زیر پوست بازار رحم اجاره ای ایران

زیر پوست بازار رحم اجاره ای ایران

قیمت رحم اجاره ای در بازار ایران به حدود 900 میلیون تومان رسیده است; این خبر فارغ از دلیل با واکنش های گسترده ای به خصوص در فضای مجازی همراه بوده است.

آینده – بازار فروش اعضای بدن و اجاره رحم دوباره داغ شده است، اما این بار در مقیاس بزرگتر. ماجرا از این قرار است که فردی به دلیل فقر شدید مجبور به فروش رحم خود – که قیمت آن تا چند سال پیش بین 50 تا 70 میلیون تومان بود – با افزایش قابل توجهی که برخی رسانه ها اذعان دارند به 400 تا 900 میلیون تومان رسید. .

به گزارش فرارو، در این میان گاهی این پول های به دست نیامده به دست همسر مرد می رسد و همسرش که نمی تواند مخارج زندگی خود را تامین کند، این مبلغ را برای درمان یکی از زخم های خانواده خرج می کند. البته ناگفته نماند که این بازار پرسود تنها در ایران رونق نداشته و وسعت بازار جهانی آن نیز قابل تامل است.

از تعریف علمی تا هزینه رحم جایگزین

این روزها دوباره اعداد و ارقام بازار رحم اجاره ای دهان به دهان پخش می شود. حتی بیشتر از قبل. پس بیایید ابتدا یک تعریف علمی از اصطلاح «جانشین» داشته باشیم. رحم جایگزین روشی برای تولید مثل است که در آن جنین حاصل از تخمک و اسپرم یک زوج تا زمان تولد در رحم شخص سوم کاشته می شود. پس از تولد نوزاد به زوجین سپرده می شود و فردی که به جنین پناه داده است مبلغی بابت این کار دریافت می کند.

اما اگر این تعاریف علمی را رها کنیم و به دنبال پاسخی برای این سوال باشیم که چرا بازار رحم اجاره ای داغ است؟ باید گفت همانطور که از تصویر کلی اقتصاد ایران مشخص است، دلیل انجام چنین کاری مجری جنین عدم امکان مالی نیست. اگر میزبان جنین همسر داشته باشد، معمولاً این پول برای تأمین سرپناه خانواده یا راه اندازی کسب و کار به او می رسد.

حال سوال این است که میزان رحم اجاره ای که باعث می شود برخی افراد این کار را انجام دهند چقدر است؟ در پاسخ باید گفت که مبلغ این کار که در سال 2019 حدود 50 تا 70 میلیون تومان بوده و در سال گذشته به حدود 200 تا 400 میلیون تومان رسیده است، اکنون رسانه تجارت نیوز مدعی است که به 400 تا 900 میلیون تومان رسیده است. حقوق 9 ماهه ای که برای خیلی ها وسوسه انگیز است با حداقل حقوق حدود هفت میلیون تومانی که شورای عالی کار برای امسال تعیین کرده است; این نیز در شرایطی که حمایت های دولتی یا مواردی مانند دریافت وام یا اندازه آنها کوچک است یا باید برای مدت طولانی در صف باقی بماند. در این میان پولی که نصیب واسطه ها می شود را نیز نباید نادیده گرفت. سال گذشته برخی رسانه ها این مبلغ را 5 تا 10 میلیون تومان عنوان کردند.

چرا زوج های جوان رحم اجاره می کنند؟

در سوی دیگر ماجرا، زوج هایی هستند که یا نمی توانند بچه دار شوند یا شاید چون زن خانواده از به خطر افتادن تناسب اندام خود راضی نیست، به سراغ رحم اجاره ای می روند. با یک جستجوی ساده می توان دریافت که اگر زن و شوهری رحم زن جوانی را اجاره کنند; علاوه بر هزینه های جانبی دیگر از تحقیق و سونوگرافی گرفته تا دستمزد واسطه باید حدود 500 میلیون تومان هزینه کنند. البته ناگفته نماند که این مقدار منهای هزینه اسپرم یا تخمک است.

همچنین لازم به ذکر است که برخی از زوج های جوان دلیل مراجعه به دلالان را منتظر ماندن در صف دیگری در میان هزاران صف بازارهای ایران می دانند.

قوانین بازار رحم چیست؟

اما قوانین بازار اجاره بها چیست؟ کسانی که تجربه را پشت سر گذاشته اند می گویند قوانین مشابه بازار اعضای بدن است. سن و سلامتی از اهمیت بالایی برخوردار است و قیمت را تعیین می کند. داشتن یک یا دو فرزند سالم آزمایشی است که اگر میزبان جنین با افتخار از آن بیرون بیاید، مرحله بعدی یک سری آزمایش است. سپس قرارداد محضری بسته می شود، مقداری از پول دریافت می شود و پس از اتمام تحقیقات، جنین وارد جانشین و بقیه ماجرا می شود.

اندازه بازار جهانی رحم اجاره ای چقدر است؟

اگرچه بازار رحم اجاره ای در ایران به دلایل ذکر شده داغ شده است، اما این مشکل مختص کشور ما نیست. یک مقاله نشان می دهد که اندازه بازار جهانی رحم اجاره ای در سال 2021 168.45 میلیون دلار است و انتظار می رود تا سال 2027 به 259.18 میلیون دلار برسد.

اما در این میان، کدام مناطق پیشتاز بازار رحم اجاره ای هستند؟

در آمریکای شمالی (ایالات متحده آمریکا، کانادا و مکزیک)، اروپا (آلمان، بریتانیا، فرانسه، ایتالیا، روسیه و ترکیه)، آسیا و اقیانوسیه (چین، ژاپن، کره، هند، استرالیا، اندونزی، تایلند، فیلیپین، مالزی و ویتنام) آمریکای جنوبی (برزیل، آرژانتین، کلمبیا) و در خاورمیانه و آفریقا (عربستان سعودی، امارات، مصر، نیجریه و آفریقای جنوبی) نیز واکنش هایی را در پی داشت.
واکنش های کاربر

از این حرف ها که بگذریم، موضوع رحم اجاره ای از زمان انتشار خبر قیمت جدید همواره جزو موضوعات مطرح شده در رسانه ها بوده و موج گسترده ای از واکنش ها را به همراه داشته است. اگر از شبکه اجتماعی توییتر بازدید کنیم; برخی از این واکنش ها قابل توجه است:

کاربری با زبان طنز نوشت: «رحم اجاره ای 400 به 900! “چیزهای خوب بهتر از بی پولی هستند.”

دیگری گفت: به همین دلیل است که زنان باردار نمی خواهند بچه دار شوند و به دنبال رحم اجاره ای هستند.

اما شخص دیگری این موضوع را از منظر مشکلاتی که برای یک زن به همراه دارد دید و نوشت: از آنجایی که از عوارض اجتماعی و حقوقی رحم اجاره ای آگاهی ندارید و فقط پول را می بینید، ضعف جسمانی زن بودن را در نظر بگیرید. “

دیگری گفت: اما فکر کردن برای من بسیار دشوار است که چگونه زنانی که رحم اجاره ای را می پذیرند هنگام تولد فرزند از او جدا می شوند.

واکنش ها به موضوع مادر جایگزین به حدی است که به عرصه سینما هم کشیده شده است. «هماتوم» فیلم کوتاهی در این باره است که علی بهاری سازنده آن در گفتگو با روزنامه شرق اطلاعات جالبی در این زمینه می دهد. او نکته مهمی را یادآور می شود که چون نرخ فرزندخواندگی بالاست، برخی در نهایت به رحم جایگزین روی می آورند.

این کارگردان به درآمد پزشکان و نقش واسطه ای آنها نیز اشاره می کند. بهوی در این باره گفت: در واقع یک نوع دلالی بین زن و شوهری که مشکل باروری دارند و خانمی که مشکل مالی دارد انجام می شود و قطعاً راهی برای کسب درآمد پزشکان شده است.

برخی معتقدند با برآوردها از وضعیت اقتصاد ایران و فقر بیشتر خانوارها، انتظار می‌رود بازار رحم اجاره‌ای داغ‌تر شود و قیمت‌ها تا پایان سال سریع‌تر افزایش یابد و بنابراین نظارت بیشتری برای جلوگیری از ورود تجار لازم است. سوء استفاده از این

پیمایش به بالا