شناخته شد.

رهبران این گروه همواره روابط عمیقی با جمهوری اسلامی داشتند و ابومهدی المهندس در کنار سردار حاج قاسم سلیمانی در نزدیکی فرودگاه بغداد کشته شد.

روز گذشته خبرگزاری تسنیم گزارش داد که جمعی از دانشجویان و کاندیداهای عراقی عراق با حضور حجت الاسلام سید حسین موسوی بخاتی معاون آموزشی و تربیتی حشد الشعبی به همراه رئیس جمهور از دانشگاه تهران بازدید کردند. معاونت بین الملل دانشگاه تهران و جمعی از اساتید بسیجی. از دانشگاه تهران بازدید کردند. در این دیدار که با حضور رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها برگزار شد، گسترش همکاری های علمی و فرهنگی بین دو کشور و گسترش پذیرش دانشجویان عراقی با رعایت موازین کیفی مورد تاکید قرار گرفت. همچنین درخواست ادامه تحصیل برادران حشدالشعبی در دانشگاه تهران شد.
رئیس دانشگاه تهران با استقبال از درخواست برادران حشدالشعبی برای ادامه تحصیل در دانشگاه تهران، تاکید کرد: ما بیش از سایر دانشجویان خارجی استانداردهای علمی را برای دوستانمان در حشد الشعبی اعمال می کنیم زیرا هدف ما ارتقای سطح علمی است. توانایی های حرفه ای مجاهدین مسلمان.

اگرچه همکاری گروه ها و نهادهای مختلف با دانشگاه ها چیز عجیبی نیست، اما مشکلی که این همکاری را زیر سوال می برد این است که حشدالشعبی یک نهاد نظامی است و در ایران نهادهای نظامی مانند سپاه پاسداران و ارتش. جمهوری اسلامی دانشگاه های خود را دارد. چرا این نهاد نظامی با این دو سازمان بزرگ امنیتی همکاری نمی کند؟ یا اینکه دانشگاه تهران به عنوان یک نهاد آموزشی و فرهنگی این دیدار را با نهادهای آموزشی و فرهنگی عراق انجام نداده است؟

دیدگاهتان را بنویسید