حمله روزنامه «گیوان» به الناز شاکردوست

قبل از شورش های 40 روزه اخیر، افراد مشهور معمولا خوراک اخبار جعلی و روزنامه ها بودند. ازدواج یا طلاق و کشف روابط پنهانی و اتهامات جنسی، نوع پوشش و آرایش بازیگران و ژست آنها در مقابل دوربین عکاسان از سلبریتی های فضای مجازی بود.

اما این گروه ناگهان خود را به عنوان یک مصلح اجتماعی تصور کردند و به عنوان یک نقش موثر در حوادث شروع به ایفای نقش کردند. این افراد که سواد سیاسی و رسانه ای پایینی دارند، در کنار اخبار جعلی و سایت های خبری زرد، اظهاراتشان از رسانه های ضد ایرانی نیز سرچشمه می گیرد.

سلبریتی ها بدون هیچ شایستگی دیگری و صرفا بر اساس شهرت اکتسابی، مخاطبان زیادی دارند که می توانند افکار عمومی را به ضرر منافع ملی تحت تاثیر قرار دهند، آثاری که گاه می تواند فاجعه بار باشد.

مقاله ای که الناز شاکردوست بازیگر سینما به تازگی در اینستاگرام منتشر کرده است نمونه خوبی از تحلیل ظاهری و عمق فکر افراد مشهور سینما است. شاکردوست با انتشار متنی عجیب که بازتاب زیادی در رسانه های ضد ایرانی داشت، ادعایی مضحک درباره قانون اساسی کرد.

عدم اطلاع شاکردوست از مفاد قانون اساسی کشورش ممکن است ناشی از ضعف نظام آموزشی باشد، اما اینکه شاکردوست به نام مواد قانون اساسی مطالبی کذب و سهل انگارانه منتشر می کند از مصادیق نشر اکاذیب است. بازیگری که حتی تحصیلات کافی برای دانستن قانون اساسی کشورش را ندارد، اجازه دارد در مورد هر چیزی اظهار نظر کند. اینکه آیا دستگاه قضایی در آینده با چنین دروغ هایی برخورد خواهد کرد یا نه بحثی جداگانه است، اما اینکه بازیگری ناآگاه و بی اطلاع از قوانین به راحتی متنی کذب را با افکار عمومی در میان می گذارد و این متن در ضدیت با منعکس می شود. رسانه ایران نشانه است. این از عمق فاجعه فرهنگی است که سلبریتی در ایران ایجاد کرده است.

میزان لایک های این متن نیز می تواند نشان دهنده میزان ناآگاهی و بی سوادی فالوورهای شاکردوست و سلبریتی های بی سواد باشد که صرفاً به دلیل ارسال یک چهره معروف، هر چیزی را بدون تحقیق تایید می کنند!

حالا که مشخص شد متن شاکردوست دروغ است، آیا این بازیگر مجبور به عذرخواهی و اصلاح اشتباه خود می شود؟! چه سازوکاری برای پیگیری این اثر اندیشیده شده است تا سلبریتی ها در قبال جایگاه خود پاسخگو باشند؟!

چندی پیش شهرداری تهران اعلام کرد که از یک بازیگر به دلیل انتشار یک خبر جعلی و نسبت دادن مشکل جعلی به شهردار تهران شکایت می کند، چرا این موضوع در مورد سایر سلبریتی های موج سوار این وضعیت صدق نمی کند؟! آیا «فرجه» ماجرای اخیر امیر جعفری را دیده است؟ جعفری که چندی پیش در سریال «یاگی» نقش سرکرده راهزنان و اوباش را بازی کرد، با انتشار متنی در حمایت از اغتشاشات، خواستار مسلح شدن اغتشاشگران شد! این متن هزاران بار در فضای مجازی و فقط در صفحه اینستاگرام جعفری دیده می شود و اگر فکری تحت تاثیر این پیشنهادها سعی در گرفتن سلاح و درگیری مسلحانه داشته باشد چه کسی پاسخگو خواهد بود؟! امثال جعفری که این روزها آتش می زنند آیا در جنایاتی که می افتد شریک جرم نیستند؟!

گروه سلبریتی ها نشان داده اند که نه شایسته توجه مردم هستند و نه شایستگی فعالیت اجتماعی را دارند. این افراد فقط با جلب توجه مردم به شهرت رسیدند و اگر حواسشان از بین برود به همان سرعتی که معروف شدند فراموش می شوند. ضعف برخورد قانونی با این افراد باعث می شود که این افراد دچار توهم «رهبر» شوند و در وقایع تاریخی مانند وقایع چند هفته اخیر در واقع نقش مخرب خود را نشان دهند. طبق قانون، فرقی بین یک آشوبگر نادان و یک سلبریتی بی سواد و مدعی که دیگران را به شورش دعوت می کند، وجود ندارد، حتی آن سلبریتی به دلیل شهرت و نفوذ اجتماعی، سهم بیشتری در این رویدادها دارد. سلبریتی ها باید بدانند که قانون شکنی و سرکشی برایشان هزینه دارد و قانون از هرج و مرج و کشتار مجازی آنها جلوگیری می کند. مردم انتظار اقدامات شفاف و قاطع قوه قضائیه را دارند.

دیدگاهتان را بنویسید