2 علامت سوال مهم در مورد دور دوم انتخابات ریاست جمهوری ایران

خبرگزاری موج گزارش می دهد؛

«همزمان با قطعی شدن انتخابات دو مرحله ای ریاست جمهوری در کشورمان، تحلیل ها و تفسیرها و پرسش های مختلفی درباره دور دوم این انتخابات و راهبردهای محوری نامزدهای اصلی این دور مطرح می شود.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری موج


، انتخابات ریاست جمهوری کشورمان 17 تیرماه امسال برگزار شد و در نهایت دو نامزد به نام های مسعود مزیکیان و سعید جلیلی به دور دوم انتخابات راه یافتند. در دور اول هیچ یک از نامزدها موفق به کسب 50 درصد آرا به اضافه یک نشدند. معادله ای که به واسطه آن ماراتن انتخابات ریاست جمهوری در کشورمان به دور دوم کشیده شد.

اما پس از تایید دو مرحله ای انتخابات ریاست جمهوری در ایران، بسیاری از ناظران و تحلیل گران تحلیل ها و تفسیرهای متفاوتی از دور دوم ارائه می کنند و سعی می کنند تا حد امکان به سوالات اصلی در این زمینه پاسخ دهند، اما به نظر می رسد در مرحله دوم دور انتخابات ریاست جمهوری در کشور ما حداقل دو سوال مهم و گره‌دار وجود دارد.

اولینباید توجه داشته باشیم که مشارکت مردم در دور اول انتخابات 40 درصد بوده است. یعنی 60 درصد واجدین شرایط در انتخابات شرکت نکردند. قاعدتاً این 60 درصد مردم دارای علایق و ترجیحات و نگرشی هستند که نامزدهای راه یافته به دور دوم انتخابات روی آنها حساب ویژه ای باز می کنند و برای کسب آرای آنها تلاش می کنند. به همین دلیل دو کاندیدای راه یافته به دور دوم انتخابات به طور مشخص با این سوال مواجه می شوند که برای جلب آرای کسانی که در دور اول شرکت نکرده اند چه برنامه ای در دستور کار خواهند داشت؟

البته جذب صدای این طیف ها بسیار مهم است و می تواند تعیین کننده باشد. موضوعی که بسیاری از کارشناسان و مشاوران انتخاباتی دو کاندیدای اصلی دور دوم انتخابات تا حد زیادی بر آن تمرکز خواهند کرد و سعی در یافتن پاسخ های مناسب برای این معما خواهند داشت.

دومین برخی به طور مشخص اشاره می کنند که در دور دوم انتخابات، آرای محمدبکر کلیباف از نامزدهای جریان اصولگرا به سمت سعید جلیلی خواهد رفت و این معادله می تواند تعیین کننده باشد. در عین حال، برخی افراد این سوال را مطرح می کنند که آیا واقعاً باید به این سوال به عنوان یک ادعای 100 درصدی نگاه کرد؟ درست است که سعید جلیلی و محمدباقر قالیباف از نظر سیاسی در یک اردوگاه سیاسی قرار دارند، اما تصور اینکه آرای محمدباقر قالیباف مستقیماً متوجه جلیلی شود با اگر و اگرهای زیادی همراه است.

فرش سازی و گفت جلیلی آنها در یک اردوگاه سیاسی هستند، اما باید توجه داشته باشیم که در جریان اصولگرایی تنها با یک طیف فکری کار نداریم. اینکه سعید جلیلی به دنبال چه مکانیزم و استراتژی انتخاباتی برای کسب آرای حامیان محمدبکر کلیباف خواهد بود نیز جای بحث دارد.

در عین حال، همانطور که قبلا ذکر شد، به نظر می رسد که مسعود بزیکیان همچنین در سبد رای نسل Z ایران و 60 درصدی که در دور اول انتخابات شرکت نکردند، حساب ویژه ای باز خواهد کرد. موضوع و دستور کار پزشکان در دور اول انتخابات.


آیا این خبر مفید بود؟




پیمایش به بالا