حذف ارز 4200 تومانی یک باور جمعی است/دولت در حذف ارز ترجیحی حفظ قدرت خرید مردم را در نظر بگیرد.

ساعت: 11:33
تاریخ انتشار: ۱۳۰۰/۱۰/۲۰
کد خبر: 1797919

نظری با بیان اینکه حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی یک باور جمعی است، گفت: حذف ارز ترجیحی رونق زیادی در بحث دام و گندم خواهد داشت و شوک جدی به بازار وارد می کند. .

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا ؛ به نقل از دیار آفتاب; علیرضا نظری عضو کمیسیون کشاورزی مجلس با حضور در خبرگزاری دیارآفتاب درباره مصوبه دولت و مجلس مبنی بر لغو ارز ترجیحی 4200 تومانی حذف شد و تنها 6 قلم گندم، دارو، روغن، جو و … کنجاله سویا و ذرت باقی ماند.

نظری افزود: صحبت ها این بود که دولت ارز ترجیحی را از 4 محصول از 6 محصول دیگر حذف کند و ارز گندم و داروی دولت را حفظ کند و طرح اولیه هم همین بود، اما اخیرا متوجه شدیم که دولت اساسا تمام ارز را در سال جاری ارائه کرده است. او حتی اولویت گندم و دارو را حذف کرد.

نظری گفت: تفاوت نرخ واقعی ارز در بازار با ارز 4200 تومانی آنقدر زیاد است که وسوسه انگیز است. این در مورد تغییر حمایت دولتی نیست.

وی با اشاره به اینکه حذف ارز 4200 تومانی یک باور جمعی است، گفت: حذف ارز ترجیحی رونق قوی در بحث نهاده ها و گندم خواهد داشت و شوک جدی به بازار وارد می کند.

سخنگوی خمین ادامه داد: یکی از موضوعاتی که در بحث واردکنندگان مطرح است این است که بعداً با نصف ارز چه کسانی یا چه چیزی را می خواهند وارد کنند. آیا باز هم محدود به چند نفر می شود و انحصار ایجاد می شود یا از محدوده واردکنندگان مواد اولیه فراتر می رود؟»

نظری با بیان اینکه موضوع دیگر سازوکار تامین ارز نیمایی برای واردات است، گفت: منبع ارز نیمایی دولت نیست، زیرا صادرکنندگان این ارز را وارد سامانه می کنند و دولت باید آن را بین واردکنندگان ارز از آن محل توزیع کند. وی گفت: دولت باید قول دهد که این سازوکار را فراهم کند.

عضو کمیته کشاورزی افزود: از سوی دیگر انبارهای معاونت پشتیبانی و دامپروری وزارت جهاد کشاورزی باید حداقل به مدت دو ماه در کشور دارای مواد اولیه لازم برای مدیریت غیرعادی باشد. رویدادهای بازار، اما موضوع این است که آیا وزارت جهاد کشاورزی این کار را می کند یا خیر.

این نماینده مجلس با تاکید بر اینکه در بحث حذف ارز ترجیحی باید به تولیدکنندگان توجه ویژه شود، گفت: وقتی مردم نیمی از ارز را به یکباره تولید می کنند، مشخص است که هزینه ها در حال افزایش است، بنابراین اگر مرغ وجود داشته باشد نیاز به سرمایه در گردش دارند. مزرعه «20 هزار واحد با 2 میلیارد تن سرمایه در گردش می توانستند فعالیت کنند، الان باید 20 میلیارد تن سرمایه در گردش باشد، حالا بانک مرکزی این زیرساخت ها را برای تامین این سرمایه در گردش فراهم کرده است.

نظری با بیان اینکه وقتی قیمت تولید بالا می رود قدرت خرید مردم هم کاهش پیدا می کند، گفت: به عنوان مثال وقتی قیمت مرغ از 30 هزار تن به 60 هزار تن در کیلوگرم می رسد که پیش بینی هم هست، دولت باید حمایتی 4200 تنی بدهد. به واردکننده برای تقویت مصرف کننده با آن به ریال.

نماینده مردم خمین خاطرنشان کرد: دولت باید حفظ قدرت خرید مردم را دیده باشد، باید مشخص کند که چه تعداد و در کدام دهک ها و به چه شکلی می خواهد یارانه بدهد.

دیدگاهتان را بنویسید