درخواست ایران برای نشست فوری شورای امنیت درباره حمله اسرائیل به کنسولگری خود در سوریه

به گزارش خبرگزاری موج


زهرا ارشادی، سفیر و معاون نماینده ایران در … ملل متحد متحد بعد از حمله رژیم اسرائيل به کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در سوریه نامه ای به رئیس دوره شورای امنیت و آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل متحد نوشت.

در این نامه آمده است: «این مکاتبه در پی نقض آشکار هنجارها و اصول حقوق بین الملل توسط رژیم صهیونیستی تهیه شده است. رژیم اشغالگر اسرائیل یک حمله تروریستی شنیع و مملو از نفرت را علیه تأسیسات دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران در جمهوری عربی سوریه انجام داد. بعدازظهر یکم آوریل 2024، ساعت 16:45، تاسیسات دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران در دمشق هدف حملات هوایی و موشکی رژیم صهیونیستی از بلندی‌های جولان اشغالی قرار گرفت. این حمله تروریستی منجر به شهادت دلخراش حداقل پنج مقام ایرانی از جمله مستشاران ارشد نظامی و تخریب کامل تاسیسات دیپلماتیک ایران شد.

دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران در نامه خود اعلام کرد: این جنایات فجیع و حملات تروریستی ناجوانمردانه، نقض آشکار منشور ملل متحد، قوانین بین‌المللی و اصل اساسی مصونیت مأموریت‌های دیپلماتیک و کنسولی (به صراحت در این قانون) است. کنوانسیون روابط دیپلماتیک 1961، کنوانسیون 1963 وین در مورد روابط کنسولی، و همچنین کنوانسیون پیشگیری و مجازات جرایم علیه افراد تحت حمایت بین المللی، از جمله ماموران دیپلماتیک، 1973. این جنایات شنیع همچنین تهدیدی برای صلح و امنیت در منطقه. “

وی تصریح کرد: با توجه به پیامدهای گسترده بین المللی چنین جنایات هولناکی که ممکن است موجب تشدید تنش در منطقه و شعله ور شدن درگیری های بیشتر با سایر کشورها شود، جمهوری اسلامی ایران از شورای امنیت می خواهد که از اقدام جنایتکارانه و حمله تروریستی توسط شورای امنیت جلوگیری کند. رژیم اسرائیل به شدیدترین شکل ممکن محکوم می کند. »

معاون نماینده جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد تاکید کرد: همچنین جمهوری اسلامی ایران از شورای امنیت درخواست می کند که تمامی اقدامات لازم از جمله تشکیل جلسه اضطراری برای رسیدگی به این تخلف فاحش و جلوگیری از اقدامات تجاوزکارانه آتی را که تهدیدی برای ایران است انجام دهد. امنیت و ایمنی ماموریت های دیپلماتیک.” خطری را به همراه دارد و همچنین تضمین می کند که مسئولین چنین اعمال جنایی به سرعت به دست عدالت سپرده شوند.”

معاون سفیر ایران در سازمان ملل گفت: رژیم متجاوز صهیونیستی مسئولیت کامل عواقب این جنایات تروریستی را بر عهده دارد. جمهوری اسلامی ایران این حق قانونی و ذاتی مبتنی بر حقوق بین الملل و منشور ملل متحد را برای پاسخ قاطع به این گونه اقدامات تروریستی محفوظ می دارد.

معاون نماینده ایران در سازمان ملل متحد در آخرین نامه خود از رئیس شورای امنیت درخواست کرد که این مکاتبات را به عنوان سند شورای امنیت ثبت و توزیع کند.

رسانه دولتی سوریه شامگاه دوشنبه 23 فروردین 1403 از حمله هوایی ارتش رژیم صهیونیستی از منطقه جولان اشغالی به کنسولگری ایران در نزدیکی سفارت جمهوری اسلامی ایران در شهر دمشق خبر داد.

خبرگزاری سوریه به نقل از یک منبع نظامی آن کشور اعلام کرد: در این حمله ساختمان کنسولگری ایران در دمشق به طور کامل تخریب شد و همه افراد داخل آن کشته یا زخمی شدند و کار تخلیه اجساد شهدا و کمک رسانی انجام شد. به مصدومان و آواربرداری در حال انجام است.

خبرنگار شبکه خبری العالم همچنین گفت: در این حمله ساختمان کنسولگری و اقامتگاه سفیر ایران در نزدیکی سفارت به طور کامل تخریب شد اما اعضای نمایندگی دیپلماتیک ایران زنده و سالم بودند.

فیصل مقداد وزیر امور خارجه سوریه شامگاه دوشنبه با حضور در سفارت جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت: این حمله تروریستی شوم به ساختمان کنسولگری ایران در دمشق که منجر به شهادت تعدادی از مردم بی گناه شد را محکوم می کنیم.

وی افزود: رژیم صهیونیستی هرگز نمی تواند روابط سوریه و جمهوری اسلامی ایران را مختل کند.

پس از این حمله، فیصل مقداد وزیر امور خارجه سوریه با حسین امیرعبدلاخیان وزیر امور خارجه ایران تماس گرفت و دو وزیر درباره ابعاد مختلف این جنایت گفتگو کردند.

وزیر امور خارجه سوریه در این گفتگو با شدیدترین لحن حملات جنایتکارانه رژیم اسرائیل را محکوم و آن را نقض فاحش مقررات بین المللی به ویژه کنوانسیون ۱۹۶۱ وین در مورد روابط دیپلماتیک توصیف کرد.

امیرعبداللهیان با ارزیابی حضور وزیر امور خارجه سوریه در سفارت جمهوری اسلامی ایران در دمشق گفت: نتانیاهو به دلیل ناکامی های پی در پی رژیم اسرائیل در غزه و نرسیدن به اهداف بلندپروازانه، تعادل روحی خود را کاملا از دست داده است. اهداف صهیونیست ها».

امیر عبدالخیان حمله به ساختمان کنسولگری ایران در دمشق را نقض تمامی تعهدات و کنوانسیون های بین المللی دانست و رژیم صهیونیستی را مسئول عواقب این اقدام دانست و بر لزوم واکنش جدی جامعه جهانی به این جنایتکار تاکید کرد. اقدامات.