شرط جدید مجلس برای کنار گذاشتن همسان سازی حقوق بازنشستگان

شرط جدید مجلس برای کنار گذاشتن همسان سازی حقوق بازنشستگان

یکسان سازی حقوق بازنشستگان یک موضوع مهم و پیچیده در ایران است. در گذشته نظام بازنشستگی در ایران بر اساس سیستم میتا بود، یعنی حقوق بازنشستگان بر اساس حقوق آخرین شغلی که کار می کردند تعیین می شد. یکسان سازی حقوق بازنشستگان، عدالت نامتوازنی را در نحوه پرداخت حقوق بازنشستگان ایجاد کرده است در سال های اخیر تلاش هایی برای یکسان سازی حقوق بازنشستگان در ایران صورت گرفته است. برخی از این تلاش ها شامل تغییر قوانین و مقررات مربوط به بازنشستگی، اصلاح نظام بازنشستگی و تعیین استانداردهای جدید برای پرداخت حقوق بازنشستگان است، اما یکسان سازی حقوق بازنشستگان همچنان یک چالش بزرگ در ایران است.
رئیس مرکز عالی بیمه اجتماعی مستمری بگیران جزئیات جدیدی از یکسان سازی حقوق مستمری بگیران این سازمان و همچنین وضعیت مسکن مستمری بگیران را اعلام کرد.
محمد اسدی; رئیس کانون بازنشستگان تامین اجتماعی تصریح کرد: حدود 4 میلیون و 600 هزار مستمری بگیر بیمه شده داریم که حقوق آنها توسط سازمان دریافت می شود. 360 مرکز استانی و شهری داریم و 3 هزار نفر هیئت مدیره مرکز هستند. یکی از مهمترین وظایف ما نظارت بر مسائل، قوانین، خدمات و رفاه بازنشستگان است.
رئیس شورای عالی بازنشستگان تامین اجتماعی گفت: در اصل 96 قانون تامین اجتماعی به صراحت آمده است که تامین اجتماعی موظف است دستمزد مستمری بگیران را حداقل سالی یک بار متناسب با تورم و معیشتی افزایش دهد و این امر باید به تصویب شورای عالی برسد. وزرا البته گاهی شاهد مشکلاتی در این زمینه هستیم.

اسدی درمان را یکی از مسائل و مشکلات مستمری بگیران برشمرد و گفت: در برخورد با مستمری بگیران، ماده 54 بیمه اجتماعی به صراحت بیان می کند که از صفر تا صد هزینه بیمه شدگان بخش درمان باید توسط سازمان پرداخت شود.

وی با اشاره به قرارداد بیمه تکمیلی مستمری بگیران افزود: قرارداد با حافظ فیوچرز تا آبان 1402 است و منقضی می شود.

رئیس کانون بازنشستگان تامین اجتماعی گفت: تامین اجتماعی سرمایه کارگری و بین نسلی است و هیچکس نباید در سرمایه دخالت کند اما شاهد دخالت دولت نیز هستیم.

رئیس شورای عالی مستمری بگیران تامین اجتماعی تصریح کرد: هر دستی که می خواهد وارد جیب صندوق تامین اجتماعی شود، حتما باید منتظر واکنش جامعه بازنشستگان تامین اجتماعی باشد.

اسدی درباره تناسب حقوق بازنشستگان گفت: برای اینکه افراد با درآمد متوسط ​​فاصله خود را با حداقل حقوق بگیران حفظ کنند تناسب انجام می شود که 75 درصد آن برای سال های 1398 و 1393 و مابقی 25 درصد پرداخت شده است. درصدی که در احکام مستمری بگیران نیز ذکر شده اما پرداخت نشده است. در حال تعامل با مجلس هستیم تا دولت موظف شود حقوق بازنشستگان را متناسب با تورم افزایش دهد تا مجبور نباشیم هر سال حقوق بازنشستگان را تعدیل کنیم.

وی در خصوص موارد مشمول اقلام درمانی در بیمه های پایه اظهار داشت: امسال 400 قلم از پوشش بیمه های پایه خارج شده است. داروهایی که از لیست پوشش های بیمه ای خارج می شوند مانند ویتامین ها و مسکن ها، بقای مستمری بگیر را تضمین می کند و مستمری بگیر بدون این داروها نمی تواند زنده بماند و این داروها فقط برای جوانان غیر ضروری است، اما از فهرست حذف می شوند. لیست ها از آنجایی که نسخه ها الکترونیکی شد، هیچ سندی نزد مستمری بگیران وجود ندارد که مستمری بگیر شکایت کند و بگوید داروی من را مصرف کرده اند. به شورای عالی بیمه نامه نوشتیم و گفتیم باید بررسی شود که چند درصد از داروهای خارج شده از پوشش طبق نظر پزشکان مورد نیاز مستمری بگیران است. متاسفانه در زمینه داروسازی شفافیتی وجود ندارد. ما در شورای عالی بیمه نماینده نداریم و بیمه ها و خود دولت در آن حضور دارند و هیچ مسئولیتی ندارند.