کباب 25 درصد گران شد

چلو کباب یکی از غذاهای خوشمزه و سنتی ما ایرانیان است. به دلیل گرانی گوشت قرمز و مرغ، خوردن کبابی یا مرغ گران است. این در حالی است که از ابتدای سال 1402 تاکنون قیمت این غذاهای لذیذ بین 25 تا 30 درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته است.

مثلاً پارسال (آبان 1401) هر پرس کباب گوسفندی (شامل 2 سیخ کباب به وزن 250 گرم) همراه با پرس چلو 400 هزار تومان بود اما امسال هر پرس لقمه برنج گوسفندی 500 هزار تومان است. ممکن است یا هر پرس فیله مرغ کبابی (500 گرم) بدون برنج که پارسال 230 هزار تومان بود امروز 300 هزار تومان است.

مواد اولیه بسیار گران هستند

رئیس اتحادیه رستوران داران و سلف سرویس ها در تهران درباره علت گرانی کباب در سال جاری به همشهری آنلاین گفت: دلیل آن گران شدن مواد اولیه است.

علی اصغر میرابراهیمی ادامه داد: گوسفند بسیار گران شده است به طوری که گوسفند زنده را کیلویی 240 تا 250 هزار تومان می خریم در حالی که هر کیلوگرم ران گوسفند پاک نشده 460 هزار تومان و پوست گوسفند 550 تا 600 هزار تومان است. تومان هم مرغ کیلویی 90 هزار تومان و فیله را 250 هزار تومان می خریم.

رئیس اتحادیه رستوران داران تهران به گرانی سایر مواد اولیه نیز اشاره کرد و گفت: برنج و روغن بسیار گران است و برنج را کیلویی 130 هزار تومان می خریم. همچنین هر کیلوگرم زعفران 40 میلیون تومان شد و حتی موادی که با غذا استفاده می شد بسیار گران شد، مثلاً گوجه فرنگی را کیلویی 29 هزار و 500 تومان می خریم.

میرابراهیمی افزود: به اینها باید سربار، هزینه های آب، برق و گاز، حقوق کار و مالیات را اضافه کرد.

رئیس اتحادیه رستوران داران تهران درباره وضعیت تقاضا نیز گفت: تحت تاثیر گرانی، قدرت خرید مردم کاهش یافته و تقاضا برای غذای کبابی کاهش یافته است.

هر پرس کوبیده و مرغ کبابی و سیخ شده چنده؟

میرابراهیمی درباره قیمت غذای کبابی نیز گفت: قیمت کباب با توجه به وزن آن متفاوت است و با توجه به وزن هر پرس جوجه کبابی با برنج 150 تا 180 هزار تومان و هر پرس جوجه کباب 140 تا 200 هزار تومان قیمت دارد. تومان.

این صحبت ها در حالی است که قیمت هر پرس جوجه کباب در منقل های معروف تهران بین 270 تا 300 هزار تومان است. در این رستوران ها که بیشتر غذاهای کبابی سرو می شود، هر سیخ گوشت گوسفندی 200 هزار تومان و چلو کره ای 100 هزار تومان است. بنابراین اگر می خواهید کباب با برنج سفارش دهید، هر پرس چلوکباب ممتاز (با احتساب مغز گوسفند 320 گرم) تا 500 هزار تومان قیمت دارد. در این رستوران ها هر کباب بره یا شیشلیک نزدیک به 600 هزار تومان است.

قیمت در رستوران های مرکز تهران کمی مناسب تر است. اگر می خواهید پرس بدون استخوان برای مرغ سوخاری با برنج در رستوران های خوب مرکز تهران بخورید، باید حدود 200 هزار تومان بپردازید. شما همچنین می توانید با همان پول یک چلوکباب کوبیده سفارش دهید و لذت ببرید.

هر شیشلیک فشرده با برنج در این موسسات بین 450 تا 550 هزار تومان است.

دیدگاهتان را بنویسید