چگونه Sedawasima از سریال هشاشین ترسید؟

چگونه Sedawasima از سریال هشاشین ترسید؟

مدیرکل نظارت و اجرای سترا گفت: سریال حشاشین روایتی انحرافی از اسلام را نشان می دهد و ممنوع التصویر است. صحبت از انحراف از اسلام در جایگاه مراجع و علمای دینی است که باید با بررسی مطالب این گونه مسائل را به جامعه توصیه کنند اما سریالی را که در کشور دیگری ساخته شده و به راحتی در اینترنت قابل دسترسی است را ممنوع کنند. صحبت های مدیرکل نظارت بر ستار عجیب است. ایران سال ها فرصت داشته تا تمام روایت های تاریخی خود را به بهترین شکل ممکن به سریال تبدیل کند و تصویری جدید از تاریخ خوانی ایرانیان به نمایش بگذارد، اما اکنون مشغول ایجاد محدودیت برای سریال های مصری است.

رضا درسکار، کارشناس و منتقد سینما، درباره توقیف سریال خشاشین در ایران به طلسم گفت: این اقدام صدا و سیما خنده دار است زیرا فکر می کنند هنوز دوران قفل و گرفتن است. توقیف سریال خشاشین یعنی چه؟ آنها قوانین متعددی را در ایران تصویب کرده اند و معتقدند که می توانند محصولات خارجی را نیز محدود کنند. این تریبون ها برای تفاوت اندکی با رادیو و تلویزیون ساخته شده اند و تقریباً همین کار را کرده اند و به اخلاق ایرانی نزدیک ترند. اما سریال هشاشین اصلا نیست، مگر پلتفرم های محلی که می توانند از آن جلوگیری کنند. در فضای اینترنت می توانید هر کاری انجام دهید و سریال تماشا کنید. در گذشته سریال عمر را با حضور چند بازیگر ایرانی ساختند.

وی در خصوص اقدامات متولیان فرهنگی برای ساخت سریال های تاریخی نیز گفت: کاری نمی کنند و در تاریخ می مانند. در این فرآیند تطهیر و همسان سازی، افراد در جایگاه های فرهنگی قرار می گیرند که بر اساس ایده دهه شصت عمل می کنند و می گیرند و بسته می شوند، در حالی که ربطی به شرایط امروز ندارد. یک مسئول فرهنگی باید جلوتر از مسائل سیاسی و فرهنگی باشد اما مسئولان فعلی اصلا در جریان نیستند.

وی افزود: سریال مختار نقدهای متفاوتی دارد، در زمان پخش این سریال به عراق رفتم، موکب هایی به نام مختار بود و تصویر فریبرز عرب نیا در آنجا پخش شد. یعنی موفق شدیم اگر کاری انجام دهیم روی دنیا تاثیر می گذارد اما وقتی اقدام نکنیم و محدودیت هایی برای کشورهای دیگر ایجاد کنیم، تاثیری ندارد.

دراشکار درباره توانایی ایران در ساخت فیلم تاریخی گفت: فراوانی منابع فرهنگی یکی از مختصات دنیای امروز است. ایران به عنوان یک کشور فرهنگ ساز، پیشتاز سینمای منطقه نیز هست. ما برخلاف سایر مشکلات، نیروی انسانی بالغ و نخبه ای در سینما داریم، اما آنها را با محدودیت منتشر کردیم، بعد نگران ساختن تاریخ ایران در کشورهای دیگر هستیم. ما باید نگران داشته هایمان باشیم. حالا 40 سال است که سینما و سریال های ایرانی نزدیک به 300 میلیون فارسی زبان را در سراسر جهان به تلویزیون آورده است، اما چرا از خشاشین می ترسیدند؟ رفتار دولت در سینما این گونه است که اگر رونالدو و مسی را در تیم داشته باشیم، اما به آنها بگوییم برو خانه، آن وقت از بازیکنان افغان و مصری تیم مقابل می ترسیم!

پیمایش به بالا