قدرت مردم در اثرگذاری بر قوای مجریه و قضائیه، از مسیر انتخابات مجلس است

کارشناس مسائل سیاسی در گفت و گو با خبرگزاری موج:

یک تحلیلگر مسائل سیاسی با اشاره به تاثیر انتخابات مجلس در تعیین سرنوشت کشور گفت: راه نفوذ مردم بر قوه مجریه و قضائیه انتخابات مجلس است چرا که نمایندگان مردم با مصونیت خود می توانند پیگیر حقوق مردم باشند. در برابر عناصر مختلف سیستم



حسین کاشانی پور در گفت وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری موج درباره اهمیت انتخابات مجلس اظهار داشت: این انتخابات از این جهت مهم است که یکی از نقاط قوت کشور را تشکیل می دهد. وقتی بین سه قوه حق انتخاب به مردم داده می شود، عقل سلیم حکم می کند که در روند تعیین سرنوشت خود و آینده کشورمان مشارکت داشته باشیم. در این زمینه هیچ تفاوتی بین مرحله اول و دوم وجود ندارد زیرا در نهایت باید کرسی های هر حوزه انتخابیه در مجلس پر شود و از این رو مردم باید در انتخابات شرکت کنند و بدانند که انتخاب آنها ممکن است سایر مراجع را تحت تاثیر قرار دهد. در دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم قرار است 45 نماینده انتخاب شوند که 16 نفر از آنها از تهران هستند. بنابراین بررسی صلاحیت افراد برای افراد آسانتر است زیرا تعداد متقاضیان از دور اول کمتر است.

وی در تشریح مشکلات مجلس یازدهم بیان کرد: هر نماینده ای می تواند مطالبات مردم را نمایندگی کند و با توجه به مصونیتی که دارد برایش آسان است. اما برای بررسی عملکرد مجلس یازدهم باید مصوبات آن لحاظ شود. نمایندگان در این دوره تلاش خوبی کردند. رهبر انقلاب از هیچکس تعارف ندارند و از این مجلس به عنوان مجلسی انقلابی یاد کردند، اما به هر حال ممکن است دارای نقاط ضعف و نقصی باشد.

این تحلیلگر مسائل سیاسی افزود: به عنوان مثال در برخی حوزه ها که مردم انتظار داشتند نمایندگان مردم فعالیت بیشتری داشته باشند، وظایف نمایندگی خود را به خوبی انجام ندادند. اما منصفانه نیست که بگوییم مجلس یازدهم بدون توجه به مصوبات و محدودیت ها ضعیف بود زیرا شرایط اقتصادی ما بهتر نشد. البته بحثی نیست که نمایندگان باید 24 ساعته فعال باشند چون به هر حال تعهد داده اند.

کاشانی پور تاکید کرد: نمایندگان مردم مجلس یازدهم تا حدودی به وظایف خود عمل کرده و در مواردی نیز کوتاهی کرده اند. اما ما می خواهیم مجلس دوازدهم قویتر و مردمی تر از مجلس یازدهم تشکیل شود و این مستلزم حضور حداکثری مردم در انتخابات است.

وی درباره اولویت های مجلس دوازدهم گفت: واقعیت این است که همه مسائل کشور در اولویت است و نمی توانیم امنیت یا سیاست را بر مسائل اقتصادی اولویت دهیم. بنابراین ذکر یک حوزه به طور خاص صحیح نیست. در واقع به همین دلیل است که مجلس کمیته های مختلفی دارد تا بتواند به بسیاری از مسائل رسیدگی کند.

پیگیری تفویض اختیارات دستگاه های دولتی به مردم برای تحقق شعار امسال وظیفه مجلس است.

کاشانی پور خاطرنشان کرد: به نظر من اولویت همه حوزه ها باید در نظر گرفته شود چرا که حوزه های مختلف تحت تاثیر یکدیگر قرار می گیرند. بنابراین هر نماینده ای که وارد هر کمیته ای شده است باید مسائل کمیته خود را در اولویت قرار دهد. اما نکته اصلی باید این باشد که کار آنها در زمینه های خود منجر به بهبود معیشت مردم شود. مثلاً اعضای کمیسیون امنیت ملی باید بتوانند امنیت اقتصادی جامعه را ارتقا دهند. نام امسال نیز از سوی رهبری «جهش تولید با مشارکت مردم» انتخاب شد. فراهم کردن زمینه برای مشارکت مردم مهم است، اما اکثر نهادهایی که توسط دولت اداره می شوند، به سختی اختیارات خود را به مردم واگذار می کنند. بنابراین این شرایط باعث می شود که رهنمودهای رهبری آنطور که باید اجرا نشود.

و ادامه داد: اکنون در نیمه دوم اردیبهشت هستیم و باید ببینیم نهادهای متولی در این زمینه چه کرده اند. بررسی این وضعیت باید از طریق مجلس و نمایندگان مردم انجام شود. همچنین مجلس باید مشورتی باشد زیرا نماینده مجلس آگاه نیست و باید از کارشناسان خبره استفاده کرد تا بتواند با علم و هوشمندی در رد یا تصویب قوانین شرکت کند.


آیا این خبر مفید بود؟




خدمات سئو برای وب سایت ها