باقلا سبز را اینطوری فریز و خشک کنید

به گزارش خبرگزاری موج


، باب یکی از غلات محبوب خانواده های ایرانی است که طعم بی نظیری دارد و خواص بی شماری دارد. باقلا غذاهای لذیذی مانند لوبیا پلو، لوبیا برای خلال کردن و … درست می کند و یا به عنوان میان وعده استفاده می شود. اگر می خواهید نحوه پوست کندن، انجماد، خشک کردن و نگهداری لوبیا سبز را یاد بگیرید، این بخش را بخوانید.

نکاتی برای خرید لوبیا سبز

قبل از استفاده از حبوبات باید حبوباتی را خریداری کنید که تازه و مرغوب بوده و دارای خصوصیات زیر باشند:

رنگ لوبیا باید سبز باشد.

هیچ جای خالی در دانه های لوبیا مرغوب وجود ندارد.

پوشش دانه نباید سفید باشد.

اگر لوبیا سفت و زرد رنگ باشد، کیفیت لوبیا پایین است.

روش درست پوست کندن لوبیا

پوست کندن لوبیا برای برخی از خانم ها سخت است، بنابراین برخی از آنها ترجیح می دهند لوبیای پوست کنده آماده بخرند، اما هیچ چیز جایگزین لوبیاهایی که خودتان خریداری کرده اید و طبق اصول بهداشتی تمیز کرده اید نمی شود. به جای خرید حبوبات آماده، راهی برای جدا کردن پوسته آن پیدا کنید. برای برداشتن آسان زیپ نوک پستان، از روش های ذکر شده در این قسمت تمیز کردن مرطوب استفاده کنید:

1. ابتدا پوسته اول لوبیا را جدا کنید و برای جدا کردن پوسته دوم لوبیاها را با چاقو به دو قسمت تقسیم کنید سپس کمی فشار دهید تا مغز حبوبات خیلی راحت خارج شود.

2. برای اینکه به راحتی پوست لوبیاها را بگیرید، می توانید روی آن ها کمی نمک بپاشید و بعد از پنج دقیقه به راحتی پوست آن را جدا کنید.

روش های نگهداری طولانی مدت لوبیا سبز

برای نگهداری طولانی مدت لوبیا سبز می توانید آنها را خشک یا منجمد کنید. نحوه خشک کردن و یخ زدن لوبیا سبز را توضیح می دهید.

نحوه یخ زدن لوبیا سبز

پس از خرید لوبیا سبز مرغوب، پوست آن را جدا کنید.

لوبیاها را خوب بشویید.

آب را در قابلمه ای بریزید و روی حرارت بگذارید تا بجوشد.

حبوبات شسته شده را در آب جوش ریخته تا به مدت 3 دقیقه بجوشد.

توجه داشته باشید که اگر مقدار آب و مقدار لوبیا سبز متناسب نباشد، پس از افزودن لوبیا سبز، جوشیدن آب متوقف می شود.

بعد از یک دقیقه لوبیا سبز را در آبکش بریزید و بگذارید خنک شود.

سپس حبوبات را بپیچید و به فریزر منتقل کنید.

برای اینکه لوبیاها دیرتر خراب شوند، کمی بزرگتر یا به اصطلاح چربی بگیرید.

چرا باید لوبیا را قبل از انجماد بپزیم؟

پختن لوبیا سبز برای حفظ رنگ سبز لوبیا و جلوگیری از سبز شدن به قهوه ای شدن آن مهم است. بدین ترتیب بافت حبوبات پس از آب شدن یخ و پخت کامل آن کمی نرم می شود و سفت نمی شود و طعم و تازگی آن در دهان احساس می شود.

مدت زمان نگهداری حبوبات خام در فریزر

مدت زمان نگهداری لوبیا سبز در فریزر 12-8 ماه و در دمای 18- درجه سانتیگراد می باشد.

راه تشخیص ایمن بودن لوبیا در فریزر چیست؟

بهترین راه تشخیص لوبیاهای سالم از لوبیاهای ناسالم این است که آنها را بو کنید.

روش خشک کردن حبوبات

لوبیا خشک مانند لوبیا تازه خواص زیادی دارد. برای نگهداری طولانی مدت لوبیا سبز می توانید آنها را خشک کنید. برای خشک کردن لوبیا و استفاده از آن در زمستان موارد زیر را انجام دهید:

برای خشک کردن لوبیاهای تازه، آن ها را از غلاف جدا کرده یا از وسط نصف کنید.

لوبیاهای شسته نشده را روی یک پارچه پهن جلوی فن قرار دهید.

لوبیاها را هر دو ساعت یکبار بچرخانید تا خشک شوند.

هنگام استفاده، حبوبات را بشویید و سپس استفاده کنید.

روش دوم خشک کردن حبوبات

ابتدا لوبیاها را از غلاف جدا کنید.

لوبیاهای تازه را با مقداری برگ انار در آب جوش بریزید.

افزودن برگ های باقلا در هنگام پخت از ریزش حبوبات در هنگام خشک شدن جلوگیری می کند.

چند بار هم بزنید و آب آن را خالی کنید.

لوبیاها را در آفتاب پخش کنید تا خشک شوند.

روش سوم خشک کردن حبوبات

برای خشک شدن سریعتر لوبیا:

لوبیاها را از غلاف ها خارج کرده و بشویید.

آن ها را در سینی فر قرار دهید و در فر با حرارت ملایم قرار دهید تا حبوبات کمی خشک شوند.

وقتی لوبیاها تا حدی خشک شدند، آنها را روی دستمال کاغذی پهن کنید تا کاملا خشک شوند.

برای تهیه حبوبات گرم که در زمستان به عنوان صبحانه استفاده می شود:

ابتدا لوبیاهای خشک را به مدت یک روز در آب سرد قرار دهید.

آب حبوبات را یکبار عوض کنید.

حبوبات را در قابلمه بریزید و روی آن را با دو برابر آب بپوشانید و صبر کنید تا آب بجوشد.

بعد از به جوش آمدن آب، حرارت را کم کنید.

هر چند دقیقه یکبار چک کنید و هم بزنید.

بعد از 45 دقیقه تا 1 ساعت حبوبات پخته می شوند اما این زمان بستگی به نوع حبوبات دارد. برای اطمینان از پخته شدن لوبیا، آنها را بچشید تا ببینید نرم هستند یا نه.

وقتی لوبیاها پخته و نرم شدند، آب اضافی آن را خالی کنید.

سرکه و فلفل را به آن اضافه کنید تا 5 دقیقه بجوشد و سپس مقداری نمک در آب بریزید و دانه ها را بنوشید.

توجه: حبوبات طبیعت سردی دارند و مصرف زیاد آن باعث نفخ یا سنگینی معده می شود.