هزار تقلب در امتحان مشکوک است و نمی تواند تصادفی باشد

هزار تقلب در امتحان مشکوک است و نمی تواند تصادفی باشد

یکی از اعضای کمیسیون آموزش مجلس در حالی که برداشت وزیر علوم از استفساریه مجلس در مورد تقلب در کنکور را اشتباه می‌دانست، به فراز گفت: آمار بالای تقلب نیز مشکوک به دست‌های پشت پرده است. در این مورد مورد بررسی قرار گیرد.

ماجرای تقلب بیش از هزار دانشجو با صحبت های وزیر علوم روز چهارشنبه وارد مرحله جدیدی شد. محمد زلفی گل گفت: «دانشجویان مظنون به تقلب با تحقیقات مجلس به تحصیل خود ادامه دادند».

وی توضیح داد: «شورای اسلامی استفساریه ای صادر می کند که برخی تخلفات قانونی دارد و می گوید برای داوطلبان است نه دانش آموزان. به همین دلیل کسانی که سر کلاس رفتند و دانشجو شدند دیگر مشمول این دعاوی نمی شوند بلکه همان 1000 نفر هستند. تحقیق و تفحص شورای اسلامی در واقع حکم داد که این افراد پس از دانشجو شدن دیگر داوطلب نیستند و باید در کلاس درس حاضر شده و به تحصیل ادامه دهند.

تعارض منافع اجازه معرفی عاملان تقلب در کنکور را نمی دهد

تیرماه سال گذشته روزنامه اعتماد در گزارشی فاش کرد که بیش از هزار متقاضی کنکور در رشته های پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی و همچنین چندین رشته مهندسی و دو یا سه رشته پرطرفدار علوم انسانی موفق به ورود به دانشگاه شدند. روش مشکوک بر اساس این گزارش، ظن تقلب در آزمون سراسری برای این افراد جدی بود. حتی برخی منابع در سازمان سنجش وقوع کلاهبرداری گسترده برای پذیرش بیش از هزار داوطلب در رشته های پرطرفدار را تایید کرده بودند.

دبیرخانه مبارزه با فقر و نابرابری آموزشی در تازه ترین واکنش ها در اطلاعیه ای خواستار حذف این دانشجویان از دانشگاه ها شد.

  سورپرایز یحیی برای داربی چیست؟

حتی کمیته 90 مجلس در گزارشی خواستار دعوت از این دسته از داوطلبان برای ثبت نام در دانشگاه شده است.

در چنین شرایطی یکی از اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات علمی مجلس در گفت و گو با «فراز» می گوید که دو شبهه در مورد این تقلب و جایگاه وزیر علوم دارد.

حسین امامی نماینده طرقبه و چناران در پاسخ به این سوال که برنامه کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در این خصوص چیست، توضیح می دهد: این موضوع در تعطیلات تابستانی مجلس که نمایندگان به شهرستان رفتند مطرح شد. در حوزه های انتخابیه خود شورش کنند. به همین دلیل باید در اولین فرصت یعنی فردا یکشنبه موضوع در مجلس پیگیری شود.

برداشت وزیر علوم از استفساریه مجلس اشتباه است

وی می گوید: کمیته آموزش و علوم این موضوع را در اولویت کار خود قرار خواهد داد. وزیر محترم علوم باید پاسخ دهند که چگونه چنین برداشتی از استفساریه مجلس داشته اند و بفهمند این حجم تقلب در کنکور از کجا و چگونه بوده است؟

امامی در خصوص اینکه آیا تفسیر وزیر علوم از استفساریه مجلس درست بوده است یا خیر، پاسخ داد: محتوای استفساریه مجلس به هیچ وجه با آنچه که وزیر محترم فهمیده بودند مطابقت نداشت و ایشان باید به این تفسیر استفساریه پاسخ دهند تا ببینیم. چگونه آن را فهمید

مراجعه به متن استفساریه مجلس نیز موید سخنان امامی درباره سوء تفاهم زلفی گل است. این استعلام به ماده 11 قانون مبارزه با تخلفات و جرایم در آزمون سراسری اشاره دارد. در این ماده آمده است: در صورتی که با تحقیقات فنی و علمی، بین نمرات و رتبه کسب شده متقاضی و سوابق تحصیلی، مغایرت های غیر متعارف آشکار و اساسی وجود داشته باشد، مانند مغایرت معدل دیپلم با پیش دانشگاهی. دوره با نمره و رتبه کسب شده در آزمون، با تایید کمیته ها پس از رسیدگی به تخلفات امتحانی، داوطلب در یک یا چند درس عمومی و اختصاصی مجدداً مورد بررسی قرار می گیرد. تعیین وضعیت امتحان نهایی آن داوطلب بر اساس نتایج آزمون مجدد به عهده کمیته های بدوی می باشد.

  نفس راحت پرسپولیس; خطری که گذشت

طرح تحقیق و تفحص مجلس این سوال را مطرح می کند که آیا کلمه داوطلب در ماده قانونی مذکور شامل افرادی می شود که به طور قطعی در دانشگاه ها و دانشکده ها پذیرفته شده اند؟

پاسخ نمایندگان پرسشنامه مذکور به شرح زیر است: خیر، کلمه داوطلب در این ماده شامل افرادی که در نهایت در دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی پذیرفته می شوند نمی شود.

این استفساریه در روز اول شهریورماه سال گذشته به تصویب مجلس رسید و شورای نگهبان در 27 شهریورماه آن را تصویب کرد.

تقلب نجومی؛ تصادفی یا سازمان یافته؟

نکته دیگر حجم زیاد کلاهبرداری و وجود این سوال است که آیا وقوع بیش از هزار مورد کلاهبرداری را می توان به هم ریخت؟ آن طور که حسین امامی توضیح می دهد این سوال یکی دیگر از شبهات مجلس است.

امامی به فراز می گوید: وسعت کلاهبرداری به نظر ما آنقدر زیاد است که به هر حال می توان به آن شک کرد. جعل در این جلد غیرقابل تصور است. اینکه من می گویم باید ریشه یابی کنیم به این نوع مسائل مربوط می شود که باید بررسی کنیم و ببینیم این حجم تقلب چگونه بوده و آیا در پشت پرده ماجرایی وجود دارد یا خیر.

او می‌افزاید: «هنوز نمی‌توانیم به طور قطعی بگوییم که آیا دست‌هایی پشت پرده این کلاهبرداری را تنظیم کرده‌اند یا خیر.» با این حال، میزان مشکل جای سوال دارد و این سؤال نیاز به بررسی دارد. اینها از جمله سوالاتی است که کمیسیون آموزش و علوم مجلس با وزیر محترم علوم در میان گذاشته و به دنبال شفاف سازی ابعاد آن خواهیم بود.

  قهرمانی کشور در مبارزه با ناشنوایان نفرات برتر معرفی شدند

دیدگاهتان را بنویسید