استاندار فارس تاکید کرد؛
استاندار فارس گفت: در حال حاضر مراحل طراحی و ثبت برچسب هشت محصول کشاورزی به پایان رسیده است و تا پایان امسال باید شاهد افزایش 30 درصدی نصب برچسب هوشمند نسبت به وضعیت فعلی باشیم.
به گزارش خبرگزاری موج فارس
، محمدهادی ایمانیه استاندار فارس امروز شنبه 18 تیرماه در شورای عالی غذا و تغذیه استان فارس با توجه به اینکه تولید محصولات غذایی سالم و توزیع آن به مصرف کنندگان امری ضروری و نابخشودنی است، نظارت و به نقش حفاظتی نهادهای ذیربط در نظارت بر محصولات غذایی به ویژه محصولات کشاورزی و کشاورزی اشاره کرد و گفت: محصولات تولیدی در بخش کشاورزی که از مواد شیمیایی و سموم کشاورزی بر حسب ضرورت استفاده می کنند باید به طور مستمر مورد ارزیابی و پایش قرار گیرند.
استاندار فارس گفت: برای ردیابی منشاء محصول، ثبت کد محصول یک ضرورت مسلم است تا همیشه محل تولید و کشاورز تولیدکننده آن مشخص باشد.
وی با بیان اینکه تاکنون برچسب هشت محصول طراحی و مراحل ثبت آن به پایان رسیده است، خاطرنشان کرد: جهاد کشاورزی استان موظف است با همکاری دانشگاه علوم پزشکی شیراز به تمامی کشاورزان در این زمینه آموزش دهد. پس از ارائه گواهی کسب مهارت، کشاورزان موظفند ظرف مدت سه ماه این طرح سلامت محور را اجرا کنند.
ایمانیه باتاکید گفت: تا پایان سال جاری نسبت به وضعیت فعلی شاهد افزایش 30 درصدی نصب تگ هوشمند در هشت محصول برتر باشیم. سلامت مردم مهم است و نمی توان آن را نادیده گرفت.
نماینده عالی دولت در فارس به مدیرکل اقتصادی استان دستور تشکیل کارگروهی برای پیگیری مصوبات این جلسه داد و در ادامه سخنان خود با اشاره به میزان قاچاق در حوزه سموم کشاورزی. وی گفت: ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز از سوی استانداری به صورت جدی و مشارکتی است. نهادهای ذیربط و اصناف مرتبط در زمینه پیشگیری از قاچاق سم به میدان می آیند.
وی داروخانه های داروهای گیاهی را راه درست فروش سموم کشاورزی دانست و گفت: از آنجایی که نسخه الکترونیک در دولت سیزدهم با همت مسئولان تکمیل شد، تجویز استفاده از سم های الکترونیکی در کشاورزی نیز باید در دستور کار روزانه قرار گیرد. دستور مقامات
استاندار فارس ادامه داد: به منظور تشویق تولیدکنندگان محصولات ارگانیک، آن دسته از محصولاتی که در فرآیند کشت از کود و سم استفاده نکرده اند، پس از اخذ مجوزهای قانونی با قیمت بالاتری نسبت به سایر محصولات به فروش می رسند.
قسمت دیگر این جلسه به موضوع ظروف یکبار مصرف اختصاص یافت و مقرر شد ظروف یکبار مصرف سبزی و پلاستیکی به تدریج از چرخه مصرف خارج شده و از سایر ظروف سازگارتر با طبیعت استفاده شود. برای رسیدن به این هدف بر فرهنگ سازی و آموزش عمومی تاکید شد.
استاندار فارس در پایان این دیدار ضمن رونمایی از پوستر کنگره ملی نان سبوس دار و فرآورده های غلات که در آبان ماه سال جاری برگزار می شود، از همکاری جهاد کشاورزی، وزارت غله، اصناف، صنعت و معدن، شهرداری و مرکز صدا و سیمای فارس تاکید کردند که با همکاری دانشگاه علوم پزشکی شیراز در حال برگزاری هرچه بهتر این رویداد ملی هستند.