محله ای خاص در مشهد که بر اثر باران ویران شد

محله ای خاص در مشهد که بر اثر باران ویران شد

ناحیه سیدی کجاست؟

این محله در ضلع شمالی بزرگراه شهید کلانتری قرار دارد و در خیابان سوره جنوبی و 35 متری خیابان سیدی اول و خیابان خلج محصور شده است. ابتدای خیابان خلج، تقاطع صبا غربی و خیابان خلج، به سمت پارک شادی که وارد خیابان خلج می شویم، روبروی گاراژ شاهین، سمت راست قبر مرحوم سید محمود سیدی، فرزند ارشد امام حسین (ع) قرار دارد. سید محمد سیدی جنب پارک شادی ابتدای خلج.

محله ای خاص در مشهد که با بارش باران ویران شد

بر اساس مصاحبه های انجام شده با مردم منطقه، قدمت این منطقه حدود نیم قرن تخمین زده می شود که با توسعه مسکن های نامرغوب اطراف کارخانه آسفالت موجود در این منطقه ساخته شده است.

محله ای خاص در مشهد که بر اثر باران ویران شد

موقعیت منطقه سیدی

محله ای خاص در مشهد که با بارش باران ویران شد

مناطق مسکونی منطقه سیدی

محله ای خاص در مشهد که با بارش باران ویران شد

توسعه مناطق مسکونی منطقه سیدی به سمت کوه بینالود

آب و هوا و موقعیت جغرافیایی

کوی سیدی با توجه به موقعیت جغرافیایی خود دو نوع آب و هوا دارد. یکی آب و هوای کوهستانی در ارتفاع بالای 1000 متر که شامل مناطق کوهستانی شمالی و جنوبی می شود و دیگری آب و هوای جلگه ای در ارتفاع 1000 متری که می توان آن را معتدل تا سرد نامید. حداقل دما -. 7 درجه سانتیگراد. میانگین دمای آن 4.14 و حداکثر دمای آن 4.43 درجه سانتیگراد است. میانگین بارندگی در این ولسوالی 260 میلی متر است و بیشترین بارندگی در ماه های فوریه تا می می باشد.

دیوار کوتاه منطقه «سیدی».

وقتی به تاریخچه ساخت و ساز در منطقه سیدی نگاه می کنیم به یک جمله ثابت برمی خوریم و آن جمله این است: «تصرف و ساخت و ساز غیرمجاز». چندین دهه است که حاشیه نشینی و ساخت و سازهای غیرمجاز مشهد به ویژه در کمربندی جنوبی و ارتفاعات آن از سوی محافل شهرسازی و سازمان های فعال در این منطقه گزارش می شود اما این هشدارها هیچ گاه شنیده نشده و اقدام جدی صورت نگرفته است.

محله ای خاص در مشهد که بر اثر باران ویران شد

از ابتدای دهه 50 تاکنون ساخت و سازهای غیرمجاز در کمربندی جنوبی و حاشیه شهر مشهد جزو معضلات شناسایی شده بوده است که تاکنون عزم جدی برای رفع آن چه از نظر مخاطرات زلزله از سوی مسئولان استانی و شهرستانی وجود نداشته است. و و و فعال شدن «شکاف جنوب مشهد» و «شکاف صخره‌ای بست شاندیز» و با توجه به کور شدن کانال‌های آبی صدها ساله که در کوه‌های پای حلاج در جنوب شرقی آن واقع شده است. شهر مشهد

مقصر کیست؟

ایسنا درباره مقصر اصلی این حادثه می نویسد: در سیل اخیر مشهد غافلگیری نیز به علت اضافه شد و به عنوان مثال صوتی منتشر شد مبنی بر اینکه مدیر بحران شهرداری مشهد که مسئولیت نظارت، پایش و اعلام هشدارهای شهری را بر عهده دارد، از سیل خبر نداشت و آن را پنهان می کرد. اگرچه این مسئول شهرستانی با حکم استاندار خراسان رضوی برکنار شد اما این سوال باقی است که آیا نهادهای متولی مانند هواشناسی، ستاد بحران استان و شهرستان هستند؟ و مسئولان استانی تذکرات لازم را به دستگاه های پیشگیری و همچنین آمادگی مردم ندادند. پیشاپیش ندادند.

محله ای خاص در مشهد که بر اثر باران ویران شد

پس از این حادثه، چند تن از اعضای شورای شهر مشهد مستقر در منطقه آسیب دیده سیدی، انگشت خود را به سمت دیوار آستان قدس نشانه رفتند و علت وقوع سیلاب شدید را همین موضوع دانستند، اما بر اساس ماده 110 قانون شهرداری، تمامی موارد مالکان موظفند اطراف زمین خود و نسبت به زمین پشت “بلوار سپه” و منتهی به “کوهای خلج” دیوارکشی کنند که این اقدام با مجوز کتبی شهرداری و در صورت وجود انجام شده است. دیوار آنجا، در واقع طبق قوانین شهر و شهرداری در آن مکان ساخته شده و دارندگان پروانه باید. مخاطب این سوال باید اعضای شورای شهر باشند.

مردم در مورد این محله چه می گویند؟

مریم: این منطقه «سیدی» یکی از فقیرترین مناطق مشهد است. برخی از آنها فقط یک ماشین آب گرفتگی دارند. برخی از خانواده‌ها غمگین هستند، ما می‌فهمیم که آنها چه می‌گذرند، اما “احساس نمی‌کنیم”. عذاب عجيبي است و چه فايده دارد به عامل و باني آن نفرين بفرستي وقتي مردم همه چيز را از دست مي دهند..!

هادی: می گویند حکایت از این قرار است که در منطقه سیدی مشهد دیواری ساخته شده و چون داخل چاله ای بوده آب جمع شده است (قبل از پشت این دیوار رودخانه ای باشد و چون می خواستند زمین بسازند و بفروشند پر کردند. آن) و پس از شکستن دیوار، مانند شکستن سد عمل کرد و مردم را کشت. بیچاره این کار را کرد