سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی در پاسخ به خبرنگار مبنی بر گران فروشی اسنپ فود گفت: گران فروشی قطعا تخلف است و در حال پیگیری هستیم.
محمدعلی اسفنانی سخنگوی سازمان جنایی کشور امروز یکشنبه 28 آذر 1402 در حاشیه نشست خبری و در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار رکنا در پاسخ به این سوال که وضعیت برخورد با تخلفات اسنپ فود که با روش های مختلف نان را گران می فروشد و یا مشتری مجبور به سفارش نان گران می شود، گفت: گران فروشی قطعا تخلف است. این موضوع در حال بررسی است و در حال جمع آوری آمار هستیم و به محض اینکه نتیجه گرفتیم شما را به روز می کنیم.
اسفنانی در ادامه نشست خبری اظهار کرد: از ابتدای سال تاکنون 454 هزار و 884 پرونده به تعزیرات منتقل شده که از این تعداد حدود 430 هزار پرونده منجر به صدور رأی و مختومه شده است.
تکنولوژی نهایی برای درمان زانو درد در دستان پزشکان است! ◗شماره خود را وارد کنید◖
وی درباره حوزه های مختلف تشکیل شده در تعزیرات ادامه داد: 334 هزار پرونده کالا و خدمات در تعزیرات تشکیل شده و از ابتدای سال تاکنون 319 هزار پرونده مختومه شده است، همچنین 89 هزار و 145 پرونده با موضوع قاچاق کالا و ارز تشکیل شده است. ، با 87 هزار و 169 پرونده مختومه شده است.
اسفنانی از تشکیل 31 هزار و 700 پرونده در حوزه بهداشت و درمان خبر داد و ضمن هشدار به مردم، به معاونت بهداشتی وزارت بهداشت و دانشگاه های علوم پزشکی نیز هشدار داد که گزارش تخلفات مراکز درمانی غیرمجاز را به تعزیرات حکومتی ارجاع دهند.
سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی خاطرنشان کرد: اخیراً برخی از درمانگاه های غیرمجاز به ویژه در تهران فعالیت می کنند، در حالی که مجوز لازم را ندارند، افراد غیرمتخصص را به کار می گیرند و مرتکب تخلف می شوند و گاهی این اقدامات نیز مجرمانه تلقی می شود. و حتی برخی از آرایشگاه های زنانه نیز اقداماتی انجام داده اند و می گویند دخالت در امور پزشکی محسوب می شود.
اسفنانی در خصوص مرگ بیماران در کلینیک های پزشکی افزود: این موضوع در صلاحیت مراجع کیفری نیست و دستگاه قضایی با آنها برخورد خواهد کرد.
مقداری وجوه اضافی شهریه مدارس به خانواده ها بازگردانده شد
وی در خصوص پرونده های مهم و کشوری افزود: 2 دبیرستان غیرانتفاعی به دلیل اضافه شارژ و اضافه بار خدمات به مبلغ سه هزار و 550 میلیارد ریال جریمه و دستور عودت وجوه اضافی به خانواده ها صادر شد.
اسفنانی اضافه کرد: با مساعدت وزارت آموزش و پرورش این متخلفان وارد شدند و البته حتی در صورت عدم گزارش وزارت آموزش و پرورش از نظر تکلیف قانونی مجازات هایی در نظر گرفته می شود.
وی در خصوص پرونده واردات ماشین آلات گفت: این شرکت در موضوع قاچاق و سایر تخلفات 2 میلیارد و 746 میلیون ریال بدهکار است که علاوه بر جریمه شخص حقوقی، متهمان نیز به پرداخت جریمه محکوم شدند.
سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی گفت: در یک مورد 963 تن گندم به ارزش 144 میلیارد ریال احتکار شد و متخلفان به جریمه 10 برابری کالا محکوم شدند.
اسفنانی با اشاره به حکم 2 هزار میلیارد ریالی یک شرکت پتروشیمی در کردستان گفت: موضوع این پرونده قاچاق 3 هزار و 500 تن بنزین سوپر بوده و متخلفان علاوه بر محرومیت مدیری به جزای نقدی محکوم شدند. شرکت به مدت 2 سال
خودروسازان محکوم شدند
سخنگوی DNSK به پرونده های خودرو اشاره کرد و تصریح کرد: در پرونده های مربوط به خودروسازان از ابتدای سال تاکنون حدود 2665 پرونده در DCC تشکیل و 2270 پرونده مورد رسیدگی قرار گرفته و خودروسازان دریافت کرده اند. 798 پرونده 1620 میلیارد ریال محکوم شده است.
در مورد صلاحیت سازمان جنایی، آیا این سازمان به تخلفات و اخاذی از نهادهای دولتی و همچنین معاملاتی مانند دفاتر اسناد و دارالترجمه های رسمی نیز وارد می شود؟ وی گفت: حدود اختیارات و صلاحیت های سازمان تعزیرات حکومتی در قانون مجازات مصوب مجمع تشخیص مصلحت نظام و قانون صافی نظام و کلیه جرایم گران فروشی، کلاهبرداری، احتکار، اختفا و امتناع از عرضه تعیین شده است. تحت صلاحیت این سازمان هستند. صرف نظر از اینکه متخلف و اتحادیه مشمول حقوق خصوصی باشند یا مراکز دولتی.
اسفنانی تصریح کرد: هر فردی که مرتکب تخلف شود در صلاحیت تعزیرات حکومتی است اما برخی از مراکز دارای قوانین خاصی هستند، به عنوان مثال دفاتر اسناد رسمی و خدمات ترجمه از جمله مراکزی هستند که قوانین خاصی دارند و در صلاحیت تعزیرات حکومتی نیستند.
سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی درباره رسیدگی به تخلفات شرکت های هواپیمایی گفت: مراجع متعددی مدعی تعیین قیمت بلیت هواپیما هستند. باید در این رابطه توجه شود تا بتوانیم به تخلفات احتمالی وارد شویم.
افنانی افزود: مرجعی که قیمت بلیت را تعیین می کند باید همه عوامل موثر بر قیمت را در نظر بگیرد. اکنون مبنای اعمال تحریم ها قیمت اعلام شده از سوی سازمان حمایت از مصرف کننده و تولیدکنندگان است و همچنان شاهد گرانی هستیم.
سخنگوی سازمان جنایی در مورد میزان جریمه های دریافتی در سال جاری گفت: وصول جرایم سازمان جنایی نسبت به سال گذشته 83 درصد افزایش داشته و مبلغ آن حدود 38 هزار میلیارد ریال است که در حساب کاربری واریز شده است. خزانه دولت
منبع: رکنا