شروع تغییر برنامه درسی تعطیلات تابستانی مدارس

شروع تغییر برنامه درسی تعطیلات تابستانی مدارس

رئیس پژوهشکده وزارت آموزش و پرورش گفت: طرح ساماندهی تعطیلات مدارس هنوز به طور کامل آماده نشده و در حال انجام آن هستیم.
شروع تغییر برنامه درسی تعطیلات تابستانی مدارس

به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس، تعطیلی مدارس به دلیل آلودگی هوا همه ساله در فصول سرد سال عمدتاً از اواخر آبان تا دی ماه تکرار می شود که با توجه به آلودگی هوا آموزش مجازی داشتند.

پیش از این تلاش هایی از سوی وزارت آموزش و پرورش برای کاهش آلودگی هوا در ایام تعطیلات انجام شده بود و در دوره وزارت یوسف نوری، وزارت آموزش و پرورش تلاش های زیادی برای تغییر شاخص های آلودگی هوا به تعطیلی مدارس انجام داد و با مقایسه ای عجیب، ایران با ایران مقایسه شد. 3 کشور آلوده ترین کشورهای جهان را مقایسه کردند.

زمانی صحبت از تغییر تقویم تحصیلی مدارس و تامین تعطیلات زمستانی شد و شورای عالی آموزش و پرورش طرح تغییر تقویم تحصیلی و ساماندهی تعطیلات را اعلام کرد که هنوز اجرایی نشده است.

رضا مراد صحرایی وزیر آموزش و پرورش چندی پیش در یک برنامه تلویزیونی با اشاره به تعطیلات زمستانی گفت: هفته اول یا دوم شهریور ماه نامه ای به رئیس سازمان محیط زیست نوشتم که به ما بگوید آلودگی چیست. قبل از اینکه خودمان این کار را انجام دهیم می‌توان پیش‌بینی کرد یا نه.» چند روزی از کلاس غیبت کردیم، اما پاسخ خیلی دیرتر از حد انتظار به ما رسید، اما پژوهشکده وزارت آموزش و پرورش برای سه نفر مطالعه انجام داد. هفته ها و تمام روزهایی که امکان بسته شدن وجود دارد به ما ارائه شده است.

در همین رابطه علی محبی رئیس پژوهشکده وزارت آموزش و پرورش درباره احتمال تغییر تقویم آموزشی مدارس و پیش بینی تعطیلات زمستانی به خبرنگار فارس گفت: پیش از این طرح ساماندهی تعطیلات با مطالعه تدوین شده بود. تحقیقات انجام شده و هم اکنون پژوهشکده آموزش و پرورش و پورورش پروژه تحقیقاتی را در این زمینه آغاز کرده اند.

وی افزود: یکی از نتایج آزمون «تیمز اند پرلز» این است که زمان مطالعه در ایران در مقایسه با سایر کشورهای دنیا کمترین زمان را دارد، یعنی حدود 60 درصد زمان مطالعه را در کشورهای دیگر داریم. زمان آموزش کوتاه است، نمی توان انتظار کیفیت آموزش را داشت.

رئیس پژوهشکده وزارت آموزش و پرورش در پاسخ به این سوال که آیا در کشورهای دیگر نسبت به ایران تعطیلات کمتری وجود دارد، گفت: نمی توان ادعا کرد، اما ساعت مدرسه آنها بیشتر از ایران است. به عنوان مثال در چین و آمریکا ساعات حضور دانش آموزان در مدارس دو برابر ایران است.

محبی با اشاره به اینکه در گذشته به دلایل مختلف ساعات تدریس در مدارس را کاهش داده اند، گفت: برنامه درسی در دستور کار پژوهشکده وزارت آموزش و پرورش است و مرکز پژوهش های مجلس نیز طرحی را با عنوان ساماندهی تقویم آموزشی انجام داد. که به مجلس ارائه شد، در این طرح در ابتدای سال تحصیلی با توجه به شرایط شرایط مختلف اقلیمی کشور به دنبال تنوع هستند.

وی گفت: طرح ساماندهی تعطیلات مدارس هنوز به طور کامل آماده نشده است که در حال بررسی و کار روی آن هستیم.

رئیس پژوهشکده زیرمجموعه وزارت آموزش و پرورش در ادامه با اشاره به اینکه در حال بررسی برنامه آموزش مجازی برای دوره های مختلف تحصیلی هستیم و این ماموریت به پژوهشگاه محول شده است، گفت: حدوداً بر روی برنامه درسی آموزش مجازی کار می کنیم. یک سال و برنامه آن تحویل داده شد، البته پروژه بزرگ طراحی یک سیستم آموزشی هوشمند نیز آغاز خواهد شد.