مدیر اجرایی طرح گندم و برنج کشور اعلام کرد: با ورود کمباین های جدید و تخصصی، تغییر ساختار کارخانه های برنج و مدیریت صحیح شالیزارها ضریب تبدیل برنج در حال افزایش است.
به گزارش خبرگزاری موج
به نقل از وزارت کشاورزیسهراب سهرابی گفت: در گذشته نرخ تبدیل برنج کم بود و با توسعه مکانیزاسیون مزارع، بهبود مدیریت مزارع و اصلاح ساختار کشت برنج در کشور افزایش یافت.
وی با اشاره به کاهش ضایعات برنج با ورود ماشین آلات تخصصی به شالیزارها از دهه 80 گفت: ظهور کمباین های جدید برنج و اصلاح ساختار ماشین های خرمنکوب برنج باعث کاهش ضایعات برنج در حین برداشت و پس از برداشت شده است.
سهرابی ادامه داد: در گذشته شالیکاران برنج را با خرمن کوبی می کردند و یا در شالیزار از کمباین استفاده می کردند که هم باعث شکسته شدن دانه برنج و هم ضایعات و ریزش زیاد در هنگام برداشت می شد.
رئیس طرح گندم و برنج کشور درباره مزیت های این کمباین ها گفت: کمباین های جدید برنج به لطف فناوری پیشرفته خود به راحتی وارد شالیزارها می شوند و برنج را به موقع و در بهترین لحظه ممکن برداشت می کنند.
وی خاطرنشان کرد: مکانیزاسیون کشت برنج در ایران از دهه 80 آغاز شد و از آن زمان با حمایت دولت ماشین آلات تخصصی برنج ایجاد شد. مزارع برنج کشف شد که منجر به کاهش هزینه های تولید و دشواری نیروی کار و افزایش عملکرد و تولید در مزارع برنج شد.