همایش ملی شاعر بلند آوازه کُرد «میرزا احمد داواشی» برگزار می شود

مدیر علمی پژوهشگاه تاریخ و فرهنگ پژوهشکده کردستان:

مدیر علمی تاریخ و مطالعات فرهنگی پژوهشکده کردستان دانشگاه کردستان گفت: در نوزدهم اردیبهشت ماه، همایش ملی شاعر شهیر مردمی منطقه غرب ایران «میرزا احمد دوشی» در کردستان برگزار می شود. دانشگاه.

به گزارش خبرگزاری موج کردستان

مسعود بیننده در نشست خبرنگاران کردستان گفت: پژوهشکده کردستان دانشگاه کردستان در نظر دارد با ایفای نقش مسئولیت اجتماعی و همچنین بسترسازی برای تشکیل و تقویت گفتمان علمی برای شاعران و فرهنگیان مناطق مختلف کردستان تحت عنوان مجموعه رویدادهای معنوی ایران، همایش ملی میرزا احمد دوشی، شاعر نامی منطقه غرب کشور را در 29 اردیبهشت ماه سال جاری در دانشگاه کرد برگزار می کند.

وی گفت: از 42 مقاله رسیده به دبیرخانه همایش میرزا احمد دوشی، 31 مقاله در قالب سخنرانی پذیرفته شده و چهار مقاله نیز در قالب پوستر ارائه می شود.

مدیر علمی گروه پژوهشی تاریخ و فرهنگ پژوهشگاه کردستان دانشگاه کردستان افزود: در این همایش دو سخنرانی کلیدی و 10 پنل تخصصی در طول برنامه های همایش برگزار می شود.

بیننده با اشاره به زندگی ادبی پربار این شاعر نامدار ادامه داد: میرزا احمد دوشی (1279-1359 ه. گویش های گورانی – خرمی و سورانی – جافی را می نویسند.

وی درباره دیگر ویژگی ادبی اشعار این شاعر پرآوازه گفت: میرزا احمد که از آخرین اعضای نسل شاعران گوران سرایی کردستان ایران در شهرستان روانسر از توابع استان کرمانشاه است. چشمانش را به جهان گشود و استعداد شعر و بداهه نوازی او در جغرافیای فرهنگی این منطقه که شامل طبیعت بکر و زیبای اورامانات، پاوه و جوانرود است، رشد و نمو یافته است.

دبیر علمی همایش میرزا احمد دوشی یادآور شد: میرزا احمد که به دوشی معروف است، معمولاً از نام کوچک خود احمد که از نام های مبارک پیامبر اسلام (ص) است در آیات خود استفاده می کند. خود استغاثه شعری او و پایان دادن به اشعارش با ستاره پیامی عمیق و ارزشمند دارد، به گونه ای که لقب دوشی در شایعات مشهور است و نام احمد با عنوان شعر او یکی است.

بیننده گفت: بی شک برگزاری چنین همایش هایی فرصتی برای حضور شاعران و شخصیت های ادبی و فرهنگی ایران در اقلیم کردستان و زمینه مناسبی برای تولید متون علمی درباره آنها و همچنین بستری خواهد بود. انتشار این نتایج علمی و پژوهشی

وی بیان کرد: این شاعران اگرچه در دایره وسیع زبان ها و فرهنگ های دیگر کمتر شناخته شده اند، اما صدای زندگی واقعی مردم عادی هستند و زبان جامعه و فرهنگ ما محسوب می شوند.



آیا این خبر مفید بود؟




خدمات سئو برای وب سایت ها