«پزشکان تنها» در مقابل اصولگرایان متحد

روز جدید :

«پزشکان تنها» در مقابل اصولگرایان متحد

«آرمان مروز» از آخرین فرصت «برای ایران» در 24 تیرماه خبر می دهد

آرمان امروز – عرفان بویوک نژاد: انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم برگزار شد و مردم با دیدی آگاهانه و روشنفکرانه پای صندوق های رای رفتند تا نهمین رئیس قوه مجریه را منصوب کنند.

پس از تمدید انتخابات تا ساعت 24 روز شنبه، درهای شعب اخذ رای بسته شد و شمارش آرا بلافاصله آغاز شد. نگرانی مردم از آینده چهار ساله کشور باعث شد بسیاری از هموطنان تا پاسی از شب اخبار مربوط به نتایج رای گیری را دنبال کنند.

دقایقی پس از پایان رای گیری، میزان مشارکت استانی اعلام شد که بیشترین مشارکت در استان خراسان جنوبی و کمترین آن در تهران بزرگ بود. خراسان جنوبی با 60.3 درصد و تهران بزرگ با 23 درصد.

پس از انتشار این خبر در رسانه ها، محسن منصوری، رئیس ستاد انتخاباتی سعید جلیلی با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) گفت: احتمال اینکه انتخابات ریاست جمهوری به ثانیه برود زیاد است. گرد.”

این در حالی بود که هنوز آمار مهم و دلایل قابل اثباتی منتشر نشده بود. جریان اصولگرایان اما از همان دقایق ابتدایی فهمیدند که مسعود مزیکیان رقیب پیشتاز آنهاست و توان شکست قاطع نماینده اصلاحات در دور اول را ندارند.

محسن اسلامی، سخنگوی ستاد انتخابات کشور، در ابتدای اعلام نتایج شمارش آرا، گفت که مسعود پرشکیان با اختلاف کمی نسبت به سعید جلیلی مقام اول را کسب کرده است، اما نکته جالب در مورد این آرا، فاصله زیاد بین این آرا است. مقام سوم محمدباقر قالیباف و مقام دوم.

محمدباقر قالیباف که یکی از مدعیان این دوره ریاست جمهوری بود و معتقد بود شانس او ​​برای ریاست جمهوری زیاد است و از سوی برخی اصولگرایان و چهره های ثابت جبهه حمایت می شود، نمی تواند در شمارش آرا حرفی برای گفتن داشته باشد.

کلیباف که در انتخابات مجلس دوازدهم عملکرد خوبی نداشت، حالا بار دیگر مهر شکست را در کارنامه سیاسی خود دارد. کلیباف با یک میلیون و ۲۶۵ هزار و ۲۸۷ رای در بهارستان به عنوان کاندیدای اول تهران در انتخابات مجلس یازدهم انتخاب شد، اما در انتخابات مجلس دوازدهم تنها ۴۴۷ هزار و ۹۰۵ رای کسب کرد. با این تعداد رای در مجلس دوازدهم، قالیباف با کمترین آرای روسای مجلس در دوره های اخیر در رتبه سوم قرار گرفت.

رامین آرین راد کارشناس سیاست داخلی بین الملل در گفت و گو با روزنامه آرمان امروز با اشاره به شکست محمدبکر کلیباف و کاهش محبوبیت وی در عرصه سیاسی ایران گفت: در این مقطع زمانی شخصیت و جایگاه محمدبکر کلیباف از دو جهت برای اصولگرایان به عنوان جبهه انقلابی یا پایدار مهم است.
وی ادامه داد: قالیباف از یک سو می تواند با حمایت از جلیلی در این برهه حساس شانس پیروزی این مرد را در دور دوم انتخابات افزایش دهد و اصولگرایان هم از قبل می دانند که بدون قالیباف کار سختی را مقابل نماینده مجلس خواهند داشت. جریان اصلاح طلب و اعتدال گرا . این کارشناس سیاسی با اشاره به ناتوانی جبهه انقلاب در ائتلاف تصریح کرد: اصولگرایان قصد دارند با ایجاد آشتی و همبستگی با محمدبکر کلیباف تمام توان خود را برای رسیدن به پیروزی سعیدجلیلی تحت عنوان جبهه انقلاب به کار گیرند. در هر صورت، بدون توجه به شکست سنگین کلیباف، او همچنان یک چهره نسبتاً تأثیرگذار برای جبهه انقلاب است زیرا تا چهار سال آینده ریاست مجلس را برعهده دارد.

وی در خصوص آینده سیاست خارجی ایران با سعید جلیلی گفت: در صورت پیروزی جلیلی، سیاست خارجی ایران بیشتر از گذشته معطوف به کشورهای آسیایی خواهد شد و در نهایت به بازی در میدان بریکس ختم می شود که برای بهبود وضعیت اقتصادی کشور چندان مفید نیست. ایران اگرچه FATF را نمی پذیرد، نخواهد بود.

آریانا راد ادامه داد: با سعید جلیلی هیچ موفقیتی در حل موضوع هسته ای حاصل نمی شود. چرا که سابقه مذاکرات شکست خورده جلیلی با غرب در زمان مدیریت پرونده هسته ای موید این گفته است. کشورهای اروپایی به همراه آمریکا در پرونده هسته ای از ماشه استفاده خواهند کرد و علاوه بر تحریم های آمریکا، تمامی تحریم های سازمان ملل علیه ایران اعمال خواهد شد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: با این ویژگی‌ها، خلأهای دور زدن تحریم‌ها به شدت بی‌اثر است و وضعیت اقتصادی ایران به وضعیت نگران‌کننده‌ای خواهد رسید.
لازم به ذکر است 58 هزار و 640 شعبه در 482 شهرستان شمارش و 24 میلیون و 535 هزار و 185 رأی کسب شد و مسعود بیزیکیان با 10 میلیون و 415 هزار و 991 رأی اول شد و سعید جلیلی با 9 میلیون و 473 هزار رأی در رده دوم قرار گرفت. با 298 رای وارد دور دوم انتخابات شدند و محمد باکر قالیباف که با وعده هایی چون سه سال مسکن رایگان، زمین رایگان برای خانواده های بی خانمان و واردات خودرو قصد جلب نظر موافقان و بدبینان اصولگرا را داشت، امید را از دست داد. امیدوارم چند سال دیگر قدرت را در پاستور بدست آوریم.

نکته قابل تامل در آرای ماخوزه رقابت بین آرای بداله و مصطفی پورمحمدی بود.
بر اساس آخرین آمار وزارت کشور مبنی بر تعداد آرای باطل از مجموع 24 میلیون و 535 هزار و 185 رأی، معادل یک میلیون و 56 هزار و 159 رأی باطل است. این در حالی است که 206 هزار و 397 رای برای پورمحمدی بوده است.

لازم به ذکر است که طبق نظر کارشناسان یکی از کاندیداهایی که توانست با کنترل کامل در مناظره ها حاضر شود مصطفی پورمحمدی بود که اختلافات وی با سعید جلیلی در فضای مجازی دست به دست شد.

بر اساس ماده ۱۲ قانون انتخاب رئیس جمهور، رئیس جمهور با اکثریت مطلق آرا انتخاب می شود. اکثریت مطلق آرا به این معنی است که شخص منتخب بیش از 50 درصد از کل آرای داده شده را به دست آورده است، در اینجا ملاک نه تنها آرای صحیح داده شده است، بلکه تعداد کل آرای داده شده نیز می باشد، اما اگر هیچ یک از نامزدها وجود نداشته باشد. از آنجا که انتخابات ریاست جمهوری اکثریت مطلق آرای ماخوذه را به دست آورد، در صورت عدم دستیابی، انتخابات به مرحله دوم کشیده می شود. بر اساس ماده 13 قانون انتخابات ریاست جمهوری: در صورتی که در مرحله اول هیچ نامزدی اکثریت مطلق را کسب نکند، انتخابات دو مرحله‌ای خواهد بود یعنی دو کاندیدایی که در مرحله اول بیشترین آرا را کسب کرده باشند در مرحله دوم شرکت خواهند کرد. .

اما بر اساس ماده 15 قانون مذکور، چنانچه در هر مرحله از انتخابات ریاست جمهوری به هر دلیلی فقط یک نامزد در صندوق باقی بماند، بلافاصله دستور شروع مجدد انتخابات صادر می شود.
به هر حال چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری به دور دوم رسیده است و مردم برای انتخاب رئیس دولت نهم جمهوری اسلامی ایران باید بار دیگر در ۲۴ تیرماه پای صندوق های رای بروند. سیاست گذاری مناسب، رویکرد معتدل، استفاده از کارشناسان متخصص و علمی و یکپارچگی می تواند سهم مهمی از آینده نزدیک کشورمان را فراهم کند.

این رویداد سیاسی دومین بار در تاریخ جمهوری اسلامی است. اولین انتخابات ریاست جمهوری که به دور دوم کشیده شد، نهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در سال 84 بود که در مرحله اول انتخابات، هاشمی رفسنجانی با کسب 21 درصد آرا و محمود احمدی نژاد با کسب 19.5 درصد آرا در مرحله دوم پیروز شدند.

نکته مهمی که باید به آن توجه کرد، انتظار تغییرات اساسی از رئیس جمهور آینده نیست. رئیس دولت چهاردهم که یکی از مسعود الجلیلی و سعید جلیلی خواهد بود قطعا بدون حمایت مردم کاری از پیش نخواهد برد اما با این حال مردم ایران چه خاکستری و چه اصلاح طلب و چه اصولگرا بله. امیدوارم فردی به عنوان رئیس قوه مجریه انتخاب شود که مردم و معیشت آنها را یکی از دغدغه های اصلی خود قرار دهد. چیزی که مسعود مزکیان قبل از دور اول انتخابات به آن اشاره کرد.

وی با بیان اینکه شکاف بین مردم و دولت باعث ترس از تصمیمات مهم و عدم اعتماد به حمایت آنها شده است، تصریح کرد: اگر از مردم بپرسیم رئیس جمهور چه مشکلاتی را باید حل کند، اکثریت قریب به اتفاق مردم می گویند مسائل اقتصادی مانند تورم، اختلاف درآمد و مخارج، بیکاری، بی‌ثباتی سیاست‌ها، وضعیت بانک‌ها، مالیات‌های غیرموجه و مواردی از این دست و در مرحله بعد به سیاست خارجی و روابط جهانی و مسائل اجتماعی و فرهنگی اشاره می‌کنند.
لازم به ذکر است موضوع مهمی که می تواند به مردم در انتخاب کاندیدای اصلح کمک کند، برگزاری حرفه ای و اصولی مناظره های تلویزیونی است و دو نامزد راه یافته به دور دوم انتخابات باید در این راستا برنامه های ویژه ای داشته باشند.

محمدصالح مفتاح، دبیر ستاد انتخاباتی سیما در این باره گفت: مناظره ها حالت های مختلفی خواهد داشت. یک سری برنامه های جدید پیشنهاد می شود تا از فعالیت های میدانی کاندیداها کاسته نشود. این برنامه ها در نوع تنظیم و تعداد و ساعات پخش گنجانده شده است.
وی ادامه داد: علاوه بر این بحث انعکاس اخبار افزایش می یابد و با توجه به اینکه تعداد نامزدها دو رقمی شده است، فرصت بیشتری برای پوشش خبری خواهیم داشت.

پیمایش به بالا