کمال حرازی با بیان اینکه ایران از هر نظر آماده کمک به همه کشورهای منطقه است، تصریح کرد: اگر اسرائیل تهدید کند، البته کشورها ساکت نخواهند ماند و به همین دلیل اعلام کردم که اگر اسرائیل جرأت کند و تهدید کند، ما می تواند دکترین هسته ای ما را بازنگری کند. آمریکایی ها واکنش نشان دادند و نظرشان را گفتند. اولاً ما خواهان سلاح هسته ای نیستیم و فتوای رهبری بر این اساس است. اما اگر دشمن شما را تهدید کند چه باید کرد؟
کمال حرازی رئیس شورای راهبردی روابط خارجی تاکید کرد: بیگانگان با ایران هراسی سعی دارند کشورهای منطقه را نگران کنند و بگویند اگر ایران قوی است باید از آن بترسید. در حالی که قدرت نظامی ایران فقط برای دفاع از خود است. ایران سه قرن است که هیچ جنگی را آغاز نکرده است اما اگر مورد حمله قرار گیرد از خود دفاع می کند.
به گزارش تسنیم، کمال حرازی با بیان اینکه ایران از همه نظر آماده کمک به همه کشورهای منطقه است، اظهار داشت: یکی از مشکلات منطقه مشکل هسته ای است. اسرائیل سلاح هسته ای دارد و با کمک اروپا و آمریکا به آن دست یافته است. ما منطقه ای بدون سلاح هسته ای می خواستیم و می خواهیم. ما و مصر در مجمع عمومی سازمان ملل از این ایده دفاع می کنیم. راه حل این است که اسرائیل خلع سلاح شود و اگر این کار انجام نشود منطقه عاری از سلاح محقق نمی شود و رقابت هسته ای تشدید می شود. اگر اسرائیل تهدید کند، مسلما کشورها ساکت نخواهند بود و به همین دلیل اعلام کردم که اگر اسرائیل جرأت کند و تهدید کند، ممکن است در دکترین هسته ای خود تجدید نظر کنیم. آمریکایی ها واکنش نشان دادند و نظرشان را گفتند. اولاً ما خواهان سلاح هسته ای نیستیم و فتوای رهبری بر این اساس است. اما اگر دشمن شما را تهدید کند چه باید کرد؟
آیا حرمسرای قذافی را خوانده اید؟ ادامه مطلب…
حرازی در سومین نشست گفتوگوهای ایرانی و عربی با عنوان «همکاری و تعامل» تاکید کرد: به نظر من باید قوی باشیم و اگر بتوانیم بدون حمایت بیگانگان و با تکیه بر داشتههای خود قوی باشیم. می تواند پاسخ لازم را به پرخاشگری بدهد. ما از قدرت همه کشورهای منطقه استقبال می کنیم. برخی از مردم فکر می کنند که قدرت دولت ها مایه نگرانی است، اما کاملا برعکس است. وقتی همه قوی باشند، منطقه قوی خواهد شد.
وی در این نشست که به میزبانی شورای راهبردی روابط خارجی و با حضور حسین امیرعبدلاخیان وزیر امور خارجه و برخی سفرا و نمایندگان کشورهای عربی برگزار شد، افزود: آمریکایی ها گفتند دیپلماسی بهترین راه است. اما شما کسانی بودید که از دیپلماسی فرار کردید و از برجام خارج شدید، شما آماده بازگشت به میز مذاکره نیستید. ما معتقدیم که دیپلماسی بهترین راه است و برای بازگشت برجام آماده هستیم.
حرازی تاکید کرد: بیگانگان با ایران هراسی سعی دارند کشورهای منطقه را نگران کنند و بگویند اگر ایران قوی است باید از آن بترسید. در حالی که قدرت نظامی ایران فقط برای دفاع از خود است. ایران سه قرن است که هیچ جنگی آغاز نکرده است، اما اگر مورد حمله قرار گیرد از خود دفاع می کند. این سنت ایرانیان است. ایرانیان جاهلی به یاری یمنی ها در برابر هجوم حبشه ها شتافتند و به آنها کمک کردند. این سنت ایران است که به یاری مستضعفان می شتابد.
وی افزود: در سال های اخیر که داعش جان منطقه شده است، ایران به کمک کشورهای منطقه رفته است. ما خود به خود به عراق و سوریه نرفتیم، آنها از ما خواستند. و امروز اگر کشوری بخواهد کمکش می کنیم.
حرازی با اشاره به مذاکرات حماس و رژیم صهیونیستی گفت: اصولا اسرائیلی ها قابل مذاکره نیستند و حتی اگر به توافق برسند در عمل آن را مخدوش می کنند. آنها در مقاطع مختلف با حمایت آمریکا توافقات را به بیراهه کشاندند. نمونه بارز آن توافقنامه اسلو است. در روزهای اخیر شاهد بودیم که با وجود موافقت حماس، اسرائیلی ها آن را نپذیرفتند و به رفح حمله کردند. اسرائیل فقط با زبان زور وارد میدان می شود و مذاکره کننده جدی نیست.
رئیس شورای راهبردی روابط خارجی تصریح کرد: زمان آن فرا رسیده است که طرفین توافقنامه امنیت جمعی ایجاد کرده و زمینه برقراری صلح در منطقه را فراهم کنند. در کمال تعجب، برخی کشورها تحت فشار آمریکا روابط خود را با اسرائیل عادی کردند. اما آنها آمادگی تقویت روابط خود با ایران را ندارند. اگر ملاک آنها قدرت باشد، ایران هم قدرتمند است. ایران در عملیات True Promise نشان داد که چه قدرتی دارد.
وی خاطرنشان کرد: مبرم ترین موضوع ما جنگ غزه است و همه باید تلاش کنند تا این جنگ پایان یابد. متأسفانه با حمایت آمریکا این جنگ همچنان ادامه دارد. سلاح های مرگبار در اختیار رژیم صهیونیستی قرار می دهند و از سوی دیگر برای مردم عادی که شهید می شوند اشک تمساح می ریزند. آیا این قابل قبول است؟
حرازی همچنین گفت: کشورهای اسلامی تلاش کرده اند و بیانیه های خوبی صادر کرده اند اما بیانیه کافی نیست. انتظار می رود دولت های اسلامی رژیم را تحریم کنند. آنها همچنین کشورهای اروپایی و آمریکا را تحت فشار قرار دادند. افکار عمومی در سراسر جهان بیدار هستند و علیه سیاست های آمریکا و اروپا در کشورهای مختلف کار می کنند.
وی با بیان اینکه چرا کشورها نباید با ایران که قدرتمند و قوی و دارای منابع غنی است روابط خود را توسعه دهند، گفت: ایران در حوزه فناوری توانسته به فناوری برتر دست یابد. البته پیشرفت تکنولوژی به این معنا نیست که شما با کشورهای دیگر مرتبط نیستید. اما باید درون زا باشد. نه اینکه شما تکنولوژی از. دیگران را بخرید. با وجود همه تحریم ها، ایران توانسته است به فناوری های زیادی دست یابد. نمونه آن فناوری هسته ای است. تنها اراده ایران توانست بر فناوری هسته ای مسلط شود.
رئیس شورای راهبردی روابط خارجی افزود: بنیان شرکت های دانش بنیان درون زا است. ما آمادگی داریم این تجربه را با کشورهای همسایه به اشتراک بگذاریم. این یکی از موضوعات این نشست است. امیدوارم بعد از این جلسه از برخی فناوری ها بازدید شود.
حرازی همچنین پیشنهاداتی را ارائه کرد: اول اجماع در مورد پایان جنگ دوم غزه، اجماع در مورد توسعه ژئوپلیتیکی پس از جنگ و در نهایت اجماع در مورد همکاری امنیتی در منطقه برای برقراری صلح.