شبکه نمایش خانگی پر از تصاویری است که خانواده را هدف قرار داده است

اسماعیلی ادامه داد: امروز در پاسخ به مطالبات زمانه موضوعات مختلفی مطرح می شود. گفته می شود که سیطره مدرنیته در جهان اسلام باعث شده است که جوامع اسلامی برخی از اصول خود را تغییر داده و عقب نشینی کنند.

وی افزود: پاسخی که ما برای این سازگاری با مفاهیم جدید داریم، مطابق با فقه جواهری و علم اصول و قاعده مباحث عقلی در حوزه استنباطات شرعی است. این ربطی به ظهور مدرنیته ندارد. این نگاه، جوهره اجتهاد پویایی است که انقلاب اسلامی آن را ترویج کرد.

اسماعیلی همچنین گفت: یکی از مهمترین دستاوردهای انقلاب حل تعارضات دوگانه علم و دین بود که در عرصه اجتماعی با آن مواجه شدیم. آیا علم با دین سازگار است؟ آیا می توانیم از دستاوردهای علم جدید استفاده کنیم؟ در بحث تعارض اسلام‌گرایی و ایرانیت در دویست سال اخیر، با ورود ناسیونالیسم و ​​قوم‌گرایی جدید، روشنفکران سعی کرده‌اند هویت اسلامی را در مدرنیسم استبدادی رضاحانی به حاشیه ببرند.

وی ادامه داد: در دوره پهلوی دوم مبدأ تاریخ ما نیز از هجرت پیامبر اسلام به تاریخ دروغین 2500 ساله تغییر یافت. حوزه فرهنگ و تمدن ایران قدمتی 7000 ساله دارد.
رد تمدن اسلامی و باستان گرایی است.

اسماعیلی دوگانگی دیگر را حوزه مشکلات زنان و خانواده می داند و می گوید: بدبینی نهضت اسلامی به مدرنیته استبدادی و فرهنگ غربی در این زمینه طبیعی است. غربی ها به هر کجا که می روند، از حمله ارتش فرانسه به فرماندهی ناپلئون در مصر تا امروز، مهم ترین نسخه ای که به جوامع مذهبی ارائه می کنند برای حرکت از آنچه عقب ماندگی به پیشرفت می دانند، کنار گذاشتن سنت های خانواده محور است. اگر امروز مشکل پوشش داریم به این دلیل است که این مشکل اولین حلقه ای است که خانواده را تحت تأثیر قرار می دهد.

وی افزود: دشمن نهاد اصیل خانواده را هدف قرار داده است که آموزه های دینی ما بر محور آن شکل گرفته است. امام خمینی و رهبر انقلاب همراه با اندیشمندان حوزه نظریه پردازی اسلامی به الگوی سوم می رسند. مدل سوم در برابر محدودیت حضور اجتماعی زنان و در مقابل نگاه ابزاری به زنان ارائه شده است.

اسماعیلی در ادامه با تاکید بر اینکه امروز مسئله خانواده یک موضوع چند دینی است، اظهار داشت: باید بتوانیم از موضوع خانواده در دنیا پاسداری کنیم. امروزه این خانواده در سرتاسر جهان مورد حمله قرار گرفته است. خانواده نیز گستره جهانی دارد و اگر مسئولیت حفاظت از نهاد خانواده به ما سپرده شود، به اجماع خواهیم رسید. که ما باید مانع چنین حرکتی را فراهم کنیم.

وی تاکید کرد: همین ساختمان را در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی داریم. در مدت مسئولیت ما بیش از هفتاد فیلمنامه به دلیل توهین، تضعیف و افترا به نهاد خانواده رد شد. اینها جریاناتی هستند که پیروانشان در کشور آگاهانه یا ناآگاهانه این هدف را دنبال می کنند. این وظیفه دفاعی و منفی ماست که اجازه ندهیم چنین آثاری پخش شود.

اسماعیلی با اشاره به اینکه در این زمینه وضعیت مطلوبی نداریم، گفت: امروز شبکه تلویزیونی داخلی مملو از تصاویر خانواده محور است که باید جلوی آن گرفته شود. باید به شبکه های مجازی و سبک زندگی ای که در جنگ گسترده ترکیبی فرهنگی نقش دارند، رسیدگی شود و ما بخشی از این الزامات را ارائه خواهیم کرد.

وی همچنین تصریح کرد: مد و لباس باید ساماندهی شود. مجموعه بزرگی به زودی در میدان هفت تیر راه اندازی می شود تا لباس عفاف بانوان را تامین کند.

اسماعیلی در پایان با تاکید بر اینکه در بررسی ارزش‌ها و نگرش‌های اخیر، نهاد خانواده در ایران همچنان بالاتر از میانگین جهانی است، گفت: انسجام خانواده در جامعه ایران بالاست. در مورد خانواده دچار افکار منفی نشوید. امروز وضعیت آخرین نظرسنجی مردمی نشان می دهد که خانواده همچنان مهم ترین پایگاه اجتماعی کشور است و باید این پایگاه را ارتقا دهیم.