به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا ؛ به گزارش کُردتودی، سال هاست که ساکنان مناطق کردستان باغداری خود را با تقویم توت فرنگی هماهنگ می کنند، تقویم بهاری از اواسط فروردین فرا می رسد که برای کشاورزان برای برداشت طلای سرخ در شیپور دمیده می شود.
به اواسط اردیبهشت که می رسیم رنگین کمانی از باغ ها و باغ ها به ویژه برگ های سبز گیاه توت فرنگی، دامنه کوه ها، حاشیه رودخانه ها و مزارع کشاورزی در جاده ها در محورهای کامرون، سنندج، سروآباد و مریوان زیبایی را می پوشاند. رنگ پرهای طاووس، موج افسانه ای پرنده سیمرگ، به وسعت آسمان نیلوفر آبی و وسعت دریای نیل است.
این روزها همه اعضای خانواده های بهره برداران، ریز و درشت، در زمین های کشاورزی کار می کنند، بنابراین همه گوشه ای از کار را برمی دارند و سعی می کنند از محدوده یک ساله خود حداکثر بهره را ببرند.
کاشت و برداشت مساوی نیست
رضا شیروانی یکی از پرورش دهندگان توت فرنگی روستای شیان در گفتگو با خبرنگار کُردتودی گفت: در بیشتر موارد پول این محصول به هیچ وجه به اندازه زحمات کاشت و برداشت آن نیست، زیرا در فصل برداشت مشکلاتی وجود دارد. ما با مشکلات متعددی از جمله فروش محصول با قیمت بسیار پایین و عدم وجود صنایع تبدیلی این محصول مواجه هستیم.
وی افزود: توت فرنگی کردستان بهترین شرایط و ظرفیت صادرات به سایر نقاط کشور و حتی جهان را دارد اما بسیاری از کشاورزان از این فرصت محروم هستند و مجبورند تمام محصول خود را با قیمت پایین در جاده ها و مسافران به فروش برسانند. “
وی به شکست وعده های کارکنان برای ساخت کارخانه های تبدیل میوه اشاره کرد و گفت: شرایط نگهداری بسیاری از میوه ها به ویژه توت فرنگی در این فصل و تحویل آن به بازار بسیار سخت است و همین امر باعث شده هر ساله دسترسی های زیادی داشته باشد. . توت فرنگی را از دست بدهید.
مازیار احمدی یکی دیگر از باغداران این روستا ادامه داد: کمبود آب یکی دیگر از مشکلات کشاورزان این منطقه است و همین امر باعث خشک شدن بوته های توت فرنگی شده است.
وی افزود: سال هاست که کارکنان به باغداران قول حل این مشکل را داده اند اما متاسفانه عملا هیچ اتفاقی نمی افتد و باغداران هر ساله با کم آبی و خشک شدن محصولات دست و پنجه نرم می کنند.
وی افزود: در کنار کم آبی، حمله ملخ نیز یکی دیگر از مشکلات باغداران است و انتظار می رود کارکنان برای ریشه کنی این آفت از باغداران حمایت کرده و سم لازم را تامین کنند.
اگرچه این استان به عنوان قطب تولید کشور شناخته می شود، اما این یک واقعیت است که افزایش تولید در این استان و نبود صنایع تبدیلی و نبود بستر صادراتی باعث کاهش قیمت این محصول و در نتیجه انگیزه ای برای این محصول شده است. افزایش تولید را کشاورزان.
رونق تولید این محصول در حالی اتفاق افتاد که بسیاری از کشاورزان می گفتند عدم حمایت دولت به دلیل نبود بازار فروش در نهایت منجر به بی رغبتی کشاورزان به تولید خواهد شد.
کردستان همچنان رکورددار تولید توت فرنگی در کشور است
مدیر روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان گفت: کردستان با تولید بیش از سه هزار تن توت فرنگی در سال رتبه اول کشور را دارد.
مهدی فتحی گفت: 22 درصد توت فرنگی کشور در کردستان کشت می شود و توت فرنگی در سراسر کشور به نام کردستان شناخته می شود.
وی افزود: در حال حاضر 4 هزار تن توت فرنگی در سال جاری از 2 هزار و 170 هکتار از اراضی استان کردستان برداشت شده است.
فتحی گفت: عمده تولید توت فرنگی در کردستان مربوط به شهرستان سنندج است و شهرستان های کامران، مریوان و سروآباد به ترتیب در جایگاه های بعدی تولید این محصول قرار دارند.
فاتی خاطرنشان کرد: هم اکنون 13 هزار خانوار با 17 هزار بهره بردار در زمینه تولید طلای سرخ در این استان فعالیت می کنند و به صورت خانوادگی با تولید این محصول برای خود و دیگران شغل ایجاد می کنند.
وی خاطرنشان کرد: برداشت توت فرنگی در این استان همه ساله به مدت 45 روز از اواخر اردیبهشت ماه آغاز و معمولا تا پایان خرداد ماه ادامه دارد.
لازم به ذکر است؛ توت فرنگی کردستان یکی از محصولات باغی بدون سم و کود است که طعم بسیار خوبی دارد و هر ساله این استان رتبه نخست تولید و سطح زیر کشت را در کشور دارد.
کشت توت فرنگی در استان کردستان بیش از 150 سال سابقه دارد و آب و هوا، شرایط اقلیمی، بارندگی خوب و کشاورزان زحمتکش دست به دست هم داده اند تا این استان به قطب تولید توت فرنگی در کشور تبدیل شود.
انتهای پیام/