به گزارش خبرگزاری موج
، دلمه برگ مو یکی از خوشمزه ترین و معروف ترین غذاهای خاورمیانه است که در کشور ما ایران نیز طرفداران زیادی دارد. این غذای لذیذ از ترکیب برنج با گوشت، حبوبات و سبزیجات درست می شود و در برگ درخت انگور پیچیده می شود. برخی از سرآشپزهای ایرانی این غذا را به خوبی تهیه می کنند، در مطلب بعدی با رازهای برخی از آشپزهای ایرانی برای خوشمزه کردن آن آشنا می شویم.
از برگ های جوان مو استفاده کنید
از برگ های بزرگ برای طعم دلمه برگ مو استفاده نکنید و برگ های جوانی را انتخاب کنید که به اندازه کف دست شما باشد و قابل تا زدن باشد. دلمه با این برگ های ترد که لطیف و تازه هستند بسیار خوشمزه می شود.
برگ ها را روی مو بجوشانید
برای طعم دادن به برگ رازیانه قبل از تهیه این غذا در قابلمه ای آب و کمی نمک بریزید و روی اجاق بگذارید تا بجوشد سپس برگ های رازیانه را در آب جوش قرار دهید و بعد از یک دقیقه بیرون بیاورید و بریزید. کمی آب سرد روی آنها بگذارید و بگذارید آب کاملا کشیده شود سپس یک قاشق از مواد دلمه را در یک ورقه مو قرار دهید و آن را بپیچید.
لپه ها را خیس کرده و بجوشانید
برای طعم پوست برگ پیازچه، لپه ها را قبل از پخت خیس کنید تا پف آن ها از بین برود، سپس اجازه دهید لپه ها به مرور زمان بپزند، اما اجازه ندهید لپه های شما خیلی له شوند.
برنج را آبکش کنید
برای لذت بردن از طعم دلمه شنبلیله این غذا را با برنج خیس خورده نپزید چون دلمه سفت و بی مزه می شود، اما برنج را چند ساعت خیس کنید و سپس آن را آبکش کنید تا نرم شود.
از گیاهان معطر استفاده کنید
برای طعم و مزه دلمه فسکیو از انواع سبزیجات معطر مانند جعفری، پیازچه، مرزه، شوید، ترخون و پیازچه استفاده کنید. سبزی ها را در دلمه نگه می دارند و می پیچند
گوشت چرخ کرده را میل کنید
برای خوش طعم شدن پوست برگ رازیانه، گوشت چرخ کرده را طعم دار کنید تا بو نگیرد. ابتدا پیاز را نگینی خرد کرده و در ماهیتابه می گذاریم و روی اجاق می گذاریم تا روشن شود سپس قیمه را اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم و سپس با کمی زردچوبه و فلفل و نمک می پاشیم و مدام تفت می دهیم تا کاملا روشن شود. رنگ گوشت تغییر می کند و کمی سرخ می شود، حالا سبزیجات خرد شده را اضافه کرده و تفت دهید و این مخلوط را با بقیه مواد ترکیب کنید.
از سرکه کمک بگیرید
از سرکه یا چاشنی های دیگر مانند رب انار، آب و آبلیمو برای طعم دادن به برگ های مو استفاده کنید. بعد از اینکه صدف ها را در قابلمه گذاشتید، دو پیمانه آب و 1/2 روغن بریزید و بگذارید 1 ساعت و 30 دقیقه بپزد. سپس یک پیمانه سرکه را با یک لیوان آب به همراه دو قاشق غذاخوری شکر مخلوط کنید و مقداری نمک و فلفل اضافه کنید و روی شعله گاز هم بزنید تا شکر حل شود و در مراحل آخر سرکه کمی غلیظ شده را به دلمه اضافه کنید. پخت و پز
کراست ها را در مایکروویو قرار دهید
برای طعم شگفت انگیز برگ های خز، آنها را در ظرف مناسبی بریزید و به مدت یکی دو دقیقه در مایکروویو یا فر و توستر قرار دهید.