سپرده فوق العاده ویژه مستمری بگیران

سپرده فوق العاده ویژه مستمری بگیران

حقوق بازنشستگان همواره یکی از چالش برانگیزترین موضوعات در بررسی لوایح بودجه بوده و حقوق بازنشستگان سال 1401 با افزایش 10 درصدی 5 میلیون تومان تعیین شده است. اخیرا بازنشستگان خواستار ورود بیشتر به موضوع افزایش حقوق در لایحه بودجه هستند و اعتراضات زیادی در چند ماه اخیر برای یکسان سازی حقوق بازنشستگان آغاز شده است.آخرین اخبار حقوق بازنشستگان را بخوانید.

صولت مرتضوی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی (چهارشنبه 7 اردیبهشت) در حاشیه جلسه هیات دولت در پاسخ به سوالی درباره علت عدم پرداخت افزایش حقوق به جمعی از بازنشستگان. وی گفت: همکاران ما در سازمان تامین اجتماعی معتقدند که این افزایش حقوق به طور کامل رعایت شده است. اما بخشی از مستمری بگیران معتقدند افزایش حقوق محقق نشده است. بنابراین کارگروهی در این زمینه تشکیل شده و در صورت حق با مستمری بگیران، حقوق آنها پرداخت می شود.

مرتضوی در پاسخ به این سوال که بازنشستگان چگونه باید اعتراض خود را اعلام یا ثبت کنند؟ فرمود: این امر مسیر و چارچوب خاص خود را دارد; اینکه اصحاب رسانه گلایه خود را بر زبان می آورند خواسته این قشر از جامعه است. شما از زبان افراد و شخصیت های مختلف اصحاب رسانه هستید. در جلسات قبلی این درخواست از سوی نمایندگان رسانه ای مطرح شده بود که مورد بررسی قرار گرفت.

وی افزود: تمهیدات بهداشتی و درمانی لازم برای جامعه هدف اندیشیده شده و تمامی افراد تامین اجتماعی در مراکز خصوصی وابسته به سازمان تامین اجتماعی تحت درمان هستند و درمان و داروهای آنها در سه سطح رایگان است. همچنین اگر به مراکز درمانی ام اچ مراجعه کنند 10 درصد فرانشیز دریافت می کنند که سعی می کنیم آن را به حداقل برسانیم.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: مستمری بگیران بالای 65 سال در تمامی سطوح و مراکز درمانی در هر سه سطح به صورت رایگان درمان می شوند. سرپایی، کلینیکی و پاراکلینیکی و بستری این سه سطح هستند.

مرتضوی با اشاره به اینکه همواره برای افزایش حداقل دستمزد جامعه هدف تلاش می شود حداقل دستمزد جامعه هدف افزایش یابد، گفت: اقدامات خوبی برای آینده کارگران انجام می شود و 23 درصد حق بیمه پرداختی بر عهده کارگران است. کارفرما، که برای بازنشستگی آینده ذخیره می شود

و ادامه داد: در صدد ایجاد تعاونی های مسکن هستیم. بخش مهمی از هدف ما مسکن برای طبقه کارگر است.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در پاسخ به این سوال که افزایش 27 درصدی دستمزد کارگران چگونه و در مصوبات قانونی برای بازنشستگان اعمال شده است؟ وی گفت: هر ساله بر اساس تبصره های 1 و 2 ماده 41 قانون کار، جامعه ای متشکل از نمایندگان کارگران، نمایندگان کارفرمایان و نمایندگان دستگاه های اجرایی شورای عالی کار تشکیل جلسه داده و ساعات طولانی بحث و گفتگو می کنند. به یک تصمیم رسیده است.

مرتضوی در یک برنامه تلویزیونی افزود: شورای عالی کار امسال به اتفاق آرا تصمیم نهایی را در مورد حداقل دستمزد و حقوق گرفت. حداقل حقوق بگیران 13.5 درصد از کل جمعیت شاغل ما را تشکیل می دهند. حداقل دستمزد بدو استخدام 27 درصد افزایش می یابد که نسبت به سال گذشته که 57 درصد بود تعدیل دارد و تلاش برای تجمیع آن شده است.

وی با بیان اینکه این افزایش در حقوق کارگران بخش خصوصی و دولتی اعمال شد، گفت: پرداخت به مستمری بگیران دولتی بر اساس قانون مصوب مجلس انجام شد. این افزایش برای بازنشستگان تامین اجتماعی نیز اعمال می شود و از اردیبهشت ماه پرداخت می شود. مابه التفاوت افزایش حقوق فروردین ماه نیز با حقوق فروردین ماه پرداخت می شود./ ایسنا

ناصر چمنی در خصوص برگزاری مجامع مزد کارگران و تعیین رقم مزد گفت: در خصوص مزد کارگران ماده 41 قانون کار مبنای و ملاک اقدام شورای عالی کار است و در بند یک این ماده به آن اشاره شده است. در مورد نرخ تورم و بند 2 به سبد معیشت خانوار اشاره دارد، بنابراین از اینجا به بعد نمی توان گفت حقوق چقدر خواهد بود یا چند درصد افزایش می یابد. ابتدا باید جلسات کمیته حقوق و دستمزد در خصوص هزینه های سبد معیشت کارگران تشکیل شود و اندازه سبد معیشت مشخص شود.

وی ادامه داد: پس از تعیین میزان سبد معیشت، شورای عالی کار با حضور نماینده کارگران، کارفرما و دولت وارد مذاکره شده و درباره دستمزد تصمیم گیری می کند. مبنای اصلی تعیین دستمزد کارگران قانون با در نظر گرفتن ماده 41 قانون کار و تبصره های آن است.

این فعال کارگری با بیان اینکه هزینه سبد معیشت کارگران در سال گذشته 9 میلیون تومان تعیین شد، اظهار کرد: در حال حاضر این رقم بین 13 تا 15 میلیون تومان در ماه برآورد شده است، بنابراین ابتدا کمیسیون دستمزد باید تعیین کند. قیمت سبد معیشتی بر اساس نرخ تورم محاسبه شود و کارشناسی شود سپس در جلسات کاری با حضور شرکای اجتماعی درباره حقوق سال آینده تصمیم گیری کنیم.

چمنی درباره گزارش مرکز تحقیقات تامین اجتماعی در مورد قیمت تمام شده سبد معیشت گفت: این مرکز می تواند نتایج تحقیقات خود را از نظر اعداد و ارقام هزینه زندگی و نرخ تورم اقلام تنها به صورت کار کارشناسی ارائه کند اما این بدان معنا نیست که شما باید. می توان آن را مبنایی برای تعیین دستمزد در نظر گرفت، اما همراه با گزارش نمایندگان کارگری از وضعیت معیشت خانوار و هزینه سبد معیشت مورد توجه قرار گرفت و به تعیین ارزش بهتر سبد معیشتی کمک کرد. شفاف تر هزینه می کند

آیت اسدی درباره جلسات شورای عالی کار برای تعیین حداقل دستمزد کارگران در سال آینده گفت: هنوز جلسه ای در خصوص دستمزد در شورای عالی کار برگزار نشده است.

در مورد اینکه آیا خیلی دیر شده است؟ وی گفت: زمان از دست رفته است زیرا وزارت کار چندین ماه است که بدون وزیر و با رهبر اداره می شود. اولین جلسه شورای عالی کار با وزیر جدید ماه گذشته برگزار شد و دومین جلسه سه شنبه هفته جاری خواهد بود. بحث دستمزد کارگران هنوز به طور جدی در شورای عالی کار مطرح نشده است، کارگروه تخصصی دستمزد کارگری کار خود را آغاز می کند و قرار است وزیر جدید مسائل معیشتی و حداقل حقوق و دستمزد کارگران را با جدیت پیگیری کند. با همکاری شرکای اجتماعی رقمی را تصویب کرد که به کنترل تورم کمک می کند و معیشت کارگران را تامین می کند و به نفع کارفرما است.

به گفته اسدی، شورای عالی کار 10 نفر است که از این تعداد 3 نفر نماینده کارگران، 3 نفر نماینده کارفرمایان و 4 نفر نماینده دولت هستند که شامل وزیر کار به عنوان رئیس شورا، وزیر اقتصاد، وزیر می شود. سازمان صنعت و رئیس سازمان ملی استاندارد ایران که اعضای شورای عالی کار هستند.

دیدگاهتان را بنویسید