رئیس اداره برنامه و برنامه وزارت آب و خاک جهاد کشاورزی:
رئیس اداره برنامه ریزی و برنامه ریزی اداره آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی از اجرای طرح ادغام حدود 65 هزار هکتار از اراضی شمال کشور با سرمایه گذاری چینی خبر داد.
به گزارش خبرگزاری مازندران موج
نادر علیزاده در حاشیه بازدید رئیس و معاونین سازمان جهاد کشاورزی مازندران وی در خصوص اجرای طرح یکپارچه سازی شالیزارهای روستای بزمینان شهرستان آمل گفت: مدت زمان اجرای این طرح بزرگ برای زیرساخت ها و آب و خاک کشور حدود 3 سال است و پیش بینی های لازم و برای این طرح طرح هایی تهیه شده است.
وی ادامه داد: اجرای طرح یکپارچه سازی اراضی زراعی در کاهش هزینه های تولید از نظر استفاده از ماشین آلات در مراحل کاشت، برداشت و برداشت، افزایش راندمان تولید، مدیریت مصرف آب و جلوگیری از تغییر کاربری موثر است.
رئیس اداره برنامه ریزی و برنامه ریزی وزارت آب و خاک زیرمجموعه وزارت جهاد کشاورزی گفت: ظرفیت های خوبی در حوزه کشاورزی در استان های شمالی کشور وجود دارد و با اجرای طرح تجمیع اراضی، به ویژه در شالیزارها امکان برنامه ریزی برای کشت دوم در این استان ها وجود دارد.
وی افزود: هدف نهایی از اجرای این طرح، گنجاندن استفاده و نیاز کشاورزان استان های شمالی کشور با ظرفیت سرمایه گذاری خارجی با توجه به نقش مهم این استان ها در تامین امنیت غذایی کشور است. .
علیزاده با بیان اینکه کار تجهیز، نوسازی و تجمیع اراضی کشاورزی بر خلاف انتظار آسان نیست، تصریح کرد: یکی از دشواری های این طرح به ویژه در استان های شمالی کشور از جمله مازندران، تملک و کاهش اراضی است. طی چند سال اخیر که یک روند بوده، اجرای این طرح به تعویق افتاده یا متوقف شده است.
وی با بیان اینکه برای دوره 20 ساله اجرای طرح یکپارچه سازی و نوسازی اراضی کشاورزی کشور حدود یک میلیون و 600 هزار هکتار اجرا شده است، گفت: تاخیر زیادی در اجرای طرح وجود دارد. این طرح زیرساختی بزرگ و مهم که باید با مدیریت و برنامه ریزی هدفمند جبران شود.
باید بگویم؛ قانون یکپارچه سازی اراضی کشاورزی در سال 1384 به منظور یکپارچه سازی زمین های کشاورزی و جلوگیری از تکه تکه شدن زمین تصویب شد و آیین نامه اجرایی آن در سال 1394 تدوین و ابلاغ شد.
آنچه مانع اجرای این قانون می شود قانون ارث است که بر اساس آن تخریب زمین کشاورزی توسط وراث یک عمل قانونی و شرعی تلقی می شود.
اکنون پس از 17 سال، قانون جلوگیری از تکه تکه شدن اراضی کشاورزی در 265 شهر و در زمینی به مساحت 166 هزار هکتار به صورت آزمایشی اجرا شده است.