مقایسه عجیب مناظره های پیش از انتخابات در ایران و آمریکا

روز جدید :

روزنامه کیهان در مطلبی مناظره های کشورمان را بسیار اخلاقی تر از مناظره روز پنجشنبه در آمریکا خواند.

مقایسه عجیب مناظره های پیش از انتخابات در ایران و آمریکا

این روزنامه نوشت:

مناظره ها در کشور ما برخلاف مناظره آمریکا در روز پنجشنبه در فضای بسیار اخلاقی تری برگزار شد. هر چند بداخلاقی هایی هم داشت اما راستش را بخواهید با بداخلاقی های انتخاباتی آنها قابل مقایسه نبود. همه نامزدهای انتخاباتی ما – به جز عده ای از اطرافیان برخی نامزدها – نجیب و شریف هستند.

همزمان با انتخابات ریاست جمهوری در کشورمان در 11651 کیلومتری یعنی آمریکا، مناظره های پیش از انتخابات بین دو نامزد اصلی دونالد ترامپ و جو بایدن آغاز شد. اولین مناظره بین این دو در ساختمان CNN در آتلانتا برگزار شد. همین اتفاق باعث شد تا در این یادداشت کاندیداها و انتخاب هایشان را با نامزدهای خودمان مقایسه کنیم. خواندن:

1- این جملات توسط کارشناس بی بی سی پس از تماشای اولین مناظره بین بایدن و ترامپ در پنجشنبه شب به وقت محلی آمریکا نوشته شده است. پیشاپیش بابت ادبیات به کار رفته در این جملات پوزش می طلبیم، اما فضای حاکم بر مناظره ها و انتخابات آمریکا و شرایطی که این ابرقدرت در آن قرار دارد را به خوبی نشان می دهد: «در قدرتمندترین کشور و دموکراسی جهان، شاهد یک مناظره بودیم. که در آن دو پیرمرد در اوج قدرتشان در مورد بازی گلف غیبت کردند، “فلسطین” تبدیل به فحش شد، یکی منکر رابطه جنسی با بازیگر زن فیلم های پورن شد، دیگری در توجیه سقط جنین گفت که بسیاری از مردم “…” تخلف می کنند و تاثیر پیری بر مردم به نمایشی دردناک تبدیل شده است.

علاوه بر کارشناس بی‌بی‌سی، کارشناسانی از تایمز، سی‌ان‌ان، گاردین، نیویورک تایمز و ده‌ها یا شاید حتی صدها رسانه غربی دیگر اولین مناظره ترامپ و بایدن را تحلیل کرده‌اند – و در حال تحلیل آن هستند – و آنها نیز توسط یک حاشیه کم در موضوع و زاویه تحلیل به نتایج مشابهی دست یافته است. «دروغ»، «فساد مالی و اخلاقی»، «بی کفایتی و بی حیثی» و … در اولین مناظره انتخاباتی آمریکا بسیار «فحش» و «برجسته» است.

اوضاع به حدی بد است که دموکرات ها به دنبال جایگزینی برای بایدن هستند و اگر قحطی نبود قطعا جمهوری خواهان شخص دیگری را جایگزین ترامپ می کردند. سی ان ان در پاسخ به این بحث نوشت که ترامپ در هر جمله ای که به زبان می آورد دروغ می گوید. «توماس فریدمن» نیز در نیویورک تایمز نوشت که پس از دیدن این مناظره رقت انگیز اشک در آمد: «من به تنهایی مناظره بایدن و ترامپ را در هتلی در لیسبون تماشا کردم. این بحث مرا به گریه انداخت.

هرگز در زندگی ام نمی توانم چنین لحظه غم انگیزی را در سیاست انتخاباتی ایالات متحده به یاد بیاورم زیرا در حال حاضر فاش می شود که بایدن مرد خوب و رئیس جمهور خوبی است که هیچ برنامه واقعی برای پیروزی مجدد در انتخابات ندارد… دونالد ترامپ، یک شیطان. مرد.. و او یک رئیس جمهور متواضع است که چیزی یاد نگرفته و هیچ چیز را فراموش نکرده است. او همان چشمه‌ای از دروغ است که قبلاً بود و فقط به گلایه‌های خودش مشغول است. شکایت هایی که هیچ ارتباطی با نیازهای رهبری آمریکا در قرن بیست و یکم ندارد.

پس از فریدمن، نوبت به ستون نویس گاردین رسید که بنویسد: «جو بایدن در جریان مناظره از بین رفت و نتوانست عملکرد قابل قبولی ارائه دهد. ترامپ که یک دروغگوی شرور است، بارها دروغ گفت و از پاسخ دادن به سوالات سخت اجتناب کرد. گاردین سپس با اشاره به واکنش‌های شدید در آمریکا به این مناظره، این بحث را درباره شرمساری بیان کرد. واقعیت این است که بایدن از آلزایمر، پارکینسون و غیبت رنج می برد، بنابراین در برنامه ها کوچک ترین حرکات و جملات از قبل برای او نوشته می شود. نمی توان چند جمله پشت سر هم گفت.

اگرچه ترامپ به اندازه بایدن منحرف نیست و کمتر از او اشتباه می کند، اما در فساد مالی و به ویژه اخلاقی «غوطه ور» است. در حالی که این یادداشت را می خوانید، ترامپ با 34 اتهام جنایتکارانه و محکومیت “سخت” زندان مواجه است. حتی اگر در انتخابات پیروز شوید! این وضعیت آمریکا را خلاصه می کند! روزنامه تایمز دیروز این “تصویر وضعیت” را به صورت کارتونی ترسیم کرد و نوشت: “آیا شما دو نفر بهترین گزینه ما هستید؟!”

2- اما انتخاب های ما. روز گذشته چهاردهمین دوره انتخابات نهمین رئیس جمهور کشورمان با 5 مناظره طولانی و سخت برگزار شد. در زمان نگارش این مطلب، هیچ گزارش رسمی و موثقی از پیروزی، جلو یا پشت هیچ یک از کاندیداها و حتی میزان مشارکت وجود نداشت، پس جملات زیر را در چنین فضایی درک کنید. مناظره ها در کشور ما برخلاف مناظره آمریکا در روز پنجشنبه در فضای بسیار اخلاقی تری برگزار شد. هر چند بداخلاقی هایی هم داشت اما راستش را بخواهید با بداخلاقی های انتخاباتی آنها قابل مقایسه نبود.

همه نامزدهای انتخاباتی ما – به جز عده ای از اطرافیان برخی نامزدها – نجیب و شریف هستند. دوم: کشور عزیزمان ایران روزهای سختی را پشت سر گذاشته است. رئیس جمهور و دولت سخت کوش خود را از دست داده است، در میانه یک منطقه به شدت جنگ زده قرار دارد، وحشتناک ترین تحریم ها را متحمل شده است، با پست ترین، غیراخلاقی ترین و غیرانسانی ترین مخالفان در تقابل است و در حال مبارزه است. با مشکلات اقتصادی

اما شرایط آن – به قول آن استاد چینی مطالعات خاورمیانه – برای جهان خارج از ایران غیرقابل تصور است. او پس از سفر به ایران نوشت: ایران در آوریل تنش‌های شدید نظامی با اسرائیل را پشت سر گذاشت، ماه بعد، مه، هلی‌کوپتر رئیس‌جمهورش سقوط کرد و در ژوئن انتخابات ریاست‌جمهوری برگزار می‌شود، اما «آنقدر مردم صلح‌جو در اینجا حضور دارند که برای دنیای بیرون غیرقابل تصور است.”

3- وقتی در حال خواندن این یادداشت هستید، احتمالاً نتایج انتخابات منتشر شده است. جدای از نتیجه – که قطعا مهم است – باید گفت که خود انتخابات مهم و نعمت بزرگی است; آن هم در کشوری مثل ما و در زمان جمهوری اسلامی ایران. در کشوری که زمانی سلاطین می آمدند و می رفتند بدون اینکه مردم و نظر و صدایشان کوچکترین اهمیتی داشته باشد.

این کشور دورانی را سپری کرده است که کشورهایی مانند انگلیس و آمریکا با تکان دادن انگشت پادشاهان و وزیران خود را تغییر می دهند. اکنون به برکت انقلاب اسلامی ایران و جمهوری اسلامی، این مردم هستند که انتخاب می کنند چه کسی در قدرت باشد و چه کسی نباشد و پای انتخاب خود می ایستد. همچنین از خداوند مهربان می خواهیم که بهترین ها را برای این کشور و این مردم انجام دهد.