بعد-تعداد افرادی که در چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کرده اند بسیار زیاد است و به نوعی می توان گفت که از هر صنف، حزب و گروهی نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کرده اند.
بر اساس گزارش فردا، به گفته سخنگوی ستاد مشارکت مردمی کشور در انتخابات ریاست جمهوری، ظرف 5 روز از ثبت نام 80 نفر برای ثبت نام در انتخابات ریاست جمهوری به ستاد انتخابات مراجعه کردند. افرادی که باید به تایید شورای نگهبان برسند اما برخی از کارشناسان سیاست داخلی معتقدند بسیاری از این افراد با رد صلاحیت مواجه خواهند شد.
افراد ثبت نام شده بسیار متفاوت هستند – از نظامی گرفته تا معاونان وزیر، نمایندگان مجلس و حتی اساتید دانشگاه. اما این تعداد ثبت نام با سوالاتی از جمله اینکه آیا این تعداد ثبت نام مثبت است و انگیزه یا دلیل این حضور در وزارت کشور برای ثبت نام در انتخابات ریاست جمهوری چیست؟ ناصر ایمانی، فعال سیاسی اصولگرا در گفتگو با فرارو او به این سوالات پاسخ داد:
چرا 80 نفر در انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کردند؟
ناصر ایمانی به فرارو گفت: «تعداد بالای ثبت نام در این حجم را نمی توان به عنوان یک پدیده مثبت ارزیابی کرد. یا آقایانی که ثبت نام کرده اند از شأن و جایگاه ریاست جمهوری خود اطلاعی ندارند یا خدای ناکرده حیثیت ریاست جمهوری در جمهوری اسلامی به حدی کاهش یافته که همه مردان خود را موظف به حضور در این صحنه می دانند و آن مشکل این است که چرا افراد مختلف فکر می کنند این فرصت را دارند که رئیس جمهور کشور یا به عبارتی مرد دوم کشور شوند. این مشکل می تواند دلایل مختلفی داشته باشد که من به یکی از آنها اشاره می کنم. در قانون اساسی ما آمده است که «رجل سیاسی»، هیئت محترم نگهبان، هر فردی را که به هر نحوی فعالیت سیاسی کرده باشد، رئیس جمهور می داند و این در کنار سیاسی بودن، یکی از نیازهای مهم رئیس جمهور است. وی از نظر مدیریت و توانایی اجرایی از درک و تجربه کافی برخوردار است.»
وی افزود: بدیهی است که هیئت محترم نگهبان کمتر به این جنبه توجه می کنند و به عنوان مثال فردی که نماینده مجلس است مهارت و تجربه کار اجرایی را ندارد و آن فرد نباید ثبت نام کند، اما افتخاری هیئت نگهبان نیز صلاحیت این افراد را در دوره های قبل تایید کرده است فردی که در پست های فکری، مشورتی، شوراهای مشورتی بوده است، لزوماً توانایی کار اجرایی را ندارد. اگرچه ممکن است یک فرد سیاسی باشد. به نظر من این افراد نباید تایید شوند و این در حالی است که آنها را تایید می کنند و به همین دلیل است که شاهد این صحنه هستیم که وزیری که سمت رهبری نداشته است مثلا وزیر فرهنگ یا نماینده مجلس یا شخصی که به صورت رسمی عضو است دولت ثبت شده است. این در حالی است که این افراد با وجود اینکه ممکن است شخصیت های سیاسی باشند، هیچ سابقه رهبری ندارند. لازم نبود به تایید شورای نگهبان می رسید».
این فعال سیاسی اصولگرا گفت: نتایج اقدامات شورای نگهبان و سایر نهادها در سال های گذشته را رصد می کنیم. اگر روال طوری تنظیم می شد که وقتی رئیس جمهور اعلام می شود، 3-4 نفر دیگر نمی بینند ثبت نام کنند، طبیعتاً انتخابات به صورت محدودتر برگزار می شود، اما در سال های گذشته تعابیر مختلفی داشتیم که مردم افراد مختلف به خود اجازه ورود می دهند و به محض اینکه فردی مثلاً یک دوره معاون وزیر یا نماینده مردم بوده است می تواند برای ریاست جمهوری ثبت نام کند. به نظر من این یک نقص است و برای انتخابات پیش رو باید به فکر قوانین موجود بود که اجازه ثبت نام را به هر فردی نمی دهد. اکنون 80 نفر ثبت نام و 6 نفر واجد شرایط هستند. نام بقیه رد صلاحیت می شود و در نتیجه اعتراضات و تنش های سیاسی بیشتر می شود و این خوب نیست.»