کارگردان ایرانی به 8 سال زندان و شلاق محکوم شد

کارگردان ایرانی به 8 سال زندان و شلاق محکوم شد

در روز چهارشنبه 19 مه 1403 اعلام شد که محمد رسول اف به هشت سال حبس تعزیری (5 سال قابل اجرا)، شلاق، جزای نقدی و مصادره اموال محکوم شد. این حکم از سوی شعبه بیست و نهم دادگاه انقلاب اسلامی تهران صادر و در شعبه سی و ششم دادگاه تجدیدنظر استان تهران تایید شده است.

به گزارش سایت طلا، روز چهارشنبه 29 اردیبهشت 1403 اعلام شد که محمد رسول اف به هشت سال حبس تعزیری (شمولاً 5 سال)، شلاق، جزای نقدی و مصادره مال محکوم شد. این حکم از سوی شعبه بیست و نهم دادگاه انقلاب اسلامی تهران صادر و در شعبه سی و ششم دادگاه تجدیدنظر استان تهران تایید شده است.

محمد رسول اف کارگردان ایرانی با ارائه آثارش در جشنواره های بین المللی به شهرت رسید.

بیوگرافی محمد رسول اف

محمد رسول اف در سال 1351 در شهر شیراز به دنیا آمد. او به صورت تجربی شروع به فیلمسازی کرد و آغاز کار حرفه ای اش حضور در کنار رسول صدر عاملی در فیلم «دختری با کفش های کتانی» به عنوان دستیار کارگردان بود. او در ۲۹ سالگی اولین فیلم بلند و مستند خود را با عنوان گوگومان ساخت که برنده بهترین فیلم بلند اول در بیست و یکمین جشنواره جهانی فیلم فجر و بهترین فیلم مستند در ششمین جشنواره بین المللی فیلم شد.

محمد رسول اف تاکنون برنده جوایز متعددی از جشنواره های بین المللی شده است، از جمله جایزه بهترین فیلم هفتادمین جشنواره فیلم برلین برای فیلم شیطان وجود ندارد در سال 2020 و جایزه بهترین فیلم از بخش یک نگاه در جشنواره کن برای فیلم Laird in. 2017. او برنده جایزه فدراسیون بین‌المللی منتقدان فیلم برای دست‌نوشته‌ها نمی‌سوزند در سال 2013 و جایزه بهترین کارگردانی در بخش A View و جایزه منتقدان فرانسیس چیل را برای امید به ملاقات در سال 2011 دریافت کرد.

فعالیت سیاسی و اعتقادات

– در سال 1387 هنگام فیلمبرداری با جعفر پناهی دستگیر شد. او در سال 2009 به شش سال زندان محکوم شد. حکم وی شامل پنج سال حبس تعزیری به اتهام اجتماع و اجتماع و تبانی برای اقدام علیه امنیت کشور و یک سال حبس تعزیری به اتهام تبلیغ علیه نظام است. وی در دادگاه تجدیدنظر از اتهام اعمال علیه امنیت ملی تبرئه و حکم وی به یک سال حبس کاهش یافت.

– محمد رسول اف پس از دو سال تلاش موفق به اخذ پروانه ساخت از وزارت فرهنگ و رهبری شد و در زمستان 1393 فیلم «لیرد» را جلوی دوربین برد. سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر این فیلم را اکران نکرد اما به بخش مسابقه «نوعی نگاه» هفتادمین جشنواره فیلم کن راه یافت و جایزه بهترین فیلم را از آن خود کرد. سپس با ورود رسول اف به ایران در 4 شهریور 1396 به دادگاه انقلاب احضار شد. نزدیک به دو سال بعد، در 5 تیر 1397، دادگاه بدوی او را به اتهام تبلیغ علیه نظام به یک سال حبس تعزیری با دو سال ممنوعیت خروج از کشور و ممنوعیت از فعالیت سیاسی و عمومی محکوم کرد.

– پس از تایید حکم در دادگاه تجدیدنظر، در مارس 2018 و اندکی پس از کسب خرس طلایی بهترین فیلم جشنواره برلین، محمد رسول اف برای اجرای حکم در زندان فراخوانده شد. به دلیل تعقیب وکلا و شیوع ویروس کرونا در ایران، حکم زندان وی در آن زمان اجرا نشد.

– در روز چهارشنبه 29 اردیبهشت 1403 اعلام شد که محمد رسول اف به هشت سال حبس تعزیری (شمولاً 5 سال)، شلاق، جزای نقدی و مصادره مال محکوم شد. این حکم از سوی شعبه بیست و نهم دادگاه انقلاب اسلامی تهران صادر و در شعبه سی و ششم دادگاه تجدیدنظر استان تهران تایید شده است.

آخرین فیلم: “دانه انجیر مقدس”

یکی از آخرین آثار محمد رسول اف، فیلم “دانه مقدس انجیر” است که برای شرکت در بخش مسابقه جشنواره کن از 25 می تا 5 ژوئن 1403 انتخاب شده است. این فیلم مخفیانه فیلمبرداری شده و موضوعی دارد. خارج از چارچوب امنیتی در کنار. با انتشار عکس هایی از این فیلم از جشنواره کن مشخص شد که بازیگران این فیلم بدون حجاب جلوی دوربین رفته اند.