طولانی شدن روند واردات خودرو این موضوع را به معمایی حل نشدنی تبدیل کرده است. به گفته جلال رشیدی کوچی، نماینده مجلس، ممانعت از سازمان استاندارد عامل اصلی این مشکل است.
از سال ۱۳۹۶ و با ممنوعیت واردات خودرو، همواره زمزمه آزادسازی واردات به گوش می رسد. ضمن اینکه بیش از یک سال از تصویب مصوبه واردات خودروهای صفر کیلومتر می گذرد اما مشاهده می شود که واردات هنوز وارد فاز اجرایی نشده و به صورت بسیار محدود و قطره چکانی انجام می شود.
بنابراین پیش بینی می شود در ابتدای واردات مشکل جدی به وجود بیاید که این مدت طولانی به تعویق افتاده است.
جلال رشیدی کوچی نماینده مجلس چندی پیش به اخزتان آنلاین گفت: پس از گذشت یک سال از تصویب مصوبه جدید واردات خودرو، مشاهده می شود که حتی یک خودرو وارد کشور نشده و یا به صورت بسیار محدود وارد کشور نشده است. مدت، اصطلاح. مسیر.
وی ادامه داد: این سوال را پیگیری کرده ام و به نکات جالبی رسیده ام. صادقانه بگویم، به نظر نمی رسد سازمان استاندارد آنطور که باید با این موضوع همراه باشد. سازمان استاندارد جلوی این موضوع را گرفت. من اطلاعات را تکمیل می کنم تا در مورد سند صحبت کنم.
کوچی در ادامه توضیح داد: با توجه به تایید استاندارد، هنوز موفق به واردات خودروهای جدید نشده ایم. در نوع خود عجیب است که سازمان استاندارد از خودروهای شرکت هایی مانند تویوتا یا نیسان که نمی دانم با چه سیستم استانداردی شکایت می کند، عجیب است.
اما رئیس سازمان ملی استاندارد ایران پاسخ داد: «به نوعی شرایط استانداردسازی واردات خودرو را تسهیل کردیم تا میلیونها خودرو وارد کشور شوند.» سازمان ملی استاندارد برای شکستن بازار انحصاری خودرو تلاش کرد در خصوص تسهیل واردات میلیونی خودرو به کشور می توان وارد کرد. (تسنیم)
مهم ترین دلیل تغییر شغل و عدم واردات خودرو ممکن است کمبود بودجه کافی برای تخصیص به واردات خودرو باشد. همانطور که مشخص است، این تنش ها در مورد آزادسازی واردات ممکن است ناشی از کمبود ذخایر ارزی دولت باشد.
بر اساس گزارش صندوق بین المللی پول، ذخایر ارزی ایران در سال 2017 به 95.1 میلیارد دلار رسید که در سال 2018 به 121.6 میلیارد دلار افزایش یافت، اما پس از لغو برجام، میزان این ذخایر کاهش قابل توجهی داشته و با وجود افزایش این ذخایر. میزان ذخایر موجود در ایران نسبت به سال گذشته 30 میلیارد و 800 میلیون دلار برآورد شده است.
از سوی دیگر، این مقام آگاه بر اساس مصاحبه ای که تجارت نیوز با کاکایی، کارشناس بازار داشت، خاطرنشان کرد: مشکل اصلی کشور مشکل تامین ارز است و در بازارهای مختلف با همین مشکل عرضه ارز مواجه هستیم. صنایع این مشکل به حدی جدی است که برخی خودروسازان مجبور به ارائه ارز و روش های دیگر می شوند تا چرخه تولید آنها با مشکل مواجه نشود.
همچنین بر اساس اصلاحیه اخیر هیئت وزیران در آیین نامه قانون بودجه سال جاری، خرید خودروهای خارجی برای دستگاه های اجرایی ممنوع شد.
همه این شواهد حاکی از وجود مشکل در تامین نرخ ارز است و قطعا سایر کالاهای اساسی مانند محصولات کشاورزی یا دارویی بر واردات خودروهای خارجی اولویت دارند. امیدواریم امسال مشکلات ارزی کشور برطرف شود و با توافق برجام، دولت بتواند طبق برنامه ریزی ها، خودروهای نو و کارکرده وارد کند.