سوابق رزمی اسماعیل هنیه چیست؟

روز جدید :

سوابق رزمی اسماعیل هنیه چیست؟

بیوگرافی اسماعیل هانیه

اسماعیل هنیه با نام کامل اسماعیل عبدالسلام احمد هنیه ملقب به ابوالعبد 29 ژانویه 1963 او در اردوگاه الشطی در غزه به دنیا آمد. محل اصلی زندگی خانواده او قبل از هجرت، روستای الجوره در عسقلان بود. اسماعیل هنیه تحصیلات ابتدایی و متوسطه خود را در اردوگاه الشاطی در نوار غزه و در مدرسه ای وابسته به آنروا (آنروا یا آنروا یا آنروا) گذراند. آنرواآژانس امداد و اشتغال برای آوارگان فلسطینی در خاورمیانه) و فارغ التحصیل از مدرسه علمیه الازهر در سال 1981 برای تحصیل زبان عربی وارد دانشگاه اسلامی غزه شد.

با ورود به دانشگاه به عضویت انجمن اسلامی آن دانشگاه درآمد 1983 (در حالی که 1984) به عضویت شورای دانشجویی دانشگاه درآمد و از 1985 (در حالی که 1986) او رئیس شورای دانشجویی دانشگاه بود. فعالیت هایی که منجر به عضویت وی در گروه های مقاومت فلسطین و در نهایت تبعید وی شد. هانیه در تیم فوتبال انجمن اسلامی به عنوان هافبک نیز حضور دارد تقریباً همزمان با آغاز انتفاضه اول پخش شد تحصیلات خود را به پایان رساند.

اسماعیل هنیه با امل هنیه ازدواج کرده و دارای فرزندان می باشد 13 کودک سه ساله است 2024 آنها کشته شدند. در ماه اکتبر 2023 در این حادثه هواپیماهای جنگی اسرائیل خانه هنیه را در شهر غزه بمباران کردند 14 تعدادی از اعضای خانواده او از جمله یک برادر و یک برادرزاده او کشته شدند. در ماه نوامبر 2023بر اساس گزارش ها، یکی از نوه های وی در حمله هوایی رژیم صهیونیستی به شهر غزه کشته شد. در اواخر همان ماه، نوه بزرگ او در حمله اسرائیل کشته شد. سه پسر و سه نوه او در حمله هوایی اسرائیل در نوار غزه کشته شدند 10 آوریل 2024 آنها کشته شدند.

تبعید اسماعیل هانیه

اسماعیل هنیه رهبر حماس در طول فعالیت های سیاسی خود با شرایط و چالش های مختلفی از جمله مسائل مربوط به تبعید و جنبش های سیاسی مواجه بوده است. او چندین بار با شرایط سختی در زمینه تبعید و مهاجرت مواجه شده است:

1. تبعید در جنوب لبنان (1986): هنیه در طول فعالیت های دانشجویی خود به عضویت گروه های مقاومت فلسطین درآمد و در نهایت به آن پیوست 415 برخی از رهبران و فعالان حماس و جهاد اسلامی به مرج الظهور در جنوب لبنان تبعید شدند.

2. تبعید در مصر (2011): پس از سرنگونی دولت محمد مرسی در مصر، هنیه به طور موقت به مصر سفر کرد. اما به دلیل تغییرات سیاسی و شرایط امنیتی مصر، مجبور شد به نوار غزه بازگردد.

3. در قطر بمانید (20122017): در پی حملات نظامی اسرائیل به نوار غزه و افزایش فشار بر حماس، هانیه در 2012 به قطر رفت و در آنجا ساکن شد. قطر به عنوان یکی از حامیان اصلی حماس شناخته می شود و هنیه به مدت پنج سال در این کشور اقامت داشته است.

4. بازگشت به غزه (2017): در سال 2017هنیه به نوار غزه بازگشت و دوباره به عنوان یکی از رهبران برجسته حماس در این منطقه فعال شد..

5. محدودیت ها و چالش های امنیتی: هنیه به دلیل موقعیتش به عنوان یکی از رهبران حماس همواره با محدودیت های امنیتی و فشارهای بین المللی مواجه بوده است. این وضعیت بارها او را مجبور به ترک نوار غزه یا ماندن در کشورهای دیگر کرده است.

تبعید و تحرکات سیاسی هنیه نشان دهنده پیچیدگی ها و مشکلات سیاسی در منطقه است که تحت تاثیر بحران های دوره ای و فشارهای بین المللی است..

ترور نافرجام اسماعیل هنیه

ترور نافرجام اسماعیل هنیه یکی از مهم ترین و بحث برانگیزترین رویدادهای تاریخ اخیر فلسطین و نوار غزه است.

این اولین بار است که این حادثه رخ می دهد 22 مارس 2018 مشخص می شود که اسماعیل هنیه، رهبر حماس، هدف یک حمله تروریستی بوده است. این حمله به صورت انفجار بمب در نزدیکی خانه هنیه در نوار غزه صورت گرفت. خوشبختانه هانیه در این حمله آسیبی ندید و جان سالم به در برد، اما این انفجار به خانه وی آسیب رساند و تعدادی از همراهانش را مجروح کرد..

دومین بار در تاریخ 09/06/2003 م.اسماعیل هنیه مهمان دکتر مروان ابوراس بود که جزییات عملیات نافرجام ترور وی را اینگونه بیان می کند: با شیخ احمد یاسین به دیدار دکتر مروان ابوراس رفتیم. وقتی در خانه اش مشغول صرف ناهار بودیم، ناگهان یک اف 16 در جایی که ما بودیم بمب می بارید. سقف فرو ریخت و دود و گرد و غبار از همه جا بیرون آمد. به لطف خدا توانستیم خانه را ترک کنیم و خداوند ما و خانواده دکتر ابوراس را نجات داد.

سوابق رزمی اسماعیل هنیه چیست؟

فعالیت ها و سمت های اسماعیل هنیه

از جمله سمت هایی که اسماعیل هنیه در سال های اخیر بر عهده داشته است می توان به موارد زیر اشاره کرد:
دبیر سابق هیئت امنای دانشگاه اسلامی غزه
رئیس سابق امور اداری دانشگاه اسلامی غزه
مدیر سابق دانشگاه اسلامی غزه
عضو سابق دانشگاه اسلامی غزه
عضو کمیته عالی حماس برای گفتگو با سایر گروه های فلسطینی و سازمان های خودگردان
عضو کمیته عالی نظارت بر انتفاضه به نمایندگی از حماس
رئیس دفتر شیخ احمد یاسین
عضو رهبری سیاسی جنبش حماس
عضو سابق هیئت مدیره جمعیت اسلامی غزه
رئیس باشگاه جمعیت اسلامی غزه برای مدتی 10 سال

شهادت اسماعیل هنیه

صبح روز 10 مرداد 1403 هجری شمسی (۱۰ تیر ۱۳۹۳) ساعت ۲ بامداد یک روز پس از مراسم تحلیف مسعود مزکیان، نهمین رئیس جمهور ایران و تحلیف دولت چهاردهم، در یکی از اقامتگاه های ویژه شمال تهران مستقر شد. زمانی که با گلوله هوایی مورد اصابت قرار گرفت.

پیمایش به بالا