مرغ و گوشت هیچی؛ حق خرید قارچ هم از مردم سلب شد

مرغ و گوشت هیچی؛  حق خرید قارچ هم از مردم سلب شد

قیمت گوشت و مرغ به عنوان محصولات غذایی ضروری همچنان بالاست و این قیمت ها برای مردم واقعا غیر قابل تحمل است. افزایش چند برابری قیمت مواد غذایی هر ماه باعث افزایش قیمت گوشت، مرغ، تخم مرغ و سایر مواد اولیه پروتئینی شده و همین امر باعث شده است تا مردم به دنبال جایگزین هایی باشند تا حداقل سفره های خود را باز نگه دارند.

از این رو بازار مواد پروتئینی و قارچ در این دوره رونق گرفت و مردم برای تامین پروتئین مورد نیاز بدن خود به مصرف قارچ های بیشتری روی آوردند و متوسط ​​درآمد جامعه برای خرید این محصولات کافی نبود و به همین دلیل مصرف قارچ تبدیل به یک محصول شد. بهترین جایگزین برای مرغ و گوشت در سفره های مردم.

اما از امسال قیمت قارچ همراه با تورم سایر محصولات و مواد غذایی افزایش یافت. کدام خانوار می تواند قارچ را کیلویی 55 تا 80 تومان برای تهیه و تهیه غذا خریداری و استفاده کند؟ با نگاهی به بازار مواد غذایی متوجه افزایش پوست این محصول غذایی خواهید شد.

اگرچه تولیدکنندگان این محصول معتقدند که مواد اولیه تولید قارچ تابع بازار است، اما بدون شک با افزایش قیمت مواد اولیه و افزایش هزینه های کارگری، قیمت تمام شده تولید قارچ در کشور افزایش می یابد. افزایش ناگزیر، که ممکن است منجر به کاهش تقاضا شود. بنابراین هم اکنون کمتر از نیمی از ظرفیت تولید قارچ کشور فعال است.

این در حالی است که متوسط ​​مصرف سرانه قارچ در جهان سه کیلوگرم و مصرف سرانه قارچ در کشور ما کمتر از میانگین جهانی است و به گفته فعالان این بخش، با وجود استقبال از این محصول از سوی مردم، مصرف ایرانی ها در سال های اخیر به زیر دو کیلوگرم رسیده است.

  اظهارات جالب بازیگر محبوب پرسپولیس: به خاطر استقلال دربی را از نزدیک دنبال نمی کنم

مزارع قارچ مجبور به تعطیلی شدند

خدیجه پورسلخانی یکی از پرورش دهندگان قارچ شهرستان ملارد در این زمینه گفت: امروزه هزینه و درآمد کشت قارچ مانند سایر مشاغل یک چالش محسوب می شود و میزان درآمد یک پرورش دهنده قارچ کاملا به سرمایه او بستگی دارد. برای محاسبه این، باید هزینه های جاری او را از میزان فروش کم کنید تا درآمد پرورش قارچ او مشخص شود.

پورسلخانی گفت: به طور کلی هزینه و درآمد کشت قارچ به عوامل مختلفی بستگی دارد. به همین دلیل نمی توان عدد دقیقی برای آن ذکر کرد، اما نکته قابل توجه این است که ممکن است در ابتدا بتوانید با سرمایه اندک این تجارت را راه اندازی کنید و کم کم آن را گسترش دهید. این در حالی است که ادامه فعالیت مزارع قارچ مستلزم تثبیت نرخ ها و ارائه تخفیف ها و مشوق های دولتی است و به گفته این پرورش دهنده قارچ، ایران هفتمین کشور تولیدکننده قارچ است و وجود مزارع کوچک قارچ نزدیک به بازار مصرف از دیگر موارد است. در این صنعت مطلوب تلقی می شود.

پورسلخانی گفت: هزینه راه اندازی سالن استاندارد، هزینه آموزش پیش راه اندازی، هزینه قفسه بندی سالن، خرید دستگاه ها و تجهیزات، خرید موادی مانند کمپوست، خاک سطحی، سموم و هزینه های ثابت مانند به عنوان هزینه آب، برق و گاز همه چیز به ثبات قیمت ها در اقتصاد و بازار بستگی دارد.

بلاتکلیفی پرورش دهندگان قارچ به دلیل نوسانات قیمت

وی ادامه داد: امروز تضمینی برای ثبات قیمت هزینه های اساسی و جاری در تولید و پرورش قارچ وجود ندارد و به همین دلیل بلاتکلیفی تولید به دغدغه صاحبان مزارع قارچ تبدیل شده است و با اشاره به اینکه شرایط اقتصادی همه معاملات را مختل کرده است. از پرورش دهندگان قارچ پورسل هانی. وی گفت: ایران با تولید حدود 200 هزار تن قارچ در سال باید بازار موفقی در داخل و حتی صادرات ایجاد می کرد. اما متاسفانه از سال گذشته با افزایش هزینه های تولید و درآمد کم مردم، مصرف این محصول نسبت به سال های گذشته متفاوت شده است.

  زاهدی نماینده مجلس: جمهوری اسلامی با معترضان برخورد تندی می کند/ خیلی ها تعجب می کنند که چرا پلیس حتی یک سلاح هم به همراه ندارد؟

این پرورش دهنده فعال قارچ در یکی از مزارع با اشاره به رکود بازار مصرف این محصول گفت: شاید تا دو سه سال گذشته تولید قارچ با توجه به روش تولید بازار پر رونقی با توجیه اقتصادی مناسب داشت. اما امروزه از یک سو گرانی تولید و نرخ درآمد متغیر نسبت به تورم اقتصادی از سوی دیگر وضعیت تولید را برای تولیدکنندگان قارچ سخت کرده است و با تاکید بر اینکه این محصول جایگزین مناسبی برای مصرف است. گوشت و مرغ گفت: سرانه مصرف این محصول در ایران در سایر کشورها کاهش یافته و دلیل اصلی آن کاهش قدرت خرید مردم است.

دیدگاهتان را بنویسید