بیانیه مدیرکل آژانس در مورد روش بازرسی از تاسیسات هسته ای ایران

او استدلال می کند که این موضوع به همان اندازه که به نفع ایران است به نفع جامعه جهانی است. زیرا اگر آنها می خواهند به تمایل خود برای ادامه برنامه هسته ای برای اهداف صلح آمیز ادامه دهند، باید تضمین های لازم را برای آنچه در آنجا اتفاق می افتد ارائه دهند.

مدیرکل آژانس با بیان اینکه بالاخره باید در مقطعی راه حلی برای این وضعیت اندیشیده شود، گفت: در غیر این صورت وارد شرایط مبهم خواهیم شد و امیدوارم این اتفاق نیفتد.

ایران و گروه 1+5 شامل آمریکا، روسیه، چین، فرانسه و بریتانیا به همراه آلمان در 14 جولای 2015 به توافقی جامع دست یافتند که بر اساس آن ایران برخی از فعالیت های هسته ای خود را در مواجهه با تحریم های هسته ای محدود کرد. . علیه تهران تعلیق شد و چند ماه بعد شورای امنیت قطعنامه 2231 (2015) شورای امنیت را تصویب کرد.

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی موظف بود درباره اجرای تعهدات ایران در برجام بررسی و به اعضا گزارش دهد، اما پس از پایان دوره ریاست جمهوری باراک اوباما، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور تندرو آمریکا در 8 می 2018 فرمانی را امضا کرد. اساس خروج آمریکا از توافق بین‌المللی و چندجانبه برجام و تحریم‌ها علیه برنامه هسته‌ای ایران که در برجام به حالت تعلیق درآمده بود، پس از مدتی بازگشت.

ایران طی یک سال پس از خروج آمریکا از برجام به تمامی تعهدات خود در این توافق عمل کرده است و به کشورهای اروپایی که قول جبران عواقب خروج واشنگتن از این توافق را داده بودند، فرصتی برای تحقق این وعده داده است. پس از خروج آمریکا از برجام، تهران اعلام کرد با توجه به اینکه کشورهای اروپایی به وعده های خود عمل نکرده اند، چند مرحله از تعهدات خود به برجام کاهش می دهد. کاهش بدهی ایران بر اساس مفاد توافق هسته ای برجام بود.

تاکنون شش دور مذاکره در وین بین آمریکا و سایر کشورهای شورای امنیت به جز ایران برای تسهیل بازگشت آمریکا به برجام برگزار شده است. در ادامه مذاکرات، طرفین اعلام کردند که پیشرفت های محسوسی در مذاکرات حاصل شده است اما برخی اختلافات همچنان پابرجاست. جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشور مسئول بارها اعلام کرده است که در صورت لغو تمامی تحریم های آمریکا به صورت قابل راستی آزمایی، به وظایف خود در برجام بازخواهد گشت.

گروسی در مصاحبه با آسوشیتدپرس گفت که با تغییر دولت در ایران، تدابیر امنیتی در اطراف تاسیسات هسته ای افزایش یافته است. وی گفت: این امر گاهی شرایط سختی را برای بازرسان ما ایجاد می کند. من هرگز بازرسان خود را در معرض خطر قرار نخواهم داد.

وی گفت: علیرغم قطعنامه های کنفرانس عمومی آژانس بین المللی انرژی اتمی و مجمع عمومی سازمان ملل متحد که این سازمان را موظف به محکومیت هرگونه تجاوز و اقدامات تروریستی علیه تاسیسات هسته ای اعضا می کند، در مقابل اقدامات تروریستی علیه تاسیسات هسته ای و دانشمندان، جمهوری اسلامی ایران است. بی صدا.

دیدگاهتان را بنویسید